Πήραμε την ουσία, έδειξε την στόφα νικητή!

1379969_10152366491378289_418967808_n

Καλή Παρασκευή να έχουμε φίλοι/ες και ένα όμορφο, θρυλικό Σ,κ σε όλους. Ακόμα ένα ματς του Ολυμπιακού μας έφυγε, ακόμα ένα ροζ φύλλο αγώνος κατέληξε σε ερυθρόλευκα χέρια. Μια νίκη που πέρασε από χίλια μύρια κύμματα αλλά –πιθανόν- κανείς δεν αμφέβαλε για αυτήν στο τέλος. Η ομάδα μας, όπως όλοι γνωρίζουμε, δεν είναι ακόμα πλήρεις και ούτε καν στο 50% της αγωνιστικής της κατάστασης. Απόδειξη είναι τα κενά διαστήματα που εμφανίζονται και που πληρώνει (ως ενός σημείου) η ομάδα. Βέβαια όσοι βρίσκονται εντός αυτής της παρέας εύστοχα δηλώνουν ότι προς το παρών «νίκη να ‘ναι και όπως να ‘ναι». Και καθόλου τυχαία.

Στην Ευρωλίγκα και με το νέο σύστημα διεξαγωγής της που άρχισε από πέρυσι, το πρόγραμμα είναι μεγάλο και οι αγώνες κρύβουν τις δικές τους παγίδες. Πάντα ελοχεύει ο κίνδυνος της ήττας ανεξαιρέτως αντιπάλου ιδίως όταν το φαβορί παρουσιαστεί υποτονικό και αδιάβαστο. Αυτό με τον Ολυμπιακό δεν θα το δείτε αλλά ξέρουμε πως θα ‘ρθουν και δύσκολες στιγμές στη συνέχεια. Το όπλο μας όμως θα ‘ναι η αντίδραση και η συνέπεια μέχρι τέλους.

Κοιτάζοντας τα σκορ των 2 υποψηφίων για το Φάιναλ 4, της ΤΣΣΚΑ και της Μπάρτσα, αλλά και της ‘πολυδιαφημισμένης’ Γαλατά, διαπιστώνουμε όσα προανάφερα για την αγωνιστική κατάσταση των ομάδων στο παρών στάδιο. Βέβαια εγώ για να είμαι ειλικρινείς δεν θεωρώ τόσο μεγάλη έκπληξη την ήττα των Καταλανών στο άνδρο τους από την άσημη ομάδα της Γαλλίας όσο την συντριβή, διασυρμό, ξεβράκωμα της ΤΣΣΚΑ και του Μεσίνα από την Φενέρ του Ομπράντοβιτς και αντίστοιχα του Άταμαν, Αρόγιο, Γκόρντον από την Μάλαγα. Και το θεωρώ έκπληξη το ματς της ΤΣΣΚΑ γιατί η Φενέρ είναι ομάδα που χτίζεται, που προσπαθεί να καταλάβει το παιχνίδι του Σέρβου προπονητή της ενώ η Ρώσσοι είναι έτοιμοι και πιο ισχυροί -ουσιαστικά- από πέρυσι. Απ’την άλλη η Μπάρτσα συνεχίζει από ‘κει που έμεινε απ’την πρεμιέρα (και πρωταθλήματος και ευρωλίγκας). Χωρίς ρυθμό, με παίχτες έξω απ’τα νερά τους και ένα παρατεταμένο ντεφορμάρισμα.

Εν κατακλείδι, η σούμα της αγωνιστικής βγάζει με θετικό πρόσημο τον ΘΡΥΛΟ καθώς, για να μην το ξεχνάμε, σταμάτησε το σερί της Μπάγερν σε γερμανικό πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα και συνεχίζει αήττητος την πορεία του. Ακολουθεί η Σιένα εκτός έδρας με τους Ιταλούς σαφώς πιο αδύνατους από άλλες χρονιές αλλά διψασμένους για τέτοια ματς. Κι αυτό πρέπει να δώσει κίνητρο στους παίχτες μας. Συγχαρητήρια λοιπόν στην ομάδα μας για την νίκη της και στο κόσμο που στα δύσκολα δηλώνει παρών και βοηθά τους Πρωταθλητές Ευρώπης στην αποστολή τους.

ΥΓ: Μην σας αγχώνει ο αρχηγός, έχουμε κομάντος να τον βοηθούν στα δύσκολα. Αυτός ξέρει πότε θα ανεβάσει στροφές.

ΥΓ1: Με τον Σίμονς χρειάζεται υπομονή, ελπίζω να δείξει ότι μπόρει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του ΘΡΥΛΟΥ.

ΥΓ2: Σάββατο, ώρα 19:30. Γκρεμίστε τα όνειρα τους και το γήπεδο τους. ΘΡΥΛΟΣ ένας, ενιαίος, δυνατός!