Σπανούλης: «Υπερήφανος στον Ολυμπιακό»

killbill

Την περηφάνια του που φοράει τα “ερυθρόλευκα” του Ολυμπιακού εξέφρασε ο Βασίλης Σπανούλης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Βασίλης Σπανούλης στο sport1.de για:

…τη δήλωση του Σβέτισλαβ Πέσιτς, που υποστήριξε πως είναι ο καλύτερος παίκτης στην Ευρώπη: «Δεν το γνώριζα. Έχει κατακτήσει πολλούς τίτλους και είναι σπουδαίος προπονητής. Είναι μεγάλη τιμή και χαρά μου να μιλάει για μένα με τόσο καλά λόγια ο κ. Πέσιτς».

…το αν τον αγχώνει: «Όχι, όχι».

… για την όχι και τόσο καλή εμφάνισή του στο ματς του α’ γύρου με την Μπάγερν Μονάχου: «Ήταν το ξεκίνημα της σεζόν. Αντιμετώπισα και ορισμένους τραυματισμούς που με πήγαν πίσω και χρειαζόταν να βρω την φόρμα μου μέσα από τα επόμενα παιχνίδια. Το παιχνίδι ήταν σε μία περίοδο που προσπαθούσα να φορμαριστώ. Είναι καλό που νίκηε η ομάδα μου. Από τότε έχουν αλλάξει και οι δύο ομάδες. Τώρα είναι ένα νέο παιχνίδι.

…τα επεισόδια στο ματς του Ολυμπιακού με την Γαλατάσαραϊ: «Ήταν μία άσχημη στιγμή. Ο Μίρζα Μπέγκιτς  είναι καλό παιδί. Έχω ακούσει πως το ίδιο ισχύει και για τον Μενσά-Μπονσού. Δεν είναι καλό να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα, ειδικά όταν σε ένα γήπεδο βρίσκονται οικογένειες. Δεν είναι καλό για την διαφήμιση του μπάσκετ και του αθλητισμού γενικότεραί. Ήταν απλά μία κακή και σπάνια στιγμή».

…αν επιδίωξε μετά το τέλος του αγώνα να μιλήσει στους Μπέγκιτς και Πρίντεζη: «Όχι, είναι έμπειροι παίκτες και μεγάλοι άνθρωποι. Ξέρουν πολύ καλά τι συνέβη και είναι κάτι που τους έχει στεναχωρήσει».

…για την τιμωρία των συμπαικτών του: «Φυσικά και πρόκειται για απώλεια. Και οι δύο παίκτες είναι σημαντικοί για την ομάδα μας, αλλά και για το rotation μας. Έχουν σημαντικό ρόλο στον Ολυμπιακό. Ήταν μία μεγάλη έκπληξη η είδηση του μεγέθους της τιμωρίας. Κάναμε προπόνηση όλοι μαζί και προετοιμαζόμασταν για το ματς και το βράδυ ενημερωθήκαμε για την ποινή, αλλά και πως δεν θα τους έχουμε μαζί μας. Ο κόουτς άλλαξε το αγωνιστικό του πλάνο, αλλά και την φιλοσοφία του για το παιχνίδι. Όποιοι κι αν παίζουμε, όμως, αγωνιζόμαστε για τη νίκη».

…το γεγονός πως έχει αγωνιστεί τόσο στον Παναθηναϊκό όσο και στον Ολυμπιακό: «Δεν θέλω να μιλήσω για αυτό. Τώρα αγωνίζομαι στον Ολυμπιακό και είμαι υπερήφανος που παίζω εδώ».

…το πέρασμά του από το ΝΒΑ: «Στο ΝΒΑ χρειάζεσαι να βρίσκεσαι στο κατάλληλο μέρος την κατάλληλη στιγμή ώστε να επιτύχεις. Αυτό δεν συνέβη σε μένα. Ήταν πάντως μία μεγάλη και καλή εμπειρία για εμένα».

…την δήλωση του Θοδωρή Παπαλουκά που είχε πειωπως δεν ήθελε να παίξει στο ΝΒΑ, αν και είχε προτάσεις, λόγω ότι ήθελε να συνεχίσει να αγωνίζεται στην Ευρώπη και να κερδίζει τίτλους με μία ομάδα που θα έχει σημαντικό ρόλο: «Η διοργάνωση της Ευρωλίγκας είναι επίσης πολύ δυνατή. Αναπτύσσεται και εξελίσσεται συνεχώς σαν διοργάνωση. Άλλωστε, αρκετές ομάδες από το ΝΒΑ ψάχνουν στην Ευρώπη παίκτες ώστε να έχουν επιτυχίες. Και αυτό λέει πολλά για το επίπεδο που βρίσκεται το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Πρέπει, απλά, να βρίσκεται την κατάλληλη στιγμή στο σωστό τόπο».

…αν ο Τζέρεμι Λιν είναι ένα παράδειγμα που αποδεικνύει τα λεγόμενά του:  «Ναι, αυτό που λες είναι ένα καλό παράδειγμα. Εξαρτάται από το πόσο σε έχει εκτίμηση ο προπονητής, αλλά και από το πόσο ταιριάζεις στο σύστημα της ομάδας».

…ποια είναι η μεγαλύτερη προσωπική του επιτυχία: «Το ότι παίζω για χρόνια μπάσκετ στο υψηλότερο επίπεδο σε όλη την διάρκεια της καριέρας μου . Το ότι το έχω καταφέρει είναι κάτι πολύ ωραίο».

…τον τελικό του Eurobasket του 2005, στον οποίο η Εθνική νίκησε την Γερμανία του Ντιρκ Νοβίτσκι: «Ήταν ένας σπουδαίος τελικός, στον οποίο νικήσαμσε πιο εύκολα σε σύγκριση με τον ημιτελικό με την Γαλλία. Αντιμετωπίσαμε πάντως μία ανταγωνιστική, σκληρή και πειθαρχημένη ομάδα. Ήταν μεγάλη μου τιμή που αντιμετώπισα έναν εκπληκτικό μπασκετμπολίστα, όπως είναι ο Νοβίτσκι.

…το γεγονός ότι έχει αγωνιστεί στη μεγαλύτερη διάρκεια της καριέρας του στην Ελλάδα κι αν σκέφτεται να παίξει σε κάποια άλλη λίγκα, όπως η η γερμανική: «Μόλις υπέγραψα τριετές συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό. Είμαι ευτυχισμένος στην ομάδα μου και υπερήφανος που παίζω για τον Ολυμπιακό».