Αυταπάρνηση, ανατροπή αλλά και αυτοκριτική!

ÁÃÑÁÂÁÍÇÓ ÌÁÍÔÆÁÑÇÓ ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÆÉÅËÏÍÁ ÃÊÏÑÁ (ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2013-2014)

 

Χαιρετώ ξανά φίλοι/ες. Ακόμα ένα ματς πέρασε, ακόμα μια νίκη προστέθηκε στο κόκκινο κομβόι και το μέτρημα συνεχίζεται. Φτάσαμε αισίως στο 5-0 στην Ευρώπη συνεχίζωντας παράλληλα και το αήττητο εντός Ελλάδας με την τελευταία νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ στο ΣΕΦ. Μια βδομάδα η οποία ο Ολυμπιακός έπαιξε δύο μάτς χωρίς να εντυπωσιάσει αλλά στο τέλος να καταφέρει να τα πάρει καθώς διαθέτει στις τάξεις του πλουλαρισμό, πολλούς πρωταγωνιστές αλλά και μοναδικούς ηγέτες ακόμα κι κάποιοι βρίσκονται σε κακή βραδιά. Κοινή συνεσταμένη των δύο μάτς που έδωσε η ομάδα μας ήταν η νωθρότητα και η έλλειψη συγκέντρωσης στο α’μέρος αλλά και η αυταπάρνηση για ήττα που είναι προιόν της αστείρευτης αυτοπεποίθησης που υπάρχει σε όλους μέσα στην ομάδα.

Στο ψεσινό ματς κόντρα στους άσημους Πολωνούς, πέρα της απίστευτης –όπως εξελίχθηκε- νίκης, δεν κρατάμε τίποτα πέρα απ’το σήμα κατατεθέν της θρυλικής μας ομάδας που είναι το ‘refuse to lose’. Εφάρμοσαν στο έπακρο το ρητό «δώσε χώρο στο χωριάτη να σου ανέβει στο κρεβάτι» και άντε να τον κατεβάσεις! Τριάντα εννέα (39) αγωνιστικά λεπτά ήταν εκτός αγώνα, με κακές άμυνες, ανοργάνωτες επιθέσεις και έδινε στην Ζιελόνα Γκόρα εύκολα καλάθια και αιφνιδιασμούς μέσα από τα λάθη της. Κάπου εκεί όμως ανέλαβε δράση ο κορυφαίος των κορυφαίων και έδωσε το έναυσμα της επιοικής αντεπίθεσης.

Δύο τρίποντα του αρχηγού Σπανούλη αλλά και ο επιθετικός οίστρος του δαιμονισμένου εδώ και ένα μήνα Πρίντεζη σε συνδυασμό με την αποφασιστική άμυνα που αποφάσισαν να παίξουν οι Πειραιώτες έφεραν το ματς στο καλάθι. Ακολούθησαν 13’’ ρόντεο και ανατροπών στα οποία πλέον όλα ήταν ανοιχτά. Αλλά ανατροπή και ΘΡΥΛΟΣ πάνε μαζί και κάπως έτσι ο Μάντζαρης, μετά την έξυπνη πάσα του ουσιαστικού και χθες Λοτζέσκι, εκτέλεσε εν ψυχρό τους γεμάτους ενθουσιασμό Πολωνούς και άφησε με την χαρά και….άλλους! Ένα σούτ και μια φάση την οποία χρειαζόταν πολύ ο περυσινός μεγάλος άτυχος της σεζόν και που θα του ανεβάσει στο κατακόρυφο την ψυχολογία.

Εμείς δεν είμαστε προπονητές για να δούμε τι χρειάζεται για να ανέβει η ομάδα. Υπάρχει το τεχνικό τιμ και ξέρει ακριβώς τι χρειάζεται για να αρχίσει η ομάδα να αποκτά ρυθμό και ενέργεια και σταθερή διάρκεια στο παιχνίδι της. Σαφώς και το χθεσινό παιχνίδι (αλλά και αυτό με τον ΠΑΟΚ) χρίζουν αυτοκριτικής και ανάλυσης. Το μόνο σίγουρο είναι ότι κανείς δεν επαναπάυεται και αυτό δείχνουν οι δηλώσεις Πρίντ («μας τα λεγε ο κόουτς) αλλά και Μάντζαρη («αν συνεχίσουμε έτσι κάποτε θα την πάθουμε»). Ο ΘΡΥΛΟΣ, εν τέλει, συνεχίζει απτόητος και ατσαλάκωτος την πορεία του γνωρίζοντας ότι στο δρόμο του θα βρεθούν πολλά εμπόδια τα οποία θα πρέπει να ξεπεράσει για να βρεθεί σε ακόμα ένα Φάιναλ 4. Και ξέρουμε ότι όταν ρολάρει (ξέρει πότε) θα κάνει πράματα και θαύματα!

ΥΓ: Τα πιο μεγάλα ‘μπράβο’ στον κόσμο μας. ΤΡΟΜΕΡΟΣ!

ΥΓ1: Σαδιστής έχει καταντήσει πλέον ο ΘΡΥΛΟΣ της Ευρώπης.

ΥΓ2: Πέρυσι άλλαξε το ρόστερ 3 φορές σε μια σεζόν για να δει τον Ολυμπιακό στα μάτια. Φέτος;

ΥΓ3: Άλλοι τα μπάτζετ, εμείς την ΟΜΑΔΑ!