Ολυμπιακός : εκπτώσεις μόνον τον…Αύγουστο !

Ολυμπιακός : εκπτώσεις μόνον τον…Αύγουστο !

 “Αν καταφέρει ο Μίτσελ να μοντάρει την ομάδα και να κρατήσει τις ισορροπίες στα αποδυτήρια μετά από τόσα “πάρε-δώσε”, θα τον παραδεχτώ. Ξέρω πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα όταν είσαι φτωχός, όμως τώρα σκέφτομαι ότι δεν είναι εύκολα και όταν είσαι πλούσιος” γράφει ο Δημήτρης (dp11) μετά και τις τελευταίες μεταγραφικές εξελίξεις στην ομάδα μας.

 Ο χαμός, του χαμού…

Μεταγραφές είχαμε, κλήρωση είχαμε, εκπτώσεις είχαμε μέχρι το Σάββατο, αλλά μπήκε Σεπτέμβρης πλέον και άρχισαν οι πεντάρες του Θρύλου, τα τρίμπαλα του Μήτρογλου, τα τρία “πάρε-βάλε” του Φουστέρ και οι…έντονοι πονοκέφαλοι του Μίτσελ που έχει αρχίσει να αναρωτιέται : Θεέ μου, πού θα τους χωρέσω όλους αυτούς που μου κουβαλάνε κάθε μέρα ;

Παίχτες δεν ήθελες, σενιόρ ; Πάρε να ‘χεις… Ψηλούς και κοντούς, αμυντικούς και μέσους, ανασταλτικούς και δημιουργικούς, τερματοφύλακα και επιθετικούς, άσπρους και μαύρους… έτσι για να κάνουμε και λίγη αντίπραξη στα ασπρόμαυρα του ΠΑΟΚ, που τόλμησε να σηκώσει κεφάλι και να βγάλει γλώσσα, μαζεύοντας ό,τι σαβούρα έχει διώξει ο βάζελος και πιστεύοντας ότι έτσι θα μας κοντράρει !

Ειλικρινά, δεν ξέρω τι γίνεται φέτος… έχω χάσει και τα αυγά και τα καλάθια. Πολλοί παίχτες ήρθαν, πολλοί παίχτες έφυγαν και ακόμα δεν τελειώσαμε. Αν καταφέρει ο Μίτσελ να μοντάρει την ομάδα και να κρατήσει τις ισορροπίες στα αποδυτήρια μετά από τόσα “πάρε-δώσε”, θα τον παραδεχτώ. Ξέρω από την προσωπική μου εμπειρία πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα όταν είσαι φτωχός, όμως τώρα σκέφτομαι ότι δεν είναι εύκολα και όταν είσαι πλούσιος. Βεβαίως, αυτό είναι ένα ευχάριστο πρόβλημα, αλλά δεν παύει να είναι ένα πρόβλημα για όποιον καλείται να το διαχειριστεί…

Φωνάξαμε, κάναμε υπομονή, βγάλαμε τον καρκίνο όλο το καλοκαίρι περιμένοντας παίχτες για τον άξονα της μεσαίας γραμμής και είναι αλήθεια ότι αργήσαμε πολύ… Λένε ότι “το καλό το πράγμα αργεί να γίνει” και μακάρι να είναι έτσι. Τα δύο παιδιά που ήρθαν, δηλαδή ο Ν’Ντιγκά και ο Γιαταμπαρέ, μετά από τη θερμή εισήγηση του Καρεμπέ και την επιμονή του Ισά, αντίστοιχα, συνοδεύονται από καλές συστάσεις και αναμένεται να βοηθήσουν την ομάδα στις θέσεις που πονούσε.

Τώρα, το τελευταίο μαντάτο σχετικά με τον Σκέποβιτς, φαντάζομαι ότι δεν το περίμενε κανένας μας. Προσωπικά, μόλις άκουσα τα σχετικά το απόγευμα της Κυριακής και έμαθα ότι έχει αφήσει τον Μήτρογλου εκτός ενδεκάδας στη Λιβαδειά, αμέσως σκέφτηκα : πάει κι αυτός… μας χαιρετάει !

 Μην παίρνουν αέρα τα μυαλά μας…

Τον Λεβαδειακό κερδίσαμε και όχι κάποια υπερομάδα. Ακολουθεί η διακοπή του πρωταθλήματος, το παιχνίδι με την Ξάνθη και αμέσως μετά αρχίζουν οι ευρωπαϊκές μας υποχρεώσεις, με το παιχνίδι κόντρα στη νεόπλουτη Paris S.G. των μεγάλων αστέρων. Δεν θα πρωτοτυπήσω λέγοντας ότι θα κριθούν πολλά για την ευρωπαϊκή μας πορεία από το αποτέλεσμα αυτού του παιχνιδιού, το οποίο δεν πρέπει να χάσουμε. Ακόμα και αν πάρουμε μόνον τον βαθμό της ισοπαλίας, νομίζω ότι θα έχουμε κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League.

Ο όμιλος που κληρωθήκαμε δεν είναι βουνό, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί και εύκολος. Μας δίνει ελπίδες και πρέπει να παλέψουμε όλα τα παιχνίδια, ώστε να εξασφαλίσουμε τουλάχιστον την τρίτη θέση και τη συνέχεια στο Europa League, αν δεν καταφέρουμε να κάνουμε την υπέρβαση μπαίνοντας “σφήνα” ανάμεσα στα λογικά φαβορί του ομίλου (Benfica και Paris S.G.). Πιστεύω ότι έχουμε καλύτερο υλικό από τους πρωταθλητές Βελγίου και, αν καταφέρουμε να πάρουμε βαθμό ή βαθμούς στο δεύτερο παιχνίδι, που γίνεται στην έδρα τους, τότε έστω και στο τελευταίο παιχνίδι θα τους βάλουμε από κάτω στη βαθμολογία.

Στο παιχνίδι της Λιβαδειάς ξεκινήσαμε καλά, αλλά μετά από ένα καλό πρώτο 20λεπτο χάσαμε τον ρυθμό μας και δεν απειλήσαμε σοβαρά για ένα δεύτερο γκολ, που θα ξεκαθάριζε τα πράγματα. Είχαμε την κατοχή της μπάλας και περισσότερη κίνηση στον χώρο από τα προηγούμενα παιχνίδια, πρεσάραμε ψηλά και κλέψαμε μπάλες, δεν αφήσαμε τους αντιπάλους να απειλήσουν την εστία του Ρομπέρτο, αλλά δεν ήμασταν καλοί στην τελική πάσα.

Χρειάστηκε άλλη μία στημένη φάση και η εκτελεστική ικανότητα του Μήτρογλου, που είχε περάσει πριν λίγα λεπτά στο παιχνίδι, για να λύσουμε τον “Γόρδιο Δεσμό” και να μετατρέψουμε τη συνέχεια του παιχνιδιού σε έναν επιθετικό μονόλογο, που έφερε άλλα τρία γκολ και θριαμβευτικό φινάλε. Για ακόμα μία φορά, οι αλλαγές του Μίτσελ έδωσαν τη λύση, αφού ο Μήτρογλου έβαλε τρία γκολ, ο…ξεχασμένος αλλά και πολύ μεγάλος μπαλαδόρος που λέγεται Ιμπαγάσα δημιούργησε άλλο ένα για τον Βάις και έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα !

  •  Ο Ρομπέρτο ήταν…τζαμπατζής, αφού είδε το παιχνίδι χωρίς να πληρώσει εισιτήριο.
  •  Σαλίνο και Μπονγκ ήταν θετικοί, χωρίς να χρειαστεί να κάνουν κάτι ξεχωριστό.
  • Μανωλάς και Σιόβας δεν είχαν προβλήματα και πέρασαν ένα ευχάριστο βράδυ.
  •  Ο Σάμαρης έδειξε να πατάει καλά μέσα στο γήπεδο και τα λίγα λάθη που έκανε οφείλονται κυρίως στην απειρία του. Δείχνει να αρπάζει την ευκαιρία που είχε και αποτελεί μία αξιόπιστη εναλλακτική λύση για τον χώρο της μεσαίας γραμμής.
  •  Ο Μανιάτης έτρεξε πολύ και βοήθησε όσο μπορούσε. Ξέρουμε ότι δεν είναι ο παιχταράς που θα κάνει τη διαφορά, αλλά εξακολουθώ να τον θεωρώ πολύτιμη μονάδα για την ομάδα μας.
  •  Ο Ολαϊτάν ήταν φιλότιμος και έδειξε να έχει πολλές δυνάμεις. Όμως, ο ρόλος που είχε μέσα στο παιχνίδι δεν ήταν ξεκάθαρος και δεν ξέρω αν ήταν αυτές οι οδηγίες που είχε. Πάντως, δείχνει να έχει πολύ μέλλον αυτό το παιδί και δεν πρέπει να φύγει από την ομάδα μας.
  •  Ο Φουστέρ ήταν ο MVP του παιχνιδιού, όχι τόσο για τρεις τελικές πάσες που έδωσε στον Μήτρογλου, όσο για τη γενική παρουσία που είχε μέσα στο γήπεδο. Μεγάλη εμφάνιση από έναν παίχτη που είναι εδώ για να μας θυμίζει τον Ερνέστο και να μας κάνει να τον νοσταλγούμε…
  • Ο Κάμπελ έκανε αυτά που κάνει πάντα και είχε δύο καλές ευκαιρίες να σκοράρει, αλλά δεν τα κατάφερε. Φαίνεται σε κάθε παιχνίδι ότι αυτό το παιδί έχει πολύ καλή ποδοσφαιρική παιδεία.
  •  Ο Σαβιόλα έδειξε ακόμα μια φορά πόσο έξυπνος παίχτης είναι… Αν και δεν είχε παίχτη μπροστά του, κατάφερε να δημιουργήσει αρκετά ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα, να κερδίσει το πέναλτι και να πλησιάσει στο γκολ άλλες δύο φορές. Η ποιότητά του είναι εμφανέστατη !
  •  Ορεξάτος φάνηκε ο Βάις και ελπίζω να τον βοηθήσει ψυχολογικά το γκολ που πέτυχε. Πρέπει να γίνει πιο απλός και πιο σοβαρός μέσα στο παιχνίδι, ενώ έχει πολλά να διδαχτεί από τον Κάμπελ σε θέματα τακτικής και αγωνιστικής συμπεριφοράς, όταν έχουμε χάσει την κατοχή της μπάλας.
  •  Είμαι πολύ μικρός (όχι σε…ηλικία) για να κρίνω τον Ιμπαγάσα. Θα αρκεστώ να πω ότι τον θαυμάζω και να επαναλάβω αυτό που είπα μόλις μπήκε στο γήπεδο : άντε… ώρα να δούμε κανένα “κέντημα” !
  •  Άφησα τελευταίο τον Μήτρογλου… Πόσο χαρισματικός σκόρερ είναι ο άνθρωπος… Αν είχε και λίγο μυαλό στο κεφάλι του, όλα θα ήταν τέλεια… Την αμαρτία μου θα την πω : δεν θέλω να φύγει, ούτε αυτός, ούτε ο Φετφατζίδης. Πείτε ότι είμαι συναισθηματικός ή ό,τι άλλο θέλετε… Γράφω αυτό που νιώθω !

ΥΓ. Με τόσα λάθη που έκαναν σε ένα τόσο εύκολο παιχνίδι, αναρωτιέμαι : πόσο ανίκανοι μπορεί να είναι αυτοί οι διαιτητές, ρε γαμώτο ;

 dp11 Δημήτρης Παπαχρήστος