Περπέρογλου: «Είναι ευλογία να παίζεις για τον Ολυμπιακό»

olumpiakos-stratos-perperoglou-arxeio

 

Ο Στράτος Περπέρογλου ανανέωσε το blog του στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας με σκέψεις και σχόλια για το Διηπειρωτικό Κύπελλο, που θα διεκδικήσει ο Ολυμπιακός στη Βραζιλία ενάντια στην Πινέιρος Σκάι.

Γεια σε όλους. Είμαι ξανά εδώ και σας γράφω, αλλά αυτήν τη φορά βρίσκομαι πραγματικά μακριά από το σπίτι μου. Είμαι στη Βραζιλία με τον Ολυμπιακό, όπου θα αντιμετωπίσουμε την Πινέιρος Σκάι στο Σάο Πάολο στην αναβίωση του Διηπειρωτικού Κυπέλλου. Είναι ένας ιδιαίτερος τρόπος να ξεκινήσουμε τη σεζόν. Είμαι ενθουσιασμένος που θα πάρω μέρος σε αυτήν τη διοργάνωση, ανάμεσα στα δύο κορυφαία κλαμπ στο παγκόσμιο μπάσκετ. Δεν είχα ποτέ πολλές ευκαιρίες να μάθω πράγματα για το μπάσκετ της Νότιας Αμερικής και ανυπομονώ για αυτό.

Δεν μπορώ να πω ότι γνωρίζω πολλά για τους αντιπάλους μας, αλλά πιστεύω ότι είναι δυνατή ομάδα. Το λέω αυτό βασιζόμενος στο γεγονός ότι η Βραζιλία ήταν φιναλίστ στο Παναμερικανικό Πρωτάθλημα το καλοκαίρι και επειδή πάντα εντυπωσιαζόμουν από τους Βραζιλιάνους παίκτες που έχουν παίξει στην Ευρωλίγκα. Ίσως ο επόμενος Μαρσελίνιο Χουέρτας ή ο Τιάγκο Σπλίτερ να περιμένει για εμάς στην ομάδα της Πινέιρος. Και επιπλέον, εφόσον αυτή η ομάδα ήταν η καλύτερη στη Νότια Αμερική πέρυσι, τότε λογικά θα πρέπει να είναι αρκετά καλή.

Είμαστε χαρούμενοι που μεταφέρουμε το όνομα του Ολυμπιακού στους φιλάθλους της Βραζιλίας. Καταλαβαίνω ότι πολλοί Βραζιλιάνοι βλέπουν Ευρωλίγκα και γνωρίζουν τον Ολυμπιακό, κάτι που κάνει την επίσκεψή μας πιο διασκεδαστική. Σίγουρα, όπως κάθε φορά που ταξιδεύουμε, θα βρούμε φίλους της ομάδας μας που θα μας υποστηρίξουν. Πάντα με καταπλήσσει να βλέπω τους φιλάθλους να μας υποστηρίζουν όπου και να πηγαίνουμε. Είναι ευλογία να παίζεις για τον Ολυμπιακό. Αλήθεια, έχουμε τους καλύτερους φαν.

Νομίζω ότι ένα από τα καλύτερα κομμάτια αυτού του ταξιδιού είναι η ευκαιρία να περάσουμε περισσότερο χρόνο μαζί όλη η ομάδα. Όσοι βλέπουν πώς παίζει ο Ολυμπιακός και έχει γίνει τόσο καλή ομάδα τα τελευταία χρόνια, καταλαβαίνουν ότι στηριζόμαστε στην ομαδικότητα και τη χημεία. Αυτήν τη σεζόν ήρθαν στην ομάδα αρκετά νέα παιδιά, όπως οι Ντάνστον, Αγραβάνης, Σίμονς, Πέτγουεϊ, Λοτζέσκι, Χριστοδούλου, Παπαπέτρου και Μπέγκιτς. Αυτές οι εμπειρίες θα μας γεμίσουν νέες ιστορίες, παρατσούκλια, θα κάνουμε πλάκες και πιστέψτε το, θα μας φέρουν πιο κοντά. Ίσως μοιραστώ με εσάς κάποια ιστορία την επόμενη φορά!

Δεν ξέρω πόσοι από εσάς θα δείτε τα παιχνίδια μας (σκέφτομαι και τη διαφορά έξι ωρών που έχουμε με την Αθήνα), αλλά ελπίζω να μας απολαύσετε. Αυτό είναι το τελευταίο μας μεγάλο τεστ πριν την έναρξη της Ευρωλίγκας. Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να επιστρέψουμε στην Αθήνα με το Διηπειρωτικό Κύπελλο!

Πηγή:Zougla.gr