Αναντολού Εφές-Ολυμπιακός 78-83

194109

Ένας Ολυμπιακός εξαιρετικός σε άμυνα κι επίθεση στο πρώτο μέρος και με χαρακτήρα στο δεύτερο όταν αναχαίτισε την αντεπίθεση των αντιπάλων του, επικράτησε 83-78 της Αναντολού Εφές. Οι «ερυθρόλευκοι» σκόρπισαν υποσχέσεις κι έδειξαν σε καλό δρόμο παρότι έπαιξαν χωρίς Σπανούλη, Μπέγκιτς, Κατσίβελη και Μαυροειδή.

Το ματς 

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο ματς με Λο, Σλούκα, Περπέρογλου, Πρίντεζη και Ντάνστον. Δείχνοντας πολύ καλό πρόσωπο στην επίθεση και με πρωταγωνιστές τους Σλούκα και Ντάνστον στην επίθεση, οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν με 16-8. Ένα ξέσπασμα του Πέτγουεϊ, που πέτυχε οκτώ πόντους σε περίπου ένα λεπτό, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο με το εντυπωσιακό +13 (18-31).

Η κυριαρχία των πρωταθλητών Ευρώπης συνεχίστηκε και στη δεύτερη περίοδο. Έφτασαν σε νταμπλ σκορ (18-36) και παρότι το τάιμ άουτ του Οκτάι Μαχμούτι διόρθωσε κάπως τα πράγματα κι επέτρεψε στους γηπεδούχους να μειώσουν στους δώδεκα (24-36), με διαδοχικούς πόντους του Πρίντεζη ο Ολυμπιακός «ξεκόλλησε» και με εξαιρετικό πρόσωπο σε άμυνα κι επίθεση έκλεισε το ημίχρονο στο +18 (32-50).

Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους οι Πειραιώτες έφτασαν τη διαφορά και στους είκοσι (34-54) δείχνοντας να ελέγχουν πλήρως το παιχνίδι. Στο δεύτερο μισό του δεκαλέπτου η Εφές επιχείρησε μία αντεπίθεση με αφετηρία τους Ερντέν και Σαβάνοβιτς. Ένα λεπτό πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου, μετά από αντιαθλητικό του Πέτγουεϊ στον Μπαλμπάι και δύο βολές του Σαβάνοβιτς, η Εφές μείωσε στους 10 (53-63) και με ένα ακόμη καλάθι του Σέρβου φόργουορντ έκλεισε το δεκάλεπτο στο -8 (55-63).

Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός δεν απειλήθηκε ουσιαστικά ποτέ από τους Τούρκους. Πολλά κρίθηκαν τέσσερα λεπτά πριν το τέλος, όταν το τρίποντο του Σλούκα επανέφερε τη διαφορά στους δώδεκα (61-73), την ώρα που η Εφές είχε μειώσει στους εννιά και είχε χάσει ευκαιρίες να πλησιάσει περισσότερο. Με τρίποντα από Σαβάνοβιτς και Χόπσον η Εφές προσπάθησε να μείνει ζωντανή, έφτασε στο -6 στα 100 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, αλλά ο Ολυμπιακός με Λο, Παπαπέτρου και Σλούκα είχε τις απαντήσεις κι έφτασε τελικά στη νίκη, παρά την απώλεια του Ντάνστον με πέντε φάουλ στο τελευταίο λεπτό. Οι Πειραιώτες αντεπεξήλθαν στην πίεση σε όλο το γήπεδο και τη δοκιμασία των φάουλ μέχρι το φινάλε.

Δεκάλεπτα: 18-31, 32-50, 55-63, 78-83.

Πηγή:sport-fm.gr