Ζέσους: “Θα μπορούσαμε να είχαμε βάλει πέντε ή και έξι γκολ”

Ζέσους: “Θα μπορούσαμε να είχαμε βάλει πέντε ή και έξι γκολ”

Ζέσους: “Θα μπορούσαμε να είχαμε βάλει πέντε ή και έξι γκολ”

Για τον αιφνιδιασμό του Ολυμπιακού στο ξεκίνημα από την ομάδα του μίλησε ο Ζόρζε Ζέσους, που ήταν ενοχλημένος από τη χαλάρωση της Σπόρτινγκ στο φινάλε, αφού όπως είπε χάθηκε ευκαιρία για μεγάλο σκορ.

Ζέσους

Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου:

Για τον αγώνα και το ότι η Πορτογαλία είχε καιρό να βγάλει ομάδα που θα κέρδιζε έτσι στο Καραϊσκάκη:

«Ο βασικός μας στόχος εδώ ήταν να πάρουμε τη νίκη. Αυτό είχαμε ως προτεραιότητα από την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό. Εμείς μπήκαμε στον αγώνα γνωρίζοντας πως θέλαμε να κερδίσουμε. Ξέραμε πως ο Ολυμπιακός μπαίνει αγριεμένος στο γήπεδο και ότι με την βοήθεια του κόσμου θα μας πίεζε. Εμείς τους αιφνιδιάσαμε, βγάλαμε εκτός τον κόσμο και τον αντίπαλο και θα μπορούσαμε να είχαμε βάλει πέντε ή και έξι γκολ. Στο β’ μέρος ήμασταν πιο χαλαροί και νόμιζαν οι παίκτες μας ότι τελείωσε η αναμέτρηση. Έχουμε δει όμως ματς να γυρίζουν. Ο Ολυμπιακός έφερε το σκορ πολύ κοντά. Κρατάω ότι είχαμε ευκαιρία για μεγάλο ματς και μια τεράστια νίκη. Δυστυχώς δεν το καταφέραμε. Να κάνουμε ένα σκορ που κανείς άλλος δεν θα μπορούσε εδώ».

> Χάσι : “Κερδίζουμε ως ομάδα και χάνουμε ως ομάδα. Φυσικά και έχω ευθύνες”

Για την επιθετική ποιότητα της Σπόρτινγκ και τα 2 γκολ που δέχθηκε:

«Ουσιαστικά τα 2 γκολ που δεχθήκαμε ήταν στο τέλος του αγώνα όταν είχε κριθεί το σκορ. Ήταν ένας παίκτης του Ολυμπιακού με 4 αμυντικούς. Δεν ήταν κάτι οργανωμένο. Οι αμυντικοί μας ήταν χαλαροί και δεν περιμέναμε κάτι τέτοιο και ότι θα γύριζε τέτοιο ματς ο Ολυμπιακός. Εμείς δεν βάλαμε το κερασάκι πάνω στην τούρτα».

Για το ότι δίνει δικαίωμα στον αντίπαλο για επιστροφή στο ματς:

«Καταρχάς να μην μειώνουμε τη νίκη της Σπόρτινγκ στο γήπεδο. Μιλάμε για τα 2 γκολ που δεχθήκαμε αλλά κάναμε μία νίκη εδώ και βάλαμε 3 γκολ που δεν είναι καθόλου εύκολο. Το πιο θετικό είναι ότι φεύγουμε νικητές. Φεύγουμε με μεγάλη νίκη».

Για τις αλλαγές που έκανε και το εάν μετάνιωσε:

«Ούτως ή άλλως οι παίκτες μας ήδη άρχισαν να κουράζονται και δεν μπορούσαν άλλο. Ειδικά ο Ζέλσον που ήταν και αμφίβολος. Η 3η αλλαγή δεν μπορεί να κριθεί γιατί έγινε στο τέλος. Δεν γίνεται να κριθεί. Οι άλλοι 2 που μπήκαν δεν είχαν την απόδοση που θα έπρεπε για να βοηθήσουν την ομάδα».

> Τα αθλητικά πρωτοσέλιδα για την Τετάρτη 13/09/2017

Για το πρόβλημα στην άμυνα του Ολυμπιακού:

«Όχι δεν θεωρώ ότι ήταν τέτοιο θέμα. Ξέραμε πως ο Ολυμπιακός θα είχε κατοχή. Εμείς θέλαμε να λειτουργήσουμε με αντεπιθέσεις. Δεν ήταν θέμα εάν η άμυνα του Ολυμπιακού ήταν τόσο κακή αλλά ήμασταν πολύ καλά διαβασμένοι και ξέραμε πως να λειτουργήσουμε».

Για το ότι ο Ολυμπιακός έπαιζε με ψηλά την άμυνα:

«Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Τα 2 πρώτα γκολ ήταν με κανονικό παιχνίδι. Ήταν από πίεση και κλέψιμο. Με το πολύ γρήγορο γκολ ο Ολυμπιακός μπορεί να έχασε την εμπιστοσύνη του. Αιφνιδιάσαμε τον Ολυμπιακό και τον κόσμο του».