Συνάντηση για τα μέτρα ασφαλείας

Το δελτίο Τύπου του ΣΕΦ ενόψει του πρώτου τελικού:

 

“ΜΕΤΡΑ ΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ «PLAY OFFS »

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

 

Ευρεία σύσκεψη, σε καλό κλίμα, με συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων, πραγματοποιήθηκε σήμερα (Τετάρτη) στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, για τα μέτρα τάξης και ασφάλειας και την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων «play offss» του πρωταθλήματος μπάσκετ μεταξύ Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού που θα διεξαχθούν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, αρχής γενομένης από την Παρασκευή 7 Ιουνίου.

 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν: ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πειραιά, Ταξίαρχος Γιάννης Διαμαντόπουλος, πλαισιούμενος από υψηλόβαθμους αξιωματικούς της Αστυνομίας, ο Γενικός Διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός Χρήστος Σταυρόπουλος και ο υπεύθυνος ασφαλείας Κώστας Ζαχαρόπουλος, ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Δημήτρης Γιαννακόπουλος και ο υπεύθυνος ασφαλείας Μιχάλης Γεωργαντής, ο Διευθυντής του ΕΣΑΚΕ Γεώργιος Κονδύλης, ο εκπρόσωπος της ΔΕΑΒ Θεόδωρος Βιδάλης και από πλευράς ΣΕΦ, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Αντώνης Αρώνης, ο Συντονιστής ΔιευθυντήςΠαναγιώτης Φασούλας, ο Αναπληρωτής Συντονιστής Διευθυντής Γιώργος Σιγάλας, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Σταδίου.

 

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο Πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ζήτησε:

 

α) να του δοθεί η λίστα με τους security που θα παράσχουν τις υπηρεσίες τους στο Σ.Ε.Φ κατά τη διάρκεια των αγώνων και β) να τηρηθούν όλα τα οριζόμενα από την προκήρυξη και τους κανονισμούς του ΕΣΑΚΕ, σε ότι αφορά τις αποστάσεις από τις καθίσματα περιμετρικά του αγωνιστικού χώρου και τις αποστάσεις ασφαλείας από τον πάγκο της ομάδας του μέχρι τις κερκίδες.

 

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της ΚΑΕ Ολυμπιακός Χρήστος Σταυρόπουλος, ζήτησε να υπάρξει ισονομία και στα δύο στάδια σ’ότι αφορά στις αποστάσεις μεταξύ πάγκων και κερκίδας και γενικότερα, να τηρηθούν οι κανόνες και να ισχύσουν οι ίδιες συνθήκες και στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Παράλληλα κατέθεσε πρόταση να πραγματοποιηθεί κοινή σύσκεψη με συμμετοχή των δύο ομάδων στο Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (Γ.Α.Δ.Α.) για τα μέτρα τάξης των αγώνων.

 

Με την πρόταση συμφώνησε και ο Πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, και διαβεβαίωσε για τα αυστηρά μέτρα που θα ληφθούν στο ΟΑΚΑ.

 

Μετά από σχετική επισήμανση του Σ.Ε.Φ., όλες οι θύρες εισόδου – εξόδου, για λόγους ασφάλειας, θα παραμένουν ξεκλείδωτες, όλο το χρονικό διάστημα που οι φίλαθλοι θα βρίσκονται στο Στάδιο, ενώ μετά την έναρξη του αγώνα, θα «απελευθερωθεί» το μεταλλικό πλέγμα στα τουρνικέ των θυρών εισόδου.

 

Παράλληλα η Διοίκηση του Σ.Ε.Φ, ζήτησε πέραν της αυξημένης αστυνομικής δύναμης και ιδιαίτερη φύλαξη στους χώρους υγιεινής (τουαλέτες).

 

Πιο αναλυτικά αποφασίστηκαν:

 

– Οι φίλαθλοι δεν θα επιτραπεί να φέρουν μαζί τους κέρματα και αναπτήρες.

 

– Η τοποθέτηση του ειδικού προστατευτικού πλέγματος (δίχτυ), σε κάθετη θέση, αντίστοιχου εκείνου του ΟΑΚΑ, για την αποτροπή ρίψης αντικειμένων απ’την κερκίδα. Το δίχτυ θα αναρτηθεί απ’την οροφή (και έως το δάπεδο) και θα καταλαμβάνει περιμετρικά σχεδόν τα 3/4 του εύρους των κερκίδων.

 

– Το κλείσιμο για λόγους ασφαλείας των τμημάτων των πτυσσόμενων κερκίδων 122 (θέσεις 97) και 123 (θέσεις 105), 125 (θέσεις 105) και 126 (θέσεις 97), δεξιά και αριστερά της φυσούνας, πίσω απ’τους πάγκους των ομάδων.

 

– Θα εκδοθούν συνολικά 11.140 εισιτήρια, τα οποία θα διατεθούν για τις ανάγκες της γηπεδούχου ΚΑΕ.

 

– Η ΚΑΕ Ολυμπιακός για τις ανάγκες του αγώνα θα διαθέσει 130 άνδρες ιδιωτικής ασφάλειας, ενώ 17 security θα βρίσκονται πάνω απ’τη φυσούνα, καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και πίσω από τον πάγκο των φιλοξενούμενων, για την προστασία της αποστολής του Παναθηναϊκού.

 

– Κατά την είσοδο – έξοδο των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο η φυσούνα θα βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη, με την τοποθέτηση πρόσθετης, μέχρι τον πάγκο της φιλοξενούμενης ομάδας.

 

– Οι θύρες θα ανοίξουν στις 17.30, δηλαδή δυόμιση ώρες πριν την έναρξη του παιχνιδιού (20.00).

 

– Αστυνομικές δυνάμεις θα βρίσκονται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας από νωρίς, ενώ πριν τον αγώνα εκπαιδευμένα σκυλιά της Αστυνομίας θα επιθεωρήσουν όλους τους χώρους. Ανάλογος έλεγχος στο Σ.Ε.Φ. θα γίνει και την παραμονή του αγώνα. Μάλιστα την Πέμπτη, για τη διευκόλυνση του αστυνομικού ελέγχου, το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας δεν θα έχει καμία αγωνιστική δραστηριότητα μετά από τις 5 μ.μ.

 

– Η πρόσβαση των φιλάθλων στις θύρες εισόδου, θα γίνεται ΜΟΝΟ απ’την πλευρά της ράμπας του ΗΣΑΠ και την αντίστοιχη ράμπα της λίμνης.

 

Παράλληλα :

 

– Η αποστολή του Παναθηναϊκού θα προσέλθει και θα αποχωρήσει από το ΣΕΦ, συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης. Στο χώρο των αποδυτηρίων του Παναθηναϊκού, θα υπάρχει μόνο αστυνομική δύναμη, ενώ φρουρούμενο θα παραμείνει σε ειδικό χώρο και το πούλμαν της ομάδας.

 

– Ο έλεγχος από τους αστυνομικούς των φιλάθλων που θα προσέρχονται στο Στάδιο, θα είναι ιδιαίτερα ενδελεχής. Δεν θα επιτραπεί η προσέγγιση σε κανέναν που δεν θα έχει εισιτήριο εισόδου.

 

– Στο parking Α΄ θα σταθμεύσουν μόνο οχήματα κατόχων σχετικών διαπιστεύσεων και αντίστοιχων εισιτηρίων διαρκείας. Η είσοδος κατόχων προσκλήσεων θα γίνεται από τη θύρα των επισήμων.

 

– Το νερό και τα αναψυκτικά που θα πωλούνται από το μπαρ του Σταδίου, θα διατίθενται σε πλαστικά κυπελάκια. Απαγορεύεται η πώληση και η κατανάλωση αλκοολούχων.

 

– Δεν θα επιτραπεί η λειτουργία στις καντίνες στον περιβάλλοντα χώρο του Σταδίου

 

– Αναφορικά με την είσοδο των δημοσιογράφων (και των τεχνικών), θα ισχύσουν τα συμφωνηθέντα. Δεν θα επιτραπούν δελτία ελεύθερης εισόδου.

 

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

 

Η Διοίκηση του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, πρότεινε κι έγινε αποδεκτό από όλους τους εμπλεκόμενους, οι αγώνες να συνδυαστούν με την ανάληψη μιας από κοινού πρωτοβουλίας, με φιλανθρωπικό περιεχόμενο.

 

Ο χαρακτήρας της πρωτοβουλίας θα συνίσταται στη συγκέντρωση τροφίμων (αλεύρι, ρύζι, όσπρια, εβαπορέ και ζαχαρούχο γάλα και ότι άλλο προϊόν ενδείκνυται), τα οποία ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ να συνεισφέρουν οι φίλαθλοι κατά την προσέλευση τους στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (στη σειρά όλων των αγώνων) και να τα παραδίδουν στους εξουσιοδοτημένους υπαλλήλους και σε κεντρικά σημεία που θα έχουν υποδειχθεί. Τα συγκεκριμένα είδη, σ’ότι αφορά στο ΣΕΦ, θα διατεθούν στην Εκκλησία και ειδικότερα στη Μητρόπολη Πειραιώς, η οποία θα τα διαθέσει για τις ανάγκες άνεργων, άστεγων και αναξιοπαθούντων συνανθρώπων μας, οι οποίοι έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση.

 

Εκφράζουμε τη βεβαιότητα ότι οι φίλαθλοι θα ανταποκριθούν στο μέτρο των δυνατοτήτων τους, αποδεικνύοντας την αλληλεγγύη τους, τις ευαισθησίες και την ανθρωπιά τους και θα αναδείξουν το κοινωνικό πρόσωπο και τις υψηλές αξίες του αθλητισμού.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ”