“Θέλουμε να μείνει ο Σπανούλης”

Οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος τοποθετήθηκαν επί παντός επιστητού στο πλαίσιο του συνεδρίου της “Θύρας 7” και εξήγησαν τι συνέβη με την περίπτωση του Κάιλ Χάινς, ρίχνοντας τις ευθύνες της αποχώρησης στον μάνατζέρ του. Επιθυμία τους η παραμονή του Βασίλη Σπανούλη, αλλά όχι με εξωπραγματικό συμβόλαιο.

 

Η αρχική τοποθέτηση αφορούσε το συνέδριο, για το οποίο ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος σχολίασε: “Ζωντανό, μαχητικό, ωραίο να είσαι με τον κόσμο. Χωρίς τον κόσμο δεν υπάρχει Ολυμπιακός. Αισθανόμαστε ωραία και θέλουμε τη δύναμη του κόσμου, αρκεί να συμπεριφέρονται όλοι όπως πρέπει και να τελειώνουν οι αγώνες και να μην έχουμε επεισόδια. Φάνηκε ότι θα έχουμε καλύτερη συνεργασία στο μέλλον”.

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος πρόσθεσε: “Γενικότερα μιλήσαμε για θέματα Ολυμπιακού. Έγιναν συζητήσεις κι επαφές για όλα τα θέματα. Αλλάξαμε απόψεις σε πολύ καλό κλίμα. Καταλάβαμε και κατάλαβαν πολλά πράγματα. Μιλήσαμε επί παντός επιστητού, κεκλεισμένων των θυρών”.

Μιλώντας για την υπόθεση της αποχώρησης του Κάιλ Χάινς, ο Γιώργος Αγγελόπουλος άρχισε να διηγείται το χρονικό των συζητήσεων: “Ο Χάινς είναι ένας καταπληκτικός παίκτης, ένας καταπληκτικός χαρακτήρας. Είχαμε μιλήσει μαζί του μέσα στη σεζόν για αναπροσαρμογή, επέκταση του συμβολαίου του, όπως έγινε πέρυσι με τον Πρίντεζη. Ο Πρίντεζης απελευθερώθηκε κι έβαλε το καλάθι στην Κωνσταντινούπολη. Ήξερε ότι τον περίμενε το συμβόλαιο. Δεν είχε συμφωνήσει, αλλά ήξερε τι θα γινόταν”.

“Το ίδιο έγινε και με τον Χάινς. Αυτά που ζήτησε μέσα στη σεζόν τα πήρε. Δεν συμφώνησε, άλλαξε μάνατζερ μέσα στη σεζόν. Δεν συμφώνησε -όπως ο ίδιος είπε- γιατί δεν θα ήταν καλό για τους υπόλοιπους παίκτες της ομάδας. Εάν μόνο ένας παίκτης συμφωνούσε, τι θα έλεγε ο Σπανούλης, ο Λο, ο Άντιτς κλπ. Είδατε ότι όταν τον φωνάξαμε γιατί έφυγε στις ΗΠΑ, έγινε μια φασαρία γιατί φωνάξαμε τον Χάινς κι όχι τον Σπανούλη. Φαντάζεστε να είχε ανανεώσει ο Χάινς, τι θα έλεγαν οι άλλοι παίκτες. Με αυτήν τη στρατηγική φτάσαμε στο 2ο συνεχόμενο τρόπαιο της Euroleague”.

“Όταν τελείωσε το πρωτάθλημα, τον φωνάξαμε. Ό,τι ζήτησε το πήρε και με το παραπάνω. Του είπαμε τι θέλει για να μείνει. Ποτέ δεν απάντησε. Του ευχηθήκαμε καλή τύχη. Είναι καταπληκτικό παιδί και δεν πρέπει να γίνονται σχόλια εναντίον του. Έκανε μία επιλογή. Πιστεύω λάθος επιλογή, αλλά τι να κάνουμε; Αν έγινε κάτι μετά δεν ξέρω. Του είπαμε πες μας τι θες και δεν μας είπε ποτέ”.

Σε αυτό το σημείο παρενεβλήθη ο αδερφός του και σημείωσε: “Στο παρελθόν διαπραγματευτήκαμε και συζητήσαμε με πολύ μεγάλα ονόματα του NBA και με Έλληνες. Όταν ρωτούσαμε ‘με πόσα έρχεσαι’, έστω και τρελή, παρανοϊκή, υπάρχει μια απάντηση. Είναι αδιανόητο μάνατζερ – εκπρόσωπος παίκτη να ρωτάται από διοίκηση πρωταθλητή Ευρώπης 2 φορές ‘τι θέλεις για να μείνεις’ και να μην δίνει απάντηση. Αυτό είπα και πάνω στα παιδιά (σ.σ. στην εκδήλωση), ότι είναι ύποπτο και σταματάω εδώ”.

Η επόμενη ερώτηση αφορούσε το μέλλον του Βασίλη Σπανούλη, για το οποίο ο Γιώργος Αγγελόπουλος δήλωσε: “Ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις. Θα ξεκινήσουν πολύ σύντομα. Ο Βασίλης θα καταλάβει ότι η πρόκληση της ζωής του είναι η 3η συνεχόμενη Euroleague με τον Ολυμπιακό. Αυτό ούτε εξαγοράζεται, ούτε πληρώνεται και γίνεται μία φορά στη ζωή ενός παίκτη. Πιστεύω ότι θα καταλάβει τα οικονομικά δεδομένα της Ελλάδας και η πρόταση θα γίνει σε καλό κλίμα. Φυσικά και θέλουμε να μείνει στην ομάδα”.

Όσο για το εάν παραμείνει ο ίδιος κορμός με πέρυσι, ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος διευκρίνισε: “Στόχος είναι η ομάδα να είναι πιο δυνατή από πέρυσι γιατί υπάρχουν πολλά παιχνίδια στη Euroleague. Όσοι είναι έξυπνοι, είτε από την ομάδα, παίκτες όπως ο Λο, ο Σερμαντίνι, που θέλουμε, είτε παίκτες που θέλουν να έρθουν και με τους οποίους είμαστε σε συζητήσεις, πρέπει να καταλάβουν ότι συζητούν να έρθουν σε ομάδα με συγκεκριμένο μοντέλο. Με μικρότερο μπάτζετ, πήγαμε σε Final 4 και πήραμε 2 Euroleague. Εάν δεν θέλουν να ενταχθούν σε αυτό το μοντέλο και πιστεύουν ότι θα έρθουν και θα πληρωθούν υπεραξίες και θα κάνουν το μέλλον τους, τότε δεν έρχονται να πάρουν την 3η Euroleague. Να την πάρουν κάπου αλλού”.

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος πρόσθεσε: “Ο Πρίντεζης πέρυσι είχε πολύ μεγάλη προσφορά από την Τουρκία και αποφάσισε να μείνει στον Ολυμπιακό. Ο κόουτς, ο κύριος Μπαρτζώκας, που αναδείχθηκε καλύτερος προπονητής της Ευρώπης και πρέπει να τον συγχαρούμε γιατί είναι τρομακτικό επίτευγμα, είχε πολύ μεγάλη προσφορά και πάλι από Τουρκία. Αμφότεροι επέλεξαν να μείνουν στον Ολυμπιακό με πολύ λιγότερα και τους λόγους τους καταλαβαίνετε. Κανείς δεν μένει με το ζόρι και δεν τον υποχρεώνουμε να παίξει μπάσκετ. Είναι ελεύθερη αγορά και ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει ό,τι θέλει”.

Τέλος, όταν ζητήθηκε ένα σχόλιο για την ανανέωση συμβολαίου του Γιώργου Μπαρτζώκα, ο Γιώργος Αγγελόπουλος τόνισε: “Η επέκταση είναι καλοκαιρινή. Φυσικά και υπάρχει εμπιστοσύνη. Είναι τρομακτική επιτυχία αυτό που καταφέραμε όλοι μας, το 2ο σερί ευρωπαϊκό. Υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη και στήριξη”.