Μπαρτζώκας: «Μεγάλο κίνητρο το 3Χ3 στην Ευρωλίγκα»

ÌÐÁÑÔÆÙÊÁÓ  ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÑÅÁË (ÔÅËÉÊÏÓ ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2012-2013 ÖÁÉÍÁË ÖÏÑ) BARTZOKAS  OLYMPIAKOS - REAL (EUROLEAGUE 2012-2013 FINAL FOUR FINAL)

Ως ιστορική επιτυχία θα καταγραφεί, σύμφωνα με τον Γιώργο Μπαρτζώκα, ενδεχόμενη τρίτη σερί κατάκτηση της Ευρωλίγκα από τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην Ευρωλίγκα ο Μπαρτζώκας:

Για το αν η κατάκτηση της Ευρωλίγκας για τρίτη συνεχή χρονιά αποτελεί κίνητρο για τον Ολυμπιακό: «Φυσικά αποτελεί σπουδαίο κίνητρο. Δεν είναι εύκολο. Πιστεύω πως αν αυτό συμβεί θα είναι ιστορικό τόσο για την ομάδα μας, όσο και για την Ευρωλίγκα. Πιστεύω πως όλοι στην ομάδα έχουν το κίνητρο για αυτό».

Γι το αν οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού τον υποτίμησαν τις τελευταίες δύο σεζόν: «Πιστεύω πως λίγο ναι, την πρώτη σεζόν αυτό συνέβη σίγουρα. Τον προηγούμενο χρόνο δεν έγινε τόσο πολύ, γιατί ήμασταν Πρωταθλητές Ευρώπης. Δεν το γνωρίζω ακριβώς. Πρέπει να ρωτήσετε τους αντιπάλους μας. Στο Final Four, όμως, δεν μας υποτίμησε κανείς».

Για τον τρόπο παιχνιδιού του Ολυμπιακού: «Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για κάθε τρόπο παιχνιδιού. Πρέπει να κάνουμε μία ανταγωνιστική ομάδα, η οποία πάντα θα είναι έτοιμη να αντιμετωπίζει κάθε είδος άμυνας κι επίθεσης. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για κάθε είδος παιχνιδιού».

Για τους Μπράιαντ Ντάνστον, Μπρεντ Πέτγουεϊ, και Ματ Λοτζέσκι: «Πρέπει πρώτα από όλα να πω πως είμαι πολύ χαρούμενος για τους νέους παίκτες μας. Κάθε μέρα που περνάει βρίσκουν την χημεία τους με τους παίκτες από την περσινή χρονιά. Η ατμόσφαιρα στην ομάδα είναι σπουδαία. Πιστεύω πως πρώτα από όλα είναι καλοί χαρακτήρες, καλά παιδιά και καλοί συμπαίκτες. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Γνωρίζετε πως τα τελευταία δύο χρόνια ο Ολυμπιακός δεν είχε τους καλύτερους παίκτες στην Ευρωλίγκα. Πιθανώς, όμως, να είχε τους καλύτερους συμπαίκτες και αυτό είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα μας».

Για τον Βασίλη Σπανούλη και τον Εϊσι Λο: «Ο ρόλος του Βασίλη είναι πολύ σημαντικός για τον Ολυμπιακό και φέτος, όπως πάντα. Είναι ο ηγέτης της ομάδας. Φυσικά και ο ο Εϊσι τον τελευταίο ενάμισι χρόνο μάς έχει βοηθήσει πολύ για υλοποιήσουμε τους στόχους μας. Θα είναι πολύ σημαντικό για εκείνον να συνεχίσει με αυτόν τον τρόπο, γιατί η νοοτροπία του θα χρειαστεί πολύ στους νέους παίκτες μας».

Για τις ομάδες που θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στον γ΄ όμιλο της Ευρωλίγκας: «Δεν σκέφτομαι με αυτόν τρόπο. Σκέφτομαι μόνο το πρώτο παιχνίδι με τη Μάλαγα. Πάντα σκέφτομαι με αυτόν τον τρόπο και περιμένω όλοι στην ομάδα να κάνουν το ίδιο. Σκέφτομαι το πρώτο παιχνίδι και την επόμενη προπόνηση. Αυτός είναι ο τρόπος που ο Ολυμπιακός κατέκτησε την Ευρωλίγκα δύο συνεχόμενες φορές. Κάθε ομάδα στην Ευρωλίγκα είναι πολύ δυνατή και σκληρή, οπότε εξαρτάται από εσένα να προετοιμάσεις το σώμα και το μυαλό σου για να αγωνιστείς».