Ήττα του Ολυμπιακού από την Μπαρτσελόνα

Το σερί των πέντε διαδοχικών νικών στον 6ο όμιλο της Ευρωλίγκας διεκόπη απότομα στο ΣΕΦ για τον Ολυμπιακό, ο οποίος έχασε έδαφος στη διεκδίκηση της δεύτερης θέσης που οδηγεί στα πλέι οφ με πλεονέκτημα έδρας. Οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν 90-77 από την Μπαρτσελόνα, για τη 10η αγωνιστική της φάσης των «16», με τους «μπλαουγκράνα» να πανηγυρίζουν την ένατη νίκη τους.

 

Slika0215

 

 

Η Μπαρτσελόνα επικράτησε με 77-90 του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ και σχεδόν «καθάρισε» την πρώτη θέση στον όμιλο, αφήνοντας τους Πειραιώτες να διεκδικούν τη δεύτερη.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλά στο ματς και βρέθηκαν μπροστά στο σκορ, αλλά οι φιλοξενούμενοι στο ημίχρονο προηγήθηκαν με 36-46.

Στην τρίτη περίοδο οι Πειραιώτες πάτησαν… γκάζι και γύρισαν το εις βάρος τους σκορ παίρνοντας μάλιστα και προβάδισμα.

Στην πολύ κρίσιμη τελευταία περίοδο, όμως, οι «ερυθρόλευκοι» δεν ήταν καθόλου καλοί με τους «μπλαουγκράνα» να το εκμεταλλεύονται και να παίρνουν στο τέλος τη νίκη με 90-77.

Πλέον, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα το καλύτερο που μπορεί να διεκδικήσει είναι η δεύτερη θέση από την Σιένα, αρκεί να επικρατήσει στην Ιταλία, ενώ η Μπαρτσελόνα πολύ δύσκολα θα χάσει την πρωτιά.

Πρώτος σκόρερ του ματς αναδείχθηκε ο Βασίλης Σπανούλης με 23 πόντους, με τον Πρίντεζη να έχει 16 και τον Πάουελ 15.

Από τους νικητές ο Λόρμπεκ είχε 21 και ο Πιτ Μάικλ 20.

Τα δεκάλεπτα: 20-17, 36-46, 62-63, 77-90