Ο Κιριλένκο αποθέωσε τον Σπανούλη

Ο Αντρέι Κιριλένκο αποθέωσε τον Bασίλη Σπανούλη κατά την βράβευση του από την FIBA ως κορυφαίου μπασκετμπολίστα για το 2012.

kirilenko-spanoulisΟ Αντρέι Κιριλένκο βραβεύτηκε ως ο κορυφαίος μπασκετμπολίστας του 2012 από την FIBA και στην τελετή βράβευσης δεν παρέλειψε να αποθεώσει τον γκαρντ του Ολυμπιακού, Βασίλη Σπανούλη. Ο Σπανούλης βρέθηκε στην τρίτη θέση της συγκεκριμένης ψηφοφορίας αλλά το ταλέντο του αναγνωρίζεται διεθνώς. Η διπλή επιτυχία της κατάκτησης της περσινής ευρωλίγκας αλλά και του πρωταθλήματος Ελλάδος από τον νεανικό Ολυμπιακό δεν θα μπορούσε να αφήσει ούτε τον Κιριλένκο απαθή.

Συγκεκριμένα, ο Ρώσος μπασκετμπολίστας δήλωσε:” Το να καθορίσεις ποιος είναι ο καλύτερος σε ένα ομαδικό σπορ είναι πολύ δύσκολο. Πώς μπορώ να συγκριθώ με τον Πάρκερ, τον Νοβίτσκι και τον Σπανούλη; Η απόφαση είναι αρκετά υποκειμενική, αλλά φυσικά με κολακεύει“.

Όσο για το ποιον θα επέλεγε εκείνος ως καλύτερο μπασκετμπολίστα για το 2012, ανέφερε: “Θα διάλεγα τρεις. Τον Σπανούλη, τον Πάρκερ και τον Γκασόλ. Ο Σπανούλης πήρε τον Ολυμπιακό από το χέρι όλη τη χρονιά και τον οδήγησε στην κατάκτηση της Ευρωλίγκας. Ο Πάρκερ από την άλλη είναι πολύ υποτιμημένος παίκτης. Για μένα είναι ο καλύτερος πόιντ γκαρντ στον κόσμο. Συνέχισε να οδηγεί τους Σπερς από νίκη σε νίκη, παρότι ο Ντάνκαν και ο Τζινόμπιλι είναι τραυματίες“.