Αυτός, θα ρίξει τα τσιμέντα!

Δεν σας κρύβω ότι πέρυσι, περίπου τέτοιες μέρες, ενώ κατευθυνόμουν στην παραλία Κηπούρια της Κεφαλονιάς, έπεσε σαν κεραμίδα στο κεφάλι μου  το άκουσμα της μεταγραφής του Κέβιν Μιραλλάς στην Έβερτον.  Χαμήλωσα την ένταση του ραδιοφώνου και προσπάθησα να συνειδητοποιήσω τι μόλις άκουσα, με την σύντροφό μου να προσπαθεί επί ματαίω να με συνεφέρει για αρκετή ώρα. Αφού της γκρίνιαξα για κανα δίωρο περί της σοβαρότητας της ”απώλειας” του Βέλγου παικταρά, έπλαθα με το μυαλό σενάρια του πόσο ωραίο θα ήταν να  έβρισκε  άμεσα ο Θρύλος έναν παίκτη που να προσεγγίζει έστω την ποιότητά του. Μετά από μια στείρα σεζόν-μιας και ο φιλοτιμότατος Αμπντούν είναι αφ’ενός παρελθόν και αφ’ετέρου δεν είχε την ”πάστα” του νυν άσσου των ”ζαχαρωτών”- σας λέω με βεβαιότητα και υπερηφάνια ότι ο διάδοχος του Κέβιν, είναι εδώ. Και το όνομά του είναι Βάϊς. Βλάντιμιρ Βάϊς, εκ Σλοβακίας ορμώμενος….

1001909_680813071933712_1691540396_n

Το χθεσινό ματς το είδα μέσω τηλεόρασης με τον πατέρα μου. Με το που ξεκίνησε το μάτς, στην πρώτη ενέργεια του , η ατάκα του ήταν ”αυτός είναι ο πρώτος που μου θυμίζει Τζόλε”. Και δεν συνηθίζει , στα 56 του και με τόσες πολλές εντεκάδες να έχουν παρελάσει από μπροστά του, να αποθεώνει εύκολα νεαποκτηθέντες, με τόσο βαρείς μάλιστα χαρακτηρισμούς….Έλα μου όμως που στην φάση που έκανε την ”ποδιά” στον δύσμοιρο αμυντικό της ‘Αντερλεχτ, σκάσαμε και οι 2 ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά για να συμπληρώσω εγώ ότι ” Έχει την κίνηση του Τζόλε με την κοψιά του Γιαννακόπουλου”, για να αποσπάσω το συγκαταβατικό νεύμα  του κυρ-Δημήτρη…

 4

Παιδιά εγώ από τα λίγα που είδα, αυτός ο παίκτης πρέπει συντόμως να δεθεί με ρήτρα αστρονομική στον Περαία! Κάθετη κίνηση-εφόρμηση, σπάσιμο της μπάλλας, ΔΕΝ ΚΩΛΩΝΕΙ στο να πάει ένας με έναν…Τι άλλο να ζητήσει κάποιος λάτρης της όμορφης μπάλλας? Τολμώ να πώ ότι θεωρώ τον Σλοβάκο ανώτερο ποιοτικά ακόμα και του Κέβιν. Ο χρόνος βέβαια θα δείξει, αλλά να σας ενημερώσω ότι ο μόνος παίκτης στον οποίο έπεσε έξω ο κυρ-Μήτσος σε αισιόδοξες προβλέψεις, είναι η ιδιάζουσα περίπτωση του τραγελαφικού Ντιόγο Αλλά και ακόμα και φειδωλός να ήταν ο ίδιος, τα όσα είδα εγώ με τα ματάκια μου, με κάνουν να στοιχηματίζω με όποιον θέλει ότιο Βάϊς θα μας κάνει -γερός να είναι πάνω απ’όλα- να πεταγόμαστε με ποδοσφαιρική έκσταση από την θέση μας για να απολαύσουμε την ποδοσφαιρική του διάνοια. Ελάχιστη υπομονή ακόμα χρειάζεται, ώστε  να αποκτήσει στοιχειώδη ομοιογένεια με τους επίσης παικταράδες Κάμπελ-Σαβιόλα- Ντομίνγκεζ, και θα με θυμηθείτε….