Η πρόκριση φέρνει λεφτά (market pool) με ουρά στον Ολυμπιακό!

Η πρόκριση φέρνει λεφτά (market pool) με ουρά στον Ολυμπιακό!

Καλή η δόξα, αλλά εξίσου καλό και το χρήμα (market pool) για τον Ολυμπιακό! Η επιστροφή στους ομίλους του Champions League γεμίζει όνειρα τον κόσμο των «ερυθρόλευκων». Αλλά και λεφτά τα ταμεία τους.

market pool

Στρωμένος από χρυσάφι είναι ο δρόμος του Ολυμπιακού στους ομίλους του Champions League.

Πέρα από τη δόξα και την ευκαιρία για νέες διακρίσεις στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης, η πρόκριση επί της Ριέκα εξασφαλίζει και τεράστια οικονομικά οφέλη για τους «ερυθρόλευκους».

Καταρχάς μόνο το πέρασμα στους ομίλους του Champions League από τη φάση των πλέι οφ πριμοδοτείται με 3 εκατ. ευρώ.

Από ‘κει και πέρα η συμμετοχή στους ομίλους αποφέρει φιξ μπόνους 12,7 εκατ. ευρώ. Ενώ 1,5 εκατ. ευρώ είναι το πριμ για κάθε νίκη και 500.000 ευρώ για κάθε ισοπαλία.

> Εκεί που ανήκει! Στους ομίλους του Champions League ο Θρύλος!

Προβλέπονται μπόνους για κάθε πρόκριση, 6 εκατ. ευρώ για τους «16». 6,5 εκατ. για τους «8», 7,5 εκατ. για τα ημιτελικά, ενώ ο νικητής της διοργάνωσης εισπράττει 15,5 εκατ. και ο ηττημένος του τελικού 11 εκατ.

> Στη 12η θέση της UEFA ξανά η Ελλάδα!

Συν τοις άλλοις, με την ΑΕΚ να έχει αποκλειστεί, ο Ολυμπιακός θα εισπράξει όλο το πακέτο χρημάτων του market pool. Ένα φιξ ποσό που προβλέπεται ανά χώρα βάσει εμπορικής αξίας και για να καταλάβει κανείς τα μεγέθη, τη σεζόν 2015-16 ξεπέρασε για τον Ολυμπιακό τα 16 εκατ. ευρώ.

Πηγή : http://www.sport-fm.gr/