Σπανούλης: “Μακάρι να πάνε όλα καλά και να μείνω στην ομάδα”

span

O αρχηγός του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στο πότε αισθάνθηκε ότι η ομάδα μπορεί να κατακτήσει τη δεύτερη συνεχόμενη Ευρωλίγκα, ενώ αποθέωσε τον Γιώργο Μπαρτζώκα.

Αναλυτικά τα λεγόμενα του Βασίλη Σπανούλη στην “Αθλητική Κυριακή”:

 

Για τον τελικό της Ευρωλίγκας κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης: “Ένα ματς διαρκεί 40 λεπτά. Δεν αρχίσαμε καλά το παιχνίδι, αλλά μείναμε συγκεντρωμένοι, παίξαμε καλή άμυνα, βάλαμε κάποια μεγάλα σουτ, κυκλοφορήσαμε καλά τη μπάλα και νομίζω κυριαρχήσαμε επάνω στο γήπεδο και πήραμε δίκαια το τρόπαιο“.

 

Για το πότε πίστεψε στο repeat: “Όταν κάναμε το 2-0 με την Εφές πίστεψα πως μπορούμε να κάνουμε και κάτι πολύ μεγάλο και φέτος. Εμείς πήγαμε σαν αουτσάιντερ. Αλήθεια είναι αυτό. Εμείς προερχόμασταν από μια χρονιά γεμάτη πίεση. Είχαμε σκαμπανεβάσματα οπότε σίγουρα είχαμε τον τίτλο του αουτσάιντερ που μας συνόδευε“.

 

Για το γεγονός πως ολοκλήρωσε άποντος του πρώτο ημίχρονο κόντρα στη Ρεάλ: “Δεν διάβασα καλά το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, κατάλαβα τα λάθη που είχα κάνει και μπήκα επιθετικά στο δεύτερο για να βοηθήσω την ομάδα μου. Συγκέντρωση, να μην πέσει η ψυχολογία σου, φάση-φάση και να μην κοιτάς το σκορ“.

 

Για τον Γιώργο Μπαρτζώκα: “Του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, ήταν τυχερός και άτυχος. Τυχερός γιατί ανέλαβε μια σπουδαία ομάδα και άτυχος γιατί ανέλαβε την ομάδα μετά το πρωτάθλημα Ελλάδος και Ευρώπης και έτσι οι απαιτήσεις ήταν μεγάλες. Εδώ στην Ελλάδα μειώνουμε εύκολα και αποδεχόμαστε δύσκολα. Το καλύτερο είναι να μην διαβάζεις γιατί θα πάθεις αυτό που είπε ο κόουτς, σοκ. Του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, του αξίζει ο τίτλος. Έκανε σπουδαία δουλειά“.

 

Για την ανανέωση του συμβολαίου του: “Θα δούμε, τώρα αυτό που προέχει είναι να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Δεν είναι σωστό να μιλάω για τον εαυτό μου, μακάρι να πάνε όλα καλά και να μείνω στην ομάδα, το ελπίζω. Τώρα θα γιορτάσουμε την κατάκτηση της Ευρωλίγκας και στη συνέχεια θα συγκεντρωθούμε στα playoffs που θα κρίνουν τον πρωταθλητή“.

 

Για την υποδοχή των φίλων του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ: “Ήταν φανταστική η υποδοχή. Ο κόσμος έδειξε ότι αγαπάει την ομάδα και ο κόσμος έρχεται κοντά στην ομάδα“.

 

Για τον Τζόι Ντόρσεϊ: “Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά, να λέγονται από έναν παίκτη. Δεν θα πέσω ποτέ σε αυτό το επίπεδο. Η καλύτερη απάντηση είναι να ρωτήσουμε τους συμπαίκτες τι λένε“.

 

Για το ματς προς τιμήν του Νίκου Γκάλη: “Θα ήταν κάτι το υπέροχο να ζήσω κάτι αντίστο