Ιταλική μαφία made in Πειραιάς!

1468646_10152397157013289_556490560_n

Καλό σας Σ,κ φίλοι/ες. Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε ήταν ο ψεσινός Ολυμπιακός ο οποίος χωρίς να φορτσάρει άλωσε και την άλλοτε ισχυρή αλλά πάντα δυνατή Σιένα στην κατάμεστη αρένα της Φλωρεντίας. Μόνο αρνητικό του ματς ο τραυματισμός του Σίμονς στον ώμο όπου περιμένουμε να μάθουμε το σοβαρό της κατάστασης του.

Το σκόρ κατ εμέ δεν λέει πολλά, δεν χρειάζεται καν αναφορά. Θα μπορούσε να τελειώσει και με 30 πόντους αν το ήθελε η ομάδα μας αλλά αυτό δεν είναι η ουσία. Ο κόουτς είδε την ομάδα του να λειτουργεί σαν ελβετικό ρολόι απ’την αρχή του ματς και αφού δεν υποτίμησε την Σιένα την….διέλυσε και άρχισε την συντήρηση. Κι εδώ θα κάνω ένα break σχετικό. Μια ειδοποιός διαφορά μεταξύ Ολυμπιακού και ‘αιωνίου’ ξέρετε ποια είναι: Η ταπεινοφροσύνη και η ευρωπαική νοοτροπία. Άλλοι μήνα Σεμπτέβρη κάνουν πάρτυ για Μιλάνο κι άλλοι προχωρούν βήμα βήμα προς αυτό.

Επιστρέφοντας στο ψεσινό ματς λοιπόν, ο Ολυμπιακός ΔΕΝ ήταν αρκετά καλός όσο πιστεύουν μερικοί γιατί είναι λογικό να έχει ακόμα σκαμπανεβάσματα και κενά διαστήματα στην απόδοση του. Όμως ο Ολυμπιακός 2013-14 έχει τεράστια πρόοδο απ’τον δις πρωταθλητή Ευρώπης του 2011-13 αυτήν της χρονικής περιόδου κι αυτό είναι που μετράει. Παρακολουθώντας σχεδόν όλα τα ματς της διοργάνωσης έχω την εντύπωση ότι η αύρα του Πρωταθλητή Ολυμπιακού είναι σε άλλο επίπεδο και οι άλλοι ακολουθούν. Είναι νωρίς βέβαια να μιλάμε για φαβορί αλλά δεν το κρύβω ότι πλην της Ρεάλ, άντε και της Φενέρ, οι υπόλοιποι συνδιεκδικητές –ακόμα- δεν πείθουν.

Εν κατακλείδι, ο Ολυμπιακός απέδειξε ΚΑΙ ψες ότι είναι η επιτομή της ομάδας. Όλοι έβαλαν το λιθαράκι τους, κανείς δεν υστέρησε και στο τέλος πρόσφερε απλόχερα και θέαμα α λα Space Jam απ΄τον ανεπανάλητπο, τρομερό, ιπτάμενο Μπρέντ Πέτγουευ. Ξεχώρισαν επίσης ο Σλοβέντος γίγαντας Μπέγκιτς και η καλύτερη ‘μεταγραφή’ της χρονιάς, Βαγγέλης Μάντζαρης. Η ουσιώδεις συμμετοχή του καπιτάνο με 27 λεπτά, αποδεικνύει τα όσα γράφτηκαν πιο πάνω. Εμείς προχωράμε σεμνά για την εκπλήρωση όλων των στόχων!

ΥΓ: Περαστικά στον Σίμονς, τον χρειαζόμαστε δυνατό.

ΥΓ1: Διαμαντίδης για τρείς και…φάπ! Κανονίστε να περάσετε, μην μείνετε μόνο στην Α1.

ΥΓ2: Ο Σπανούλης φέτος απολαμβάνει μπάσκετ! Απλά και ωραία.

YΓ3: Χάνει ο ζέλας, ‘χρήσιμη ήττα’ γράφουν οι ‘αντικειμενικοί’ δημοσιογράφοι. Στην πρώτη στραβή του Θρύλου (εάν έρθει φέτος) θα μάθουμε ότι είναι στα μαχαίρια οι προέδροι με τον κόουτς.