Ολυμπιακός – Μακάμπι 67-73

Το κάκιστο πρώτο ημίχρονο “πλήρωσε” ο Ολυμπιακός απέναντι στη Μακάμπι και ηττήθηκε με 67-73 στο ΣΕΦ για την 12η αγωνιστική του Top-16 της Ευρωλίγκα.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης έχανε με 23-41 στο πρώτο μέρος, ενώ είδε και τον Πάουελ να βγαίνει… off στο όγδοο λεπτό με εξάρθρωση ώμου.

Εντούτοις, πάλεψε στην επανάληψη για να πετύχει μια “επική” ανατροπή, πλησίασε μια… ανάσα από το να τα καταφέρει, όμως δεν άντεξε μέχρι τέλους και απώλεσε την ευκαιρία να περάσει δεύτερος στον όμιλο.

Οι Πειραιώτες δεν εκμεταλλεύτηκαν και το… δώρο από την Πόλη, καθώς η Σιένα ηττήθηκε με 72-70 από την τελευταίο του γκρουπ, Μπεσίκτας και πλέον η κατάσταση έχει γίνει… κόλαση.

Αυτή ήταν η δεύτερη σερί εντός έδρας ήττα για τον Ολυμπιακό (έχασε και από την Μπαρτσελόνα), που έχει πλέον ρεκόρ 7-5 και ισοβαθμεί σε τετραπλή ισοβαθμία με Μακάμπι, Σιένα και Χίμκι. “Μύλος” ο όμιλος των Πειραιωτών…

Με Φενέρμπαχτσε και Χίμκι η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα πρέπει πάση θυσία να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα για να περάσει στα πλέι οφ. Πλέον, όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά, αλλά ο Ολυμπιακός είναι δεύτερος αυτή την στιγμή και με δυο νίκες έχει πλεονέκτημα στον επόμενο γύρο, αλλά με μια ήττα κινδυνεύει και με αποκλεισμό…

bthy

Κάκιστο πρώτο μέρος, “πλήγμα” με Πάουελ

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξεκίνησε τον αγώνα, έχοντας τους Λο, Σπανούλη, Παπανικολάου, Άντιτς και Πάουελ στην αρχική 5άδα.

Οι Πειραιώτες από την έναρξη του ματς δεν έδειχναν σε καλή κατάσταση και σε καμία των περιπτώσεων δεν μπόρεσαν στο πρώτο 20λεπτο να κοιτάξουν στα μάτια τους αντιπάλους τους, παίζοντας άμυνα με τα… μάτια και έχοντας κάκιστες επιλογές στην επίθεση.

Οι Ισραηλινοί μπήκαν “ζεστά” και προηγήθηκαν με 2-6, για να απαντήσουν οι γηπεδούχοι με τους Παπανικολάου και Άντιτς (6-6). Έκτοτε, έχασαν κάθε επαφή με το σκορ, ενώ έδωσαν… ραντεβού και με την ατυχία, χάνοντας τον Πάουελ με εξάρθρωση στον ώμο δυο λεπτά πριν το τέλος της πρώτης περιόδου. Τεράστιο πλήγμα για τον Ολυμπιακό…

Με τρίποντο του Χίκμαν και γκολ – φάουλ του Οχαγιόν, η Μακάμπι προηγήθηκε με 8-15, με ένα μίνι σερί 4-0 ο Ολυμπιακός μείωσε σε 12-15, αλλά δυο τρίποντα του “καυτού” Λόγκαν έστειλαν στο +8 την ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (13-21).

Δυστυχώς, η συνέχεια ήταν ακόμα χειρότερη για τον Ολυμπιακό, που απόντος του Πρίντεζη και του Πάουελ δεν είχε καθόλου δύναμη στη ρακέτα, ενώ έβρισκε… δοκάρι και με τα μακρινά σουτ. Η πίεση αυξανόταν, οι επιλογές στην επίθεση ήταν κακές, ενώ ο Λόγκαν εξακολουθούσε να είναι εκνευριστικά εύστοχος, τελειώνοντας το πρώτο μέρος με 16 πόντους.

Το 13-21 έγινε 15-27 και χαρακτηριστικό είναι πως σε 5’42” στο β’ δεκάλεπτο η ελληνική ομάδα είχε πετύχει μόλις ένα καλάθι. Η Μακάμπι έφτασε και στο +14 (16-30) με τρίποντο, απάντησε άμεσα ο Σπανούλης, αλλά με τον Λόγκαν να κάνει κάνει το παιχνίδι της ζωής του και να… σκοτώνει τον πρωταθλητή Ευρώπης από την περιφέρεια, πήγε στα αποδυτήρια με 18 πόντους προβάδισμα, 23-41.

Τα πράγματα ήταν πλέον πολύ δύσκολα για το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα, που έπρεπε να αλλάξει άρδην την εικόνα της στο παρκέ και να ανέβει έναν… Γολγοθά για να μπορέσει να μπει εκ νέου στο ματς και να διεκδικήσει τη νίκη.

 

Άγγιξε το θαύμα, αλλά…

Ο Ολυμπιακός του δευτέρου ημιχρόνου, δεν είχε καμία σχέση με αυτόν του πρώτου. Παρουσιάστηκε αλλαγμένος προς το καλύτερο, έβγαλε ενέργεια πάνω στο παρκέ, έκανε κατάθεση ψυχής, πάλεψε για την ανατροπή, την… άγγιξε, αλλά δεν την “αγκάλιασε”, χάνοντας τελικά το ματς με έξι πόντους διαφορά.

Οι Πειραιώτες κατάφεραν να μαζέψουν γρήγορα την διαφορά στο τρίτο δεκάλεπτο, αφού στα 2’19” είχε μειώσει στους δέκα πόντους (34-44) και έδειχναν έτοιμοι να αλλάξουν τα δεδομένα υπέρ τους.

Με κάρφωμα του Σερμαντίνι κατέβασαν την διαφορά και κάτω από τους δέκα (38-46), το ΣΕΦ σηκώθηκε στον… αέρα, όμως ακολούθησε μίνι μπλακ-άουτ και εκ νέου η διαφορά ανέβηκε στους 15, 39-54.

Με τρίποντα των Περπέρογλου και Λο το δεκάλεπτο έκλεισε στο -7 για τους γηπεδούχους (49-56), που πλέον “έβλεπαν” τους αντιπάλους τους και είχαν και αλλάξει και το μομέντουμ.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός με Σερμαντίνι και Περπέρογλου μείωσε σε 53-59, ο Σμιθ με τρίποντο έκανε το 53-59 και ακολούθησε ένα… γαϊτανάκι, με τους γηπεδούχους να πλησιάζουν και τη Μακάμπι να βρίσκει τον τρόπο να κρατάει το υπέρ της προβάδισμα.

Με τον Σλούκα να “πυροβολεί” από τα 6.75μ., οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 60-63 και μετά ο Περπέρογλου σε 62-65 και όλα έδειχναν να ξεκινούν από την αρχή. Το τρίποντο που έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της Μακάμπι ήταν το τρελό τρίποντο του Σμιθ από τα 8,5 μέτρα, κάνοντας το 62-68.

Οι γηπεδούχοι έκαναν μια τελική προσπάθεια, μειώνοντας σε 67-70 με τρίποντο του Λο, αλλά εντέλει δεν κατάφεραν να πετύχουν κάτι παραπάνω και ηττήθηκαν με έξι πόντους διαφορά.

 

Τα δεκάλεπτα: 13-21, 23-41, 49-56, 67-73

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 4, Λο 10, Άντιτς 7, Σπανούλης 19, Περπέρογλου 5, Σερμαντίνι 5, Σλούκας 7, Πάουελ 2, Γκετσεβίτσιους, Πέρκινς, Παπανικολάου 8,

Μακάμπι (Μπλατ): Λόγκαν 20 (4 τρ), Τζέιμς 9, Σμιθ 13 (3 τρ), Χίκμαν 16, Ροθ, Πνίνι 4, Μέντλεϊ 2, Οχαγιόν 8, Πλάνινιτς 1, Λάντεσμπεργκ.

 

Διαβάστε Περισσότερα : Woop.gr