Ματιές στην νέα γενιά του Ελληνικού (και Ευρωπαϊκού) μπάσκετ!

larentzakis-bohoridis

Καλό Σαββατοκυρίακο σε όλους τους φίλους/ες του ΘΡΥΛΟΥ! Σήμερα θα αναφερθώ λιγάκι στα νέα ταλέντα του Ελληνικού (αλλά και Ευρωπαϊκού) μπάσκετ τα οποία κάνουν παπάδες στο EurobasketU20 που διεξάγεται στην Εσθονία. Μπορεί οι Παππάς και Γιάνκοβιτς να πήγαν στους απέναντι αλλά παίχτες και πολύτιμα εργαλεία υπάρχουν πολλά, φτάνει να μελετηθούν και να αξιοποιηθούν στον μέγιστο βαθμό πρωτού κάνουν το μεγάλο βήμα. Η Ελληνική σχολή μπάσκετ, αποδεδειγμένα, ανήκει στην ελίτ της Ευρώπης και οφείλουμε να την προσέχουμε αναλόγως.

 

Λαρεντζάκης, Μποχωρίδης. Παπαπέτρου, Αγραβάνης, Καββαδάς (ας όψεται ο Λιανός που θέλει να τον καταστρέψει πριν φύγει σαν ελεύθερος επειδή είπε ΟΧΙ στον κολλητό του τον Δημητράκη) αλλά και ένας Κροάτης ονόματι Ντάριο Σάριτς της Τσιμπόνα, είναι κάποιες περιπτώσεις παιχτών που μπορούν να αποδειχθούν λίρα εκατό. Άλλωστε η νέα πολιτική που ακολουθεί η διοίκηση της ομάδας μας συμπίπτει με τις ανάγκες τέτοιων περιπτώσεων.

 

Το παρών του Ολυμπιακού με Σλούκα, Μάντζαρη, Κατσίβελη, Γεωργάκη αλλά και τους Παπανικολάου-Πρίντεζη είναι άκρως λαμπρό και το μέλλον τους ανήκει όμως οφείλουμε ως ομάδα να συνεχίσουμε στο ίδιο μοτίβο και να επενδύουμε-ενισχύουμε την ομάδα με παίχτες που θα συνεχίσουν το έργο των προαναφερθέντων. Τα περί αναλύσεων και ικανοτήτων του καθενός ξεχωριστά είναι θέματα προπονητών-τεχνικού τιμ καθώς σε τέτοια ηλικία αυτό που προέχει είναι η σωστή ενσωμάτωση τους και η σταδιακή μεταβίβαση τους στο επόμενο επίπεδο.

 

Με την παρουσία του υφιστάμενου καταπληκτικού Ελληνικού κορμού και, βεβαίως, την ηγεμονική φυσιογνωμία του κορυφαίου μπασκετμπολίστα της Ευρώπης, Βασίλη Σπανούλη, μια μετακίνηση ενός ή περισσοτέρων ανερχόμενων παιχτών μόνο καλό μπορεί να τους κάνει!  Και οι αδερφοί Αγγελόπουλοι δεν πρόκειτε να αφήσουν αυτούς που θεωρούν κατάλληλους να μείνουν μακρυά απ’το μεγάλο λιμάνι…Αυτοί ξέρουν καλύτερα, αυτοί δίδαξαν στο κάτω κάτω τι εστί Πρωταθλητής Ευρώπης με πρωταγωνιστές τους μπέμπηδες που έγιναν άντρες!

 

Υ.Γ 1: Καλή επιτυχία στην Ελληνική αποστολή και με την κούπα για ορεκτικό πριν τις μεγάλες μάχες των ανδρών τον Σεμπτέβρη!

Υ.Γ 2: Χάινς: “Πάντα ονειρεύομουν να παίξω σε μια μεγάλη ομάδα και το όνειρο μου έγινε πραγματικότητα”. Φουσκώσαν τα μυαλά και ο Σπανούλης με την παρέα του θα σε στείλουν στην Μπάμπεργκ να θυμηθείς τι και που ήσουν κάποτε!