Περσινή πορεία θρύλου στο Champions League 2013-2014 (video)

thumbnail

 

Με πρόφαση τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Ατλέτικο Μαδρίτης την Τρίτη 16/09 για την πρεμιέρα του Champions League  αποφασίσαμε να κάνουμε ένα μικρό αφιέρωμα για την περσινή πορεία της ομάδας μας στους ομίλους της ίδιας διοργάνωσης. 

Πέρυσι τέτοια εποχή περιμέναμε αγωνιωδώς τον πρώτο αγώνα των ερυθρολεύκων με την Παρί σαν Ζερμέ ο οποίος εξελίχθηκε ως εξής:

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ 1-4

Δύσκολη αρχή για τον Ολυμπιακό μιας και η κλήρωση τον έφερε αντιμέτωπο από το πρώτο κιόλας παιχνίδι με την δυνατή Παρί Σεν Ζερμέν στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”. Η αρχή ήταν ιδανική αφού η ομάδα μας πίεζε τον αντίπαλο από το πρώτο λεπτό, ωστόσο η Παρί ήταν αυτή που προηγήθηκε με τον Καβάνι. Η αντίδραση του Ολυμπιακού ήταν άμεση και μέσα σε λίγα λεπτά ισοφάρισε με τον Βάις. Η λήξη του πρώτου ημιχρόνου έστειλε τις δύο ομάδες με το 1-1 στα αποδυτήρια, ωστόσο ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που είχε κερδίσει τις εντυπώσεις έχοντας μάλιστα και δύο δοκάρια. Στο δεύτερο ημίχρονο η Παρί μπήκε αποφασισμένη να πάρει το παιχνίδι, κάτι το οποίο και κατάφερε πετυχαίνοντας 3 γκολ με τους Μότα (2) και Μαρκίνιος.

Μετά την συντριπτική ήττα μας από την Παρί ήρθε η εκπληκτική νίκη απέναντι στην βέλγικη Άντερλεχτ :

Τετάρτη 02 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-3

Πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι απέναντι στην βελγική Άντερλεχτ και η ομάδα μας δείχνει από την αρχή να… πατάει πολύ καλά στο γήπεδο. Δίνει χώρο στην αντίπαλη επίθεση και ψάχνει το γκολ στην κόντρα. Το 0-1 έρχεται από τον Κώστα Μήτρογλου στο 17ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Έλληνας επιθετικός έβαλε την… σφραγίδα του στον αγώνα μιας και με δύο ακόμα δικά του γκολ, το ένα πιο όμορφο από το άλλο, στο δεύτερο ημίχρονο, διαμόρφωσε το τελικό 0-3. Άξιος συμπαραστάτης του Μήτρογλου, ο Ισπανός τερματοφύλακας της ομάδας μας Ρομπέτρο, ο οποίος με τις επεμβάσεις του κράτησε το… μηδέν στα μετόπισθεν για τον Ολυμπιακό.

Άλλο ένα εκτός έδρας παιχνίδι για τον Ολυμπιακό στην δύσκολη έδρα της Μπενφίκα :

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

ΜΠΕΝΦΙΚΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-1

Δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι για τον Ολυμπιακό. Αυτή την φορά στην Λισσαβώνα απέναντι στην Μπενφίκα, φιναλίστ του προηγούμενου Europa League. Ο Ολυμπιακός μπήκε για ακόμα μια φορά διαβασμένος και έκλεισε τους χώρους των Πορτογάλων. Μάλιστα ήταν αυτός που προηγήθηκε στο 29ο λεπτό με ένα πανέμορφο γκολ του Τσόρι έπειτα από πάσα τακουνάκι του Κώστα Μήτρογλου. Η καταρρακτώδης βροχή που άρχισε να πέφτει λίγο μετά το 40ο λεπτό δυσκόλεψε πολύ τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών. Η Μπενφίκα τελικά κατάφερε να ισοφαρίσει στο 83ο λεπτό με τον Καρντόσο. Να σημειωθεί ότι, λίγο νωρίτερα ο Φουστέρ στάθηκε άτυχος μιας και το πλασέ που επιχείρησε κόλλησε στην λάσπη λίγο πριν περάσει την γραμμή του τέρματος.

Ακολουθεί το εντός έδρας παιχνίδι με την Μπενφίκα :

Τρίτη 05 Νοεμβρίου 2013

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΜΠΕΝΦΙΚΑ 1-0

Μετά το 1-1 στην Πορτογαλία ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» την Μπενφίκα. Ο συγκεκριμένος αγώνας ήταν πολύ σημαντικός αφού σε περίπτωση νίκης η ομάδα μας έπαιρνε σοβαρό προβάδισμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Η Μπενφίκα μπορεί να μπήκε αποφασισμένη να πάρει το αποτέλεσμα που ήθελε, ωστόσο ο Ολυμπιακός ήταν και πάλι αυτός που προηγήθηκε με κεφαλιά του Κώστα Μανωλά στο 13′. Από εκεί και πέρα, οι Πορτογάλοι πίεσαν για την ισοφάριση αλλά βρήκαν απέναντι τους τον Ρομπέρτο. Ο Ισπανός τερματοφύλακας με μοναδικές αποκρούσεις μέχρι το τέλος του αγώνα κράτησε ανέπαφη την εστία του και έδωσε της πολύτιμη νίκη στον Ολυμπιακό.

Ρεβάνς με την Παρί :

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2014

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-1

Ο Ολυμπιακός ταξιδεύει για την Γαλλία έτσι ώστε να αντιμετωπίσει την Παρί Σεν Ζερμέν. Η ομάδα έχει, όπως πάντα, στόχο ένα καλό αποτέλεσμα. Επιπλέον κίνητρο για τους παίκτες είναι να αποδείξουν ότι το 1-4 του πρώτου αγώνα δεν είναι αντιπροσωπευτικό της ποιότητας που έχουν ως σύνολο. Τα πράγματα δεν ξεκινούν με τον ιδανικό τρόπο για τον Ολυμπιακό, μιας και στο 7ο λεπτό βρίσκεται πίσω στο σκορ με γκολ του Ιμπραΐμοβιτς. Στην συνέχεια η ομάδα μας βρήκε ρυθμό και άρχισε να γίνεται απειλητική ως προς την αντίπαλη εστία. Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η Παρί έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Βεράτι. Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και εν τέλει έφτασε στην ισοφάριση με τον Μανωλά στο 80ο λεπτό. Ωστόσο η Παρί έδειξε την κλάση της σαν ομάδα και κατάφερε τελικώς να φύγει με τους τρεις βαθμούς της νίκη μιας και ο Καβάνι έγραψε το τελικό 2-1 στο 90ο λεπτό.

Τελευταίο παιχνίδι με την Άντερλεχτ για τους ομίλους:

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2012

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ 3-1

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Άντερλεχτ στον τελευταίο αγώνα για την φάση των ομίλων. Τα πρώτα λεπτά είναι αναγνωριστικά, ωστόσο ο Σαβιόλα στο 33ο λεπτό λύνει το… γόρδιο δεσμό της άμυνας των Βέλγων. Η απάντηση από την Άντερλεχτ ήταν άμεση στο 39ο λεπτό κάνοντας το 1-1 με τον Κλίεσταν. Στο 49ο λεπτό ο Σαβιόλα χάνει μοναδική ευκαιρία για το 2-1 αστοχώντας από το σημείο του πέναλτι, ωστόσο λίγο αργότερα και πιο συγκεκριμένα στο 58ο λεπτό βάζει μπροστά και πάλι τον Ολυμπιακό με όμορφο γυριστό σουτ. Δεύτερο χαμένο πέναλτι για την ομάδας μας, αυτή την φορά από τον Βάις στο 72ο λεπτό, ωστόσο η τρίτη φορά ήταν και η φαρμακερή αφού ο Τσόρι έκανε τελικώς το 3-1 από την άσπρη βούλα στις καθυστερήσεις.

Ο Ολυμπιακός χαρίζει ευτυχία στους φιλάθλους του με το να περνάει στην επόμενη φάση του Champions League  και κληρώνεται με ένα θρύλο του αγγλικού ποδοσφαίρου. Μίλαμε για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και το απίστευτο ιστορικό της, με τον Ρούνει και  τον Ολλανδό Φαν Πέρσι.

Το πρώτο παιχνίδι ήταν εντός έδρας και είχε την καλύτερη κατάληξη που θα μπορούσε να έχει για την ομάδα μας :

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2013

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ 2-0

Η πρώτη από της δύο αναμετρήσεις που καλείται να δώσει η ομάδα μας απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο κόσμος γέμισε από νωρίς το “Γεώργιος Καραϊσκάκης” περιμένοντας με αγωνία τη μεγάλη αυτή αναμέτρηση. Από την πλευρά της, η ομάδας μας δεν απογοήτευσε τους φιλάθλους που βρέθηκαν στο φαληρικό γήπεδο, μιας και η απόδοση όλων των παικτών ήταν εξαιρετική. Οι παίκτες του Μίτσελ έδειξαν από την αρχή πόσο πολύ ήθελαν την νίκη και είχαν από το ξεκίνημα της αναμέτρησης ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ. Τελικά αυτό έγινε στο 38′ με τον Ντομίνγκεζ να αλλάζει την πορεία της μπάλας με τακουνάκι, έπειτα από σουτ του Μανιάτη έξω από την περιοχή. Παρά το προβάδισμα ο ρυθμός του Ολυμπιακού δεν έπεσε και οι ποδοσφαιριστές μας έψαξαν και δεύτερο γκολ. Το τελικό 2-0 διαμόρφωσε ο Τζόελ Κάμπελ στο 55′ με πολύ όμορφο σουτ έξω από την περιοχή, αφού είχε περάσει δύο αντιπάλους.

Με υψηλή αυτοπεποίθηση και την ψυχολογία ανεβασμένη ο θρύλος ταξιδεύει στην Αγγλία για να αντιμετωπίσει την Μάντσεστερ στον δύσκολο εκτός έδρας αγώνα:

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2013

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3-0

Οι Πρωταθλητές Ελλάδος μετά το 2-0 στον πρώτο αγώνα, ταξίδεψαν στο Μάντσεστερ έτσι ώστε να δώσουν το δεύτερο παιχνίδι απέναντι στην Γιουνάιτεντ. Το προβάδισμα του 2-0 ήταν γεγονός ωστόσο κόντρα σε έναν τόσο ισχυρό αντίπαλο τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο, κάτι το οποίο τόνιζαν άλλωστε όλα τα μέλη της αποστολή φτάνοντας στην αγγλική πόλη. Ο Ολυμπιακός έδειξε από την αρχή και πάλι ότι ήθελε να πάρει τα… ηνία του αγώνα, ωστόσο η Γιουνάιτεντ με τον κόσμο στο πλευρό της πίεζε για την ανατροπή. Τελικώς αν και η ομάδα μας έχασε αρκετές ευκαιρίες για να πετύχει το εκτός έδρας γκολ, ηττήθηκε με 3-0, χάρις σε χατ – τρικ του Φαν Πέρσι (25′, 44′ και 52′) και αποκλείστηκε από την συνέχεια του θεσμού.

Ευχόμαστε μία καλή πορεία και φέτος στον Ολυμπιακό μας και περιμένουμε από αυτή την μεγάλη ομάδα να μας χαρίσει  για ακόμη μια φορά μεγάλες στιγμές όπως και της αξίζουν!

[youtube id=”WJaSN-IVgDQ” width=”620″ height=”360″]