«Εξαιρετικοί Ολυμπιακός και Λοτζέσκι»

katsikaris

Εντυπωσιασμένος από την εικόνα του Ολυμπιακού και του Ματ Λοτζέσκι δήλωσε ο Φώτσης Κατσικάρης.

Αναλυτικά, ο Φώτης Κατσικάρης μίλησε για: 

-τις εντυπώσεις που έχει από τον Ολυμπιακό: «Οι εντυπώσεις μου είναι πολύ θετικές. Αν και βρισκόμαστε ακόμη στο ξεκίνημα της χρονιάς, αν και ο Ολυμπιακός έχει επιχειρήσει ένα σωρό αλλαγές, η απόδοσή του ήταν εξαιρετική. Μπήκε πολύ συγκεντρωμένος, είχε σπουδαίες συνεργασίες, που θα περίμενε κανείς να βγαίνουν… αργότερα μέσα στη χρονιά. Ήταν πολύ δυνατός, με μεγάλη ενέργεια και σπουδαίο μπάσκετ, από ένα ρόστερ το οποίο ο κόουτς Μπαρτζώκας φαίνεται να διαχειρίζεται με άψογο τρόπο».

-την άμυνα του Ολυμπιακού: «O Ολυμπιακός, σε αυτό το παιχνίδι φάνηκε ευθύς εξ’ αρχής ότι στόχευε να πάρει τη νίκη από την άμυνά του. Υπήρξε μια έκπληξη από τον πάγκο των “ερυθρολεύκων” καθώς ο Αγραβάνης έπεσε με το ξεκίνημα πάνω στον Έρτσεγκ. Είχε, λοιπόν, διαβαστεί πάρα πολύ καλά το παιχνίδι της Γαλατάσαραϊ, που στηρίζεται στον Σέρβο φόργουορντ. Ο Αγραβάνης ταιριάζει πολύ στον σωματότυπο του Έρτσεγκ, δεν έχει σημασία που είναι μικρός …στον Ολυμπιακό παίζει πλέον, κι ο αντίπαλός του βγήκε εκτός ρυθμού πολύ γρήγορα. Νομίζω ότι από το πρώτο δεκάλεπτο φάνηκε τι ακριβώς θα συνέβαινε στο παιχνίδι, με τον Ολυμπιακό να εντυπωσιάζει και στην επίθεση. Οι αυτοματισμοί που βγήκαν ήταν πράγματι σπουδαίοι για το χρονικό σημείο, που βρισκόμαστε».

-τις αδυναμίες του Ολυμπιακού: «Καμιά ομάδα δεν είναι τέλεια, καμιά ομάδα δεν μπορεί να είναι έτοιμη αυτή την εποχή. Θα έλεγα ότι ο Ολυμπιακός είχε ένα πρόβλημα στο λόου-ποστ, όταν η Γαλατά μετέφερε εκεί το κέντρο βάρος του παιχνιδιού της. Ο Τζαβάι δημιούργησε πονοκεφάλους, πήρε πολλά φάουλ, τα περισσότερα μάλιστα γιατί οι αντίπαλοί του φαίνονταν πιο αδύναμοι. Έκαναν φάουλ, δηλαδή, όχι γιατί είχαν κακή τοποθέτηση, αλλά επειδή ο Τζαβάι ήταν πιο δυνατός. Έλειπε βέβαια ο Μπέγκιτς. Είναι παίκτης ειδικών αποστολών, με μακριά χέρια, που δεν θα δεχόταν τόσο εύκολα το καλάθι. Πάντως, θέλω να πω ότι ο Ολυμπιακός παρά τα φάουλ διαχειρίστηκε άψογα την κατάσταση. Απόδειξη ότι το ρόστερ του είναι βαθύ και ο προπονητής δεν φοβάται να χρησιμοποιήσει παίκτες, ρισκάροντας τα φάουλ».

-την ετοιμότητα του Ολυμπιακού: «Ο Ολυμπιακός είναι πιο έτοιμος απ’ ό,τι, ενδεχομένως, να περίμεναν οι προπονητές του! Πάντως, κατά τη γνώμη μου υπάρχει και εξήγηση. Ο Ολυμπιακός έκανε πολλές αλλαγές φέτος το καλοκαίρι, αλλά οι περισσότεροι παίκτες που προστέθηκαν ήταν μέσα στη ρακέτα. Ξέρετε, πολλές φορές είναι πιο εύκολο να προσαρμοστούν οι ψηλοί παίκτες. Να κατανοήσουν, δηλαδή, τι ζητάει ο προπονητής τους, να έχουν καλές αποστάσεις, να παίζουν καλή άμυνα και να ακολουθούν την φιλοσοφία της ομάδας στην επίθεση».

-τον Ματ Λοτζέσκι: «Μου έχει κάνει τρομερή εντύπωση. Είναι πολύ εύστοχος, δεν εκβιάζει καμιά προσπάθεια, ξέρει ότι θα του έρθει η μπάλα για να σουτάρει. Δεν ξέρω τι άμυνα θα παίξει τελικά, αν και προχθές πήρε πολλά ριμπάουντ, ωστόσο επιθετικά είναι πραγματικά πολύ καλός. Ο Ολυμπιακός όμως δεν είχε τέτοιον σουτέρ. Ο Λοτζέσκι είναι σπουδαίος και μπορεί να σκοράρει είτε με πικ εν ρολ, είτε με σπλιτ, γενικά είναι εξαιρετικός».