«Σημαντική η νίκη και το “βάθος”»

 mpartzokas

Ικανοποιημένος από τη νίκη κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου και τις πολλές λύσεις που έχει φέτος ο Ολυμπιακός στο ρόστερ δήλωσε ο προπονητής των «ερυθρόλευκων», Γιώργος Μπαρτζώκας, στον NovaΣπορ FM 94,6.

Αναλυτικά:

-Δύσκολο παιχνίδι, όπως το περιμένατε τελικά… 

«Έχουμε πει ότι όλα τα παιχνίδια σε αυτό το επίπεδο είναι δύσκολα και χρειάζεται σοβαρότητα σε όλο το σαραντάλεπτο για να μην έχεις προβλήματα. Σεβόμαστε την Μπάγερν και έδειξε ότι αξίζει να βρίσκεται στην διοργάνωση καθώς δεν παράτησε ποτέ το παιχνίδι». 

-Τι έφταιξε και χάθηκε η διαφορά των 15 πόντων; 

«Διαβάσαμε το παιχνίδι λάθος σε εκείνο το σημείο. Πήγαμε σε βιαστικές επιθέσεις, σταματήσαμε το παιχνίδι κυκλοφορίας της μπάλας που είχαμε και αυτό επέτρεψε στη Μπάγερν να πάρει πόντους από το transition στην επίθεση. Είναι πολύ δυνατή ομάδα σε αυτό. Παράλληλα, είχαμε ανισορροπία στην άμυνα μας, κάτι που τους έδωσε πολλά επιθετικά ριμπάουντ».

-Τουλάχιστον έστω και με άγχος ήρθε η νίκη…

«Νομίζω ότι πήγαμε να… βγάλουμε τα μάτια μας. Έπρεπε να επιμείνουμε σαράντα λεπτά στον τρόπο παιχνιδιού που ανέφερα πριν. Όταν το κάναμε είχαμε εύκολο σκορ. Πετύχαμε κοντά στους 90 πόντους με πολλές χαμένες βολές. Η Μπάγερν αρέσκεται στο να πηγαίνει το παιχνίδι σε γρήγορο ρυθμό και στις πολλές κατοχές και μας παρέσυρε σε μεγάλο βαθμό. Θα μπορούσαμε να είχαμε αντιδράσει καλύτερα, αλλά όπως είπες, κρατάμε τη νίκη που είναι πολύ σημαντική». 

-Συγκαταλέγεται στα θετικά το ότι από τις δύσκολες νίκες μαθαίνουν περισσότερα οι νέοι παίκτες; 

«Είναι πολύ χρήσιμο πραγματικά να καταφέρνεις να αντεπεξέρχεσαι στις δύσκολες καταστάσεις. Η ομάδα μας και οποιαδήποτε ομάδα θέλει να φτάσει ψηλά στην Ευρωλίγκα, θα περάσει δια πυρρός και σιδήρου. Θα έχει δύσκολες βραδιές, θα της βάλει προβλήματα ο αντίπαλος. Η ίδια θα βάλει προβλήματα στον εαυτό της με κακές εμφανίσεις. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι. Πρέπει να χαιρόμαστε τη νίκη και να την ξεπερνάμε το ίδιο λεπτό. Το ίδιο πρέπει να συμβαίνει και με την ήττα. Πρέπει πάντα να κοιτάς τον επόμενο στόχο».

-Παίζει ρόλο στα «νεκρά» διαστήματα, η έλλειψη προσαρμογής κάποιων παικτών; 

«Σε μεγάλο βαθμό, αν και σε γενικές γραμμές είμαστε ευχαριστημένοι από τα παιδιά. Υπάρχουν προβλήματα προσαρμογής κάποιων παικτών, ενώ απόψε (σ.σ. χθες) μας έλλειψε πολύ και ο Πέτγουεϊ. Το rotation μας διαφοροποιήθηκε και μάλιστα κόντρα σε μία ομάδα με έφεση στο ριμπάουντ. Επίσης ο Μπέγκιτς είναι ακόμα ανέτοιμος λόγω τραυματισμού και δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε παιχνίδια με τέτοια ταχύτητα».

-Ποιοι έχουν ανταποκριθεί καλύτερα μέχρι στιγμής στα «θέλω» του προπονητή; 

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος και από τους καινούργιους και από τους παλιούς. Ειδικότερα ο Ντάνστον και ο Λοτζέσκι έκαναν ένα ακόμα καταπληκτικό παιχνίδι. Αυτό είναι και το σημαντικό στον τρόπο που φτιάχτηκε η ομάδα το καλοκαίρι. Να έχει «βάθος» στο ρόστερ της και αυτό παιχνίδι με το παιχνίδι να… απλώνεται».

-Τι φταίει για τα πολλά χαμένα αμυντικά ριμπάουντ; 

«Παρόλο που ο παίκτης που είναι στο «5» παίζει καλή προσωπική άμυνα και αλλοιώνει πολλές φορές τα σουτ του αντιπάλου, έχουμε πρόβλημα στην περιστροφή. Χρειάζεται να έχουν μεγαλύτερη συμμετοχή οι περιφερειακοί μας στα μπλοκ άουτ για να μην χάνουμε τα ριμπάουντ. Πιστεύω ότι παιχνίδι με παιχνίδι θα βελτιωθεί». 

-Πολλοί αναρωτιούνται για το ότι δεν χρησιμοποιείται στην αρχή της σεζόν ο Κατσίβελης. Υπάρχει εξήγηση; 

«Δεν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος ή εξήγηση. Έχω πει ότι ο καθένας κερδίζει χρόνο συμμετοχής από την προπόνηση. Μπορεί να μην έχει παίξει σε αυτά τα παιχνίδια, αλλά θα βρει σιγά-σιγά λεπτά όπως και οι άλλοι. Άλλωστε ούτε οι Μπέγκιτς και Σίμονς αποκτήθηκαν για να παίζουν τέσσερα λεπτά. Όλοι θα βρουν τον χρόνο τους. Είναι μεγάλο το «βάθος» της χρονιάς και πολλές οι υποχρεώσεις της ομάδας». 

-Επόμενη δοκιμασία στην Ευρωλίγκα εκτός έδρας με τη Σιένα…

«Υπάρχει παιχνίδι πρωταθλήματος την Κυριακή με τον Κολοσσό στην Ρόδο και είναι λάθος να μιλάμε για την Ευρωλίγκα. Είναι αντίθετο στην φιλοσοφία μας. Εμείς έχουμε τρεις νίκες σε τρία παιχνίδια και θέλουμε να προχωρήσουμε νικηφόρα. Ξέρω ότι στα εκτός έδρας παιχνίδια έχουμε μεγάλη συγκέντρωση και ελπίζω ότι θα κάνουμε το ίδιο και σε αυτό. Δεν θα είναι εύκολο, γιατί οποιοσδήποτε υποτιμά οποιονδήποτε σε αυτή τη διοργάνωση το πληρώνει».