Ο ”αυτοσκοπός” του 3peat και η καλοκρυμμένη παγίδα του…

 etsa

Χαιρετώ την γαυρομήγυρη! Εν αναμονή των εξελίξεων με τους Παπαπέτρου και Μποχωρίδη, είπα να σχολιάσω κάτι που με τριβελίζει εδώ και καιρό. Την ”ψύχωση” για την τρίτη συνεχόμενη Ευρωλίγκα.  Και πρίν με βαφτίσετε Κάτανετς και σταματήσετε την ανάγνωση, να σας πώ ότι σαν χαρακτήρας δεν ανέχομαι να χάνω ούτε στην τρίλιζα.  Σκεφτείτε λοιπόν πώς ακριβώς νιώθω για τα τρόπαια που διεκδικεί ο Θρύλος μας…

Θέλω να πώ ότι σαφέστατα και θα είναι ονειρικό το να κάνουμε το 3/3 στις κατακτήσεις της βαρύτερης κούπας του μπασκετικού σύμπαντος μετά το δαχτυλίδι του ΝΒΑ, ΑΛΛΑ αυτός δεν πρέπει να είναι ο πρώτος μας στόχος! Ας δούμε μαζί το γιατί, με επιχειρήματα.

 coppa

Καταρχήν, έχουμε να δώσουμε απαντήσεις στην πράσινη μασονία του εγχώριου σάπιου συστήματος. Πήραν όπως πήραν το περυσινό Πρωτάθλημα Ελλάδας και έβγαλαν μεγάλη γλώσσα, που καλό είναι να κοπεί φέτος. Περαιτέρω, έχουμε να αποδείξουμε ότι σαν ομάδα έχουμε τις αντιστάσεις να μην ”αδειάζουμε” μετά από μεγάλες επιτυχίες. Εδώ, να σημειώσω για πολλοστή φορά ότι θεωρώ κουταμάρα τους πανηγυρισμούς πριν να λήξει η σεζόν. Τα μπουζούκια μετά το back2back, όφειλαν να λάβουν χώρα ΑΦΟΤΟΥ είχαμε ολοκληρώσει επιτυχημένα και το Ελληνικό Πρωτάθλημα. Θαρρώ πώς όποιος έχει μπιστήσει έστω και λίγο την σπυριάρα, καταλαβαίνει το γιατί….

 nata

Ακόμα, επειδή είδαμε από περυσι ότι μέχρι να ρολλάρει για τα καλά η ομάδα πέρασε δια πυρός και σιδήρου, θα είναι λοιπόν  ανοήτο να πάθει εμμονή με την Ευρωλίγκα. Οι αγώνες είναι πολλοί και συνεχόμενοι και δεν θέλει πολύ μια ψύχωση με το 3peat να πάρει μπάλλα όλη την ομάδα, με άσχημες συνέπειες. Για εμένα προσωπικά, η συμμετοχή στο final four του Μιλάνου θα είναι από μόνη της τρομερή επιτυχία. Από εκεί και πέρα, σε 2 ματς η ομάδα έχει αποδείξει ότι ξέρει άριστα τι και πώς να το κάνει.

ΑΛΛΑ εμένα σαν οπαδό, πείτε με ρομαντικό,παράξενο, μίζερο…Θέλω να γλεντήσω τον λαγό, εντός των συνόρων. Θέλω ένα καθαρό sweep, ρε γαμώτο. Έτσι για να έχω ένα βάρος λιγότερο. Και κυρίως γιατί θα είναι μια μεγάλη νίκη απέναντι σε ένα γιωτά ”πρόεδρο” και σε ένα σύστημα που ζέχνει βαζελίνη από χιλιόμετρα…..