Μπαρτζώκας: “Είμαστε ομάδα νικών και τίτλων”

bartzokas2

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας παραδέχτηκε ότι αυτός εισηγήθηκε την απόκτηση του Βασίλη Καββαδά στον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά, ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για:

-την υπόθεση του Καββαδά: «Η εισήγησή μου στη διοίκηση ήταν ότι πρέπει να πάρουμε τον Καββαδά. Εμείς βασίζουμε πολύ την πορεία της ομάδας μας στο πώς δουλεύεις στην προπόνηση. Για κάθε καλή εμφάνιση που κάνει ο Πρίντεζης ή ο Πέτγουεϊ, έχει σημαντική συνεισφορά ο Αγραβάνης που τους πιέζει στην προπόνηση. Εκεί υπήρξε έλλειμμα στην ομάδα μας στη θέση ‘5’, γιατί χτύπησε ο Σίμονς και είναι τραυματίας ο Μαυροειδής. Αντί για τέσσερις παίκτες πλέον έχουμε δύο και δεν φτάνουν για την προπόνηση. Εφόσον μειώθηκε ο ανταγωνισμός στην προπόνηση, είπα να δούμε τις επιλογές μας. Εισηγήθηκα στη διοίκηση και η διοίκηση προχωρά στο να βρει άκρη για αυτό το θέμα με τον Πανιώνιο. Είναι Έλληνας παίκτης, ταλαντούχος και πιστεύουμε πως μπορεί να μας βοηθήσει. Δεν έχει ολοκληρωθεί τίποτα, η διοίκηση είναι σε διαδικασία συζητήσεων. Ο Καββαδάς δεν έχει σχέση με τον Σίμονς, αλλά περισσότερο για τον Μαυροειδή. Η μεταγραφή του Καββαδά αν γίνει δεν θα είναι για έξι μήνες. Το σκεπτικό μας είναι να έχουμε έναν Έλληνα στη θέση ‘5’. Φέτος δεν κάνει καλή σεζόν. Είμαι υπόχρεος στη διοίκηση γιατί κάνει πάντα το καλύτερο για την ομάδα. Νεότερα για αυτό το θέμα θα έχουμε από αύριο. Περιμένουμε και τον Σίμονς, να επιστρέψει και να παίξει, γιατί είναι παίκτης που έχουμε διαλέξει. Αν δεν είναι υγιής, θα κοιτάξουμε το επόμενο βήμα».

-το κίνητρο της ομάδας του: «Δεν υπάρχει καμία σκέψη υποτίμησης αντιπάλου. Στην Ευρωλίγκα δεν υπάρχουν περιθώρια να χαλαρώσεις, γιατί μπορεί να εκτεθείς. Μας ενδιαφέρει πολύ η νίκη, παρότι είμαστε αρκετά άνετοι έχοντας ουσιαστικά προκριθεί. Έχουμε μεγάλο κίνητρο γιατί παίζουμε μπροστά στον κόσμο μας».

-το ρεκόρ της ομάδας του και τη βράβευση του Σπανούλη: «Δεν πιστεύω πως θα υπάρχει πανηγυρικός χαρακτήρας. Δεν είναι κάποιο τρόπαιο. Σίγουρα είναι κάτι θετικό γι’ αυτούς που είναι στην ομάδα και σημαίνει ότι δουλεύουν καλά. Πανηγυρική ατμόσφαιρα υπάρχει όταν κάποιος παίρνει τίτλους. Είναι σημαντική η βράβευση του Σπανούλη, γιατί πρόκειται για ένα μέλος της ομάδας».

-τις διαφορές με το πρώτο παιχνίδι: «Για να κερδίσουμε στον πρώτο γύρο χρειάστηκε να παίξουμε πολύ καλά γιατί ήταν πλήρης η Γαλατάσαραϊ. Θα χρειαστούμε ένα επίσης καλό παιχνίδι την Πέμπτη. Η Γαλατάσαραϊ αντιμετώπισε πολλούς τραυματισμούς, αλλά επειδή έχει μεγάλη οικονομική δυνατότητα έκανε προσθήκες όπως ο Μενσά-Μπονσού και ο Χέρστον, ενώ έχουν ενεργοποιηθεί παίκτες που πλέον έχουν πιο σημαντικό ρόλο, όπως ο Αρσλάν».

-το αν είναι ικανοποιημένος από την πορεία της ομάδας: «Ο ευχαριστημένος είναι ταυτόχρονα και εφησυχασμένος. Εμείς είμαστε σε μία διαδικασία συνεχούς προσπάθειας βελτίωσης. Κάθε ομάδα είναι ένας ζωντανός οργανισμός. Είχαμε τον τραυματισμό του Σλούκα, για παράδειγμα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με αυτά που συμβαίνουν. Ο Ολυμπιακός έχει 16 νίκες σε ισάριθμα ματς και εμένα αυτό με αφήνει πάρα πολύ ευχαριστημένο, γιατί κερδίζουμε παντού μέχρι τώρα. Φυσικά και θα χάσουμε παιχνίδια. Κάποια παιχνίδια που κερδίσαμε τα αντιμετωπίσαμε σαν ήττα κι αυτό είναι θετικό. Ο Ολυμπιακός στο εξωτερικό απολαμβάνει ενός σεβασμού που με αφήνει έκπληκτο, από τους αντιπάλους και τον κόσμο. Είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο και θέλουμε να έχουμε υγεία για να προχωρήσουμε ακόμη παραπέρα. Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα νικών και τίτλων. Η ομάδα είναι σε μια διεργασία βελτίωσης».