Ευλογημένη γενιά, το δίχως άλλο…

Χαίρετε, αδέρφια. Τι εβδομάδα και αυτή που πέρασε, δεν συμφωνείτε? Με τον Θρύλο μας να μας δίνει πολλές χαρές, σε όλα τα επίπεδα.

Η αρχή έγινε την Τρίτη, από την αρμάδα του Γιορντάνοφ και της παρέας του, που πάτησαν την Μπάνικ Οστράβα μέσα στην Τσεχία για την πρεμιέρα του Champions League ανδρών στο βόλεϊ. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν, στην πρώτη τους παρουσία μετά από 4 χρόνια σε αυτή την σπουδαία διοργάνωση, με 1-3 σετ των αντιπάλων τους (25-22, 22-25,22-25 και 20-25 η διακύμανση των σετ).

ostrava-osfp

Τη σκυτάλη των επιτυχιών ανέλαβε η ποδοσφαιρική ομαδάρα μας, που απέσπασε άνετη και άδικη εν πολλοίς ισοπαλία ,επίσης για το Champions League ανδρών , από την ”πολλή” Μπενφίκα. Οι παίκτες μας, παίζοντας εξαιρετικά μυαλωμένα, κυριολεκτικά ισοπέδωσαν στο πρώτο ημίχρονο τους αντιπάλους τους και προηγήθηκαν με έξοχο συνδιασμό και τελικό πλασέ από τον Τσόρι Ντομίνγκεζ ,που αφιέρωσε το γκόλ στον εν αναμονή διάδοχό του. Το δεύτερο ημίχρονο, μια παρωδία καθώς η έντονη βροχόπτωση είχε μετατρέψει το δικό μας μισό του γηπέδου και όχι μόνο σε βούρκο, επεφύλασσε μια άσχημη εξέλιξη καθώς από ανύπαρκτο κόρνερ, προήλθε το γκόλ της ισοφάρισης των Λουζιτανών, που μόνο έτσι θα έβρισκαν τον δρόμο πρός την εστία μας. Εν τούτοις, στο Καραϊσκάκης αστεία και καταιγίδες δεν έχουν θέση και θα πάρουν αυτό που τους οφείλουμε μιας και φάνηκε ξεκάθαρα ότι ο σοβαρός Ολυμπιακός, την ”έχει” την Μπενφίκα του χεριού του.

osfp (9)

Και κλείσαμε με το χθεσινό-ακόμα ένα-ΕΠΟΣ στην λατρεμένη μας Πόλη, που έχει γίνει το επίσημο εξοχικό της αρμάδας του Μπαρτζώκα και των παικταράδων μας. Τι και αν τα μεμέτια κατέκλυσαν το τζαμί τους, τι και αν τα κοράκια αποδεκάτισαν εν ψυχρώ την front line μας, ο Kill Bill , ο δολοφόνος Matt Lojeski και οι υπόλοιποι Πρωταθλητές Ευρώπης, έδειξαν τα …κοχόνες τους σε μία απίστευτα δύσκολη έδρα, επικρατώντας της Γαλατάσαραι με σκόρ 67-78 για την 2η αγωνιστική της Ευρωλίγκας του μπάσκετ.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÃÁËÁÔÁÓÁÑÁÉ-ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / GALATASARAY-OLYMPIAKOS

Είμαστε ευλογημένη γενιά, παίδες. Είμαστε ήδη κάτοχοι 2 σερί Ευρωλιγκών και πάμε φούλ για την τρίτη στο μπάσκετ, στο ποδόσφαιρο είδαμε δια ζώσης να ράβεται το 4ο αστέρι δεκάδας Πρωταθλημάτων στην φανέλα μας και λογικά θα προλάβουμε τουλάχιστον το 5ο ενώ και στην Ευρώπη δείχνουμε φανερά ενισχυμένοι και στο βόλεϊ, άμα τη επιστροφή μας στα ψηλά πατώματα, είμαστε σε καλό δρόμο. Περιμένουμε και την έναρξη του Champions League ανδρών στο water polo , όπου οι ελπίδες μας για καλή πορεία είναι δεδομένες. Τι άλλο να ζητήσεις παραπάνω από μια ομάδα? Πρωταγωνιστούμε στα 4 βασικά αθλήματα της Ευρώπης, στο υψηλότερο επίπεδο. Γιατί απλά, αν είσαι Θρύλος, ξέρεις….