Κι όμως, είναι ντέρμπι…

Καλησπέρα και χρόνια πολλά , σύγγαυροι. Γιορτή του ιστορικού ”ΟΧΙ” της Ελλάδας μας σήμερα, αλλά εγώ θα πρέπει να φωνάξω ένα βροντερό ΝΑΙ στην ερώτηση αρκετών από εμάς ”Καλά, ΕΙΝΑΙ ντέρμπι στις 2/11 με τον ΠΑΟ?”

Και βέβαια είναι ντέρμπι. Είναι ντέρμπι πρωτίστως γιατί διακρίνω μια υπεραισιοδοξία και προσμονή εκ μέρους μας για αστρονομικά σκόρ νίκης, στο..ρελαντί. Είμαι στα 33 μου χρόνια αδέρφια και μπορώ να σας διαβεβιαώσω ότι όποτε ο Θρύλος μας πήγαινε σε οποιοδήποτε ντέρμπι με ψηλά τον αμανέ, 9/10 φορές είχαμε δράματα. Άλλο πράγμα, εντελώς διαφορετικό η περηφάνια και η ανωτερότητα και άλλο η αλλαζονεία. Η τελευταία, ΔΕΝ ΕΧΕΙ θέση στον Πειραιά. Ποτέ και για κανένα λόγο.

 maxh 2

Είναι ακόμα ντέρμπι διότι αγωνιζόμαστε σε ένα γήπεδο-κλουβί, με φανερές και τραγικές ελλείψεις προδιαγραφών ασφάλειας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Είναι ντέρμπι, γιατί τα αμούστακα παιδαρέλια και οι άμπαλλοι που έχουν περιμαζέψει στην Λεωφόρο των στεναγμών τους, είναι διατεθειμένοι να κάνουν τα πάντα για να κόψουν βαθμό από τον Θρύλο. Το εγκληματικό τάκλιν του Λαγού στον Μπαντιμπαγκά την αγωνιστική που μας πέρασε είναι ενδεικτικότατο νομίζω. Και δεν θέλω ούτε να σκέφτομαι το ενδεχόμενο ένα παρόμοιο τσεκούρωμα να βρεί ”γεμάτο” κάποιον από τους παικταράδες μας, ενόψει και της προσπάθειάς μας για να προκριθούμε στους 16 του Chmapions League.

 maxh 3

Με όλα αυτά, δεν θέλω επ’ουδενί να ισχυριστώ ότι δεν είμαστε το φαβορί και δεν απαιτούμε τη νίκη εκεί μέσα. Το αντίθετο. Είμαστε ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ανώτεροι και αυτό θα πρέπει να το αποδείξουμε ποδοσφαιρικά και μόνο. Να κάνουμε από το πρώτο δευτερόλεπτο εμφανή την καθολική μας υπεροχή και να γράψουμε όσο περισσότερα γκόλ μπορούμε. Αλλά εάν δούμε και ότι έχουμε κανένα διαιτητή ηλίθιο σαν αυτό στο Εργοτέλης-ΠΑΟ, δεν υπάρχει λόγος να τσιμπήσουμε. Αν θέλει δηλαδή το σκόρ να μείνει στο 0-1 ή 0-2 με το ζόρι, κανένας λόγος να ζοριστούμε και να διακινδυνεύσουμε κάποιο τραυματισμό από τους…Χουχούμηδες. Απλά να πάρουμε σβηστά το τριποντάκι και να αφοσιωθούμε στα σοβαρά, δηλαδή την πρόκρισή μας στην ελίτ του Ευρωπαϊκού Ποδοσφαίρου, όπου ανήκουμε δικαιωματικά….