“Ο καλύτερος παίκτης στην Ευρώπη ο Σπανούλης”

Ο Κάιλ Χάινς μίλησε στην ιστοσελίδα “eurobasket.com” για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας από τον Ολυμπιακό για δεύτερη διαδοχική χρονιά, ενώ παράλληλα χαρακτήρισε ως καλύτερο παίκτη της Ευρώπης τον Βασίλη Σπανούλη.

Παράλληλα, ο Αμερικανός σέντερ των “ερυθρολεύκων” αναφέρθηκε και στην φιλία του με τον Μάρκους Σλότερ.

kyle-hines-olympiacos-piraeus-eb12

Διαβάστε αναλυτικά όλα όσα δήλωσε:

Για τα come back του Ολυμπιακού στα παιχνίδια ακόμη κι όταν χάνει με πολλούς πόντους: “Νομίζω ότι έχουμε την εμπειρία να κάνουμε τέτοιες επιστροφές στην Euroleague. Δείχνει τον χαρακτήρα που έχουμε σαν ομάδα και ότι δεν φοβόμαστε από τέτοιες καταστάσεις“.

Για το πως επέστρεψαν στους τελικούς κόντρα σε ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Ρεάλ: “Στην περσινή κατάκτηση της Euroleague δεν απολαύσαμε όσο θέλαμε το παιχνίδι, αφού νικήσαμε με ένα καλάθι στο τέλος. Φέτος κόντρα στην Ρεάλ, το γυρίσαμε νωρίτερα και ήμασταν μπροστά στο σκορ σε όλο το 4ο δεκάλεπτο, οπότε απολαύσαμε περισσότερο το ματς“.

Για το μουδιασμένο ξεκίνημα κόντρα στην Ρεάλ: “Δεν ξεκινήσαμε καλά στο πρώτο δεκάλεπτο. Ήμασταν γρήγορα με την πλάτη στον τοίχο κι έτσι ξεκινήσαμε να μαζεύουμε την διαφορά”.

Για τα όργια του Σπανούλη στο δεύτερο ημίχρονο: “Ο Σπανούλης έβαλε μεγάλα σουτ στο δεύτερο ημίχρονο και αναμφίβολα άλλαξε το μομέντουμ του αγώνα. Ξέρει να καθοδηγεί την ομάδα και το έκανε και στον τελικό, όπου έδωσε το έναυσμα για την επαναφορά μας στο ματς“.

Για την αμυντική μεταμόρφωση του Ολυμπιακού από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά: “Αλλάξαμε τον τρόπο παιχνιδιού μας. Αρχικά δώσαμε εύκολα καλάθια στην Ρεάλ, επειδή δεν ήμασταν τόσο δυνατοί αμυντικά. Όταν γίναμε πιο δυναμικοί κοντρολάραμε και το παιχνίδι“.

Για τους 90 πόντους σε τρία δεκάλεπτα και τον διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού σε ημιτελικό και τελικό: “Βάλαμε 90 πόντους στα τρία τελευταία δεκάλεπτα και ήταν ότι καλύτερο έχουμε κάνει φέτος στην Euroleague. Τα γκαρντ μας Λο, Σλούκας, Σπανούλης έβγαζαν φωτιές και ήταν τα σημεία-κλειδιά. Δείξαμε ότι σε μια σειρά δυο αγώνων, σε τόσο κοντινό χρονικό διάστημα, μπορούμε εύκολα να αλλάξουμε τον τρόπο παιχνιδιού μας, αφού με την ΤΣΣΚΑ την κρατήσαμε στους 52 πόντους και στον τελικό πετύχαμε 100 πόντους“.

Για τον MVP Σπανούλη: “Ναι, νομίζω είναι ο καλύτερος παίκτης στην Ευρώπη και ο κορυφαίος Ευρωπαίος στον κόσμο. Βλέπω τι κάνει κάθε μέρα. Ανήκει στους κορυφαίους του κόσμου με παίκτες όπως ο Νοβίτσκι και τα αδέρφια Γκασόλ“.

Για την προσφορά του Σλούκα: “Έπαιξε σημαντικό ρόλο στο F4. Το παιχνίδι του είναι ολοκληρωμένο και καλύπτει επάξια τον Σπανούλη. Έβαλε πολλά μεγάλα σουτ σε όλη την σεζόν“.

Για την φιλία του με τον Σλότερ: “Δεν είπαμε και πολλά. Μου είπε ότι κάναμε καλό παιχνίδι και μου ευχήθηκε καλή τύχη. Τον σέβομαι και έχουμε πολύ καλή σχέση, χρόνια τώρα“.

Για την αλλαγή του παιχνιδιού από τότε που ήρθε στον Ολυμπιακό: “Στην πρώτη μου χρονιά στην Ευρώπη, ήμουν περισσότερο επιθετικός παίκτης. Με τον ερχομό μου στην Ελλάδα άλλαξα και πήρα περισσότερο ρόλο στην άμυνα. Κάνω τα πάντα για να νικήσει η ομάδα μου“.

Για το μέλλον του στον Πειραιά και την προοπτική του ΝΒΑ: “Το όνειρο κάθε παίκτη είναι να παίξει στο ΝΒΑ. Τώρα όμως κοιτάω το παρόν. Θέλω να κατακτήσουμε ξανά και το πρωτάθλημα. Όταν τελειώσουν όλα, θα καθίσω κάτω να το συζητήσω με την οικογένειά μου και τον ατζέντη, να συζητήσουμε το μέλλον μου“.

Για τους αγαπημένους του Φιλαδέλφεια 76ers και θα του φαινόταν να έπαιζε εκεί με τον Σπανούλη: “Δεν γνωρίζω. Νομίζω ότι θα μπορούμε να έχουμε εξαιρετική συνεργασία οπο