Το υλικό υπάρχει, μένει το μοντάρισμα

Το φετινό καλοκαίρι, οι κύριοι Αγγελόπουλοι έκαναν ματ με την παραμονή του ηγέτη της ομάδας μας, Βασίλη Σπανούλη. Μπορεί οι σειρήνες Ρώσων, Τούρκων και Ισπανών να ήχησαν δυνατά, αλλά ο kill bill  βγήκε μπροστά και καθάρισε την υπόθεση , όπως συνηθίζει να κάνει στο παρκέ. Έτσι, μετά το μούδιασμα από τις αποχωρήσεις Παπανικολάου και Χάινς, οι Πρόεδροί μας φρόντισαν να δυναμώσουν ουσιαστικά την ομάδα με μελετημένες κινήσεις.

 ΒΡΕΝΤ

Αφού διέγνωσαν το πρόβλημα στα ”ψηλά”, έφεραν τους Μπρέντ Πέτγουει (PF, 28, 2.05) από το Ρέθυμνο, τον Μπράϊαντ Ντάνστον (C, 27, 2.03) από την Βαρέζε, τον Σέντρικ Σίμονς (PF, 27, 2.08) από την Μπριντίσι και τον Μίρσα Μπέγκιτς (C, 28, 2.16) από την Ρεάλ Μαδρίτης. Ακόμα, ενέταξαν στην ομάδα τον 19χρονο σέντερ Δημήτρη Αγραβάνη από τον Πανιώνιο. Πλαισιωμένοι από τους ”παλιούς” Πρίντεζη, Μαυροειδή και Γεωργάκη (για τον οποίο έχει δρομολογηθεί ο δανεισμός του προκειμένου να ”ψηθεί”), μπορεί να ”χάσαμε” την παλικαριά του Κάιλ, όμως νομίζω ότι η  φετινή front line μας, βρίθει ποιότητας και δυνατοτήτων…

ΠΑΠΑ

Και στην περιφέρεια όμως, δεν έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια. Υπέγραψαν το μεγαλύτερο ταλέντο της γενιάς του, τον 19χρονο Γιάννη Παπαπέτρου που αγωνίζεται στην θέση του small forward παρά τα 2.06 μέτρα του σώματός του, τον Ανδρέα  Χριστοδούλου (SG, 18, 1.97) και βέβαια το μεγάλο στοίχημα της φετινής σεζόν, τον Αμερικανό με Βελγική υπηκοότητα Ματ Λοτζέσκι (SF ,28, 1.98) από την Βελγική Οστάνδη. Ο Ματ έχει μεγάλη ευχέρεια ειδικά στο ανοιχτό γήπεδο και οι προπονητές του πίνουν νερό στο όνομά του. Θα έχει ενδιαφέρον αν θα καταφέρει να ανταποκριθεί στον ρόλο του ώς ”αντι-Παπανικολάου”

 ΠΑΛΙΟΙ

Βέβαια δεν θα πρέπει να ξεχνάμε (και πώς να γίνει αυτό) τους  ήδη υπάρχοντες Σπανούλη, Λό, Σλούκα, Περπέρογλου, Μάντζαρη (στην μεγάλη επιστροφή), Κατσίβελη που αποτελούν την ραχοκοκκαλιά της ομάδας και συνδετικό κρίκο μεταξύ των 2 συνεχόμενων Ευρωπαϊκών και του πολυαναμενόμενου 3peat. Ο ” coach B” Γιώργος Μπαρτζώκας, έχει την ευλογία να προπονεί ένα γεμάτο ρόστερ και τον ευχάριστο συνάμα πονοκέφαλο να χωρέσει τόσο μαζεμένο ταλέντο σε μία πεντάδα. Ευτυχώς, οι κύριοι Πρόεδροι τον εφοδίασαν με όλα τα απαραίτητα ”υλικά” για να κυνηγήσει την κατάκτηση και της φετινής Ευρωλίγκας, αλλά και να ανακτήσει τα εγχώρια σκήπτρα από τον αιώνιο αντίπαλό μας.

 

Αναλυτικά, το ρόστερ του Ολυμπιακού μας για την σεζόν 2013-2014 έχει ώς εξής:

 

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΗΛΙΚΙΑ ΥΨΟΣ ΘΕΣΗ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ
Γ. Πρίντεζης 28 2.06 Power Forward  ΕΛΛΑΣ Μάλαγα (ESP)
Κ. Σλούκας 23 1.90 Point Guard ΕΛΛΑΣ ‘Αρης
Ε. Λο 29 1.91 Point Guard ΗΠΑ Παρτιζάν (SRB)
Β. Μάντζαρης 23 1.96 Shooting Guard ΕΛΛΑΣ Περιστέρι
Β. Σπανούλης 31 1.93 Point Guard ΕΛΛΑΣ Παναθηναϊκός
Σ. Περπέρογλου 29 2.03 Small Forward ΕΛΛΑΣ Παναθηναϊκός
Δ. Κατσίβελης 22 1.97 Point Guard ΕΛΛΑΣ
Δ. Μαυροειδής 28 2.08 Center ΕΛΛΑΣ Μπιλμπάο (ESP)
Γ. Γεωργάκης 22 2.05 Power Forward ΕΛΛΑΣ Καβάλα
Μπ. Πέτγουεϊ 28 2.05 Power Forward ΗΠΑ Ρέθυμνο
Σ. Σίμονς 27 2.08 Power Forward ΗΠΑ Μπριντίσι (ITA)
Μπ. Ντάνστον 27 2.03 Center ΗΠΑ Βαρέζε (ITA)
Μ. Μπέγκιτς 28 2.16 Center ΣΛΟΒΕΝΙΑ Ρεάλ Μαδρίτης (ESP)
Μ. Λοτζέσκι 28 1.98 Small Forward ΒΕΛΓΙΟ Οστάνδη (BEL)
Δ. Αγραβάνης 19 2.08 Power Forward ΕΛΛΑΣ Πανιώνιος
Γ. Παπαπέτρου 19 2.06 Small Forward ΕΛΛΑΣ Τέξας Λόνγκχορνς (USA)
Α. Χριστοδούλου 18 1.97 Shooting Guard ΚΥΠΡΟΣ ΑΕΛ (CYP)