Όταν ο ΘΡΥΛΟΣ επιβάλλει τον δικό μας…Νόμο!

 

Δεν θα το κρύψω κι ας γνωρίζετε πως δεν γουστάρω την αποθέωση σε ξένους με μικρή χρονική παρουσία στην ομάδα ανεξαρτήτως μεγάλης ή μικρής προσφοράς! Σαν RunAndGun7 θα έχω πάντα δίπλα στο όνομα ‘Ολυμπιακός’ τα ονόματα των Μίλαν Τόμιτς και Ντείβιντ Ρίβερς για τις ένδοξες στιγμές που μας χάρισαν. Δίπλα τους για μένα ανήκει πλέον και ένας (αφανής μέχρι πρότινος για πολλούς) ήρωας…Ο Έισυ Λό!

Ήρθε πρόπερσι παρέα με τον Ντόρσευ αλλά άραγε πόσοι είχαν προσέξει το πόσο καλά πλαισίωνε τους Σπανούλη-Σλούκα και Μάντζαρη; Πόσοι αντιλήφθηκαν στην διάρκεια του ημιτελικού με την Μπαρτσελόνα και του τελικού με την ΤΣΣΚΑ στο Φ4 της Πόλης το 2012 ότι ο μεγάλος αυτός παίχτης, που πέρασε κι απ’την ιστορική ομάδα των Μπούλς, έσφιξε τα δόντια για να αγωνιστεί ακόμα και με ένα πόδι;

Και φτάνουμε στο πέρυσι…πάλι Φ4 αυτήν την φορά στο Λονδίνο. Και πάλι ο Λό μας εκπλήσσει βλέποντάς τον με βαμβάκι στο αυτί να πρωταγωνιστεί, να σμπαραλιάζει άμυνες και να αναδεικνύεται και σε MVP του τελικού (ο αρχηγός αναδείχτηκε κορυφαίος της διοργάνωσης). Όταν μάθαμε τι είχε παλαβώσαμε…έπαιζε με πρόβλημα στο τύμπανο! Προχωρώντας πλέον στους τελικούς της Α1, προέκυψε ακόμα ένα πιο μεγάλο πρόβλημα υγείας που τον καθιστούσε ανήμπορο να αγωνιστεί σε φουλ ρυθμό. Σε πιο βαθμό επηρέασε η απουσία του; Απλά δείτε τα 10 λεπτά που έπαιξε στο ΟΑΚΑ στον δεύτερο τελικό και θα καταλάβετε!

Πιο είναι όμως αυτό που τον έκανε να μπει στις καρδιές μας για τα καλά; Η πραγματική του αγάπη ή αν προτιμάτε το αληθινό δέσιμο με την ομάδα και τον κόσμο της. Εξηγούμαι. Ήθελε μιας εξαρχής να μείνει αλλά δεν πούλησε μαγκιά σε κανέναν, δεν το έπαιξε ‘γαύρος’ ούτε έκρυψε πως αν έχει μια καλύτερη πρόταση, κυρίως από ΝΒΑ, θα έμενε Ελλάδα. Σαν επαγγελματίας που είναι φέρθηκε σωστά και ώριμα…και στο τέλος όχι μόνο επηρεάστηκε απ’την φυγή του Κάιλ Χάινς αλλά ήταν αυτός που ουσιαστικά ανάγκασε τον Σπανούλη να δει με άλλη διάθεση το θέμα παραμονής του!

Όταν τα πράγματα δυσκολέψουν, όταν οι άλλοι αδυνατούν πάντα θα υπάρχει εκεί ο τιμωρός…ο δικός μας, Έισυ Λό! Γερός, δυνατός και με Σπανούλη-Σλούκα θα συνιστούν για καιρό το καλύτερο περιφερειακό όπλο της Ευρώπης!

 

RunAndGun7