Κοσμά: «Ακόμη πανηγυρίζουμε και θα χαιρόμαστε για καιρό.»

Θέλει να… τριτώσει τα νταμπλ ο Ολυμπιακός

Για την επιτυχημένη χρονιά, αλλά και τη… συνέχεια που θέλουν να δώσουν στους τίτλους μίλησαν οι παίκτριες του Ολυμπιακού Σοφία Κοσμά, Μανωλίνα Κωνσταντίνου, Αρέτα Κονόμη και Κατερίνα Γιώτα.

194235

Να συνεχίσουν την κυριαρχία του Ολυμπιακού στο ελληνικό βόλεϊ θέλουν οι Σοφία Κοσμά, Μανωλίνα Κωνσταντίνου, Αρέτα Κονόμη και Κατερίνα Γιώτα, μετά την κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου νταμπλ. 

Οι «ερυθρόλευκες» εμφανίστηκαν σε τηλεοπτική εκπομπή στο novasports και μίλησαν για τη φετινή τους εμπειρία, αλλά και το στόχο για τρίτο νταμπλ που θέλουν να κατακτήσουν με τον Ολυμπιακό. 

Αναλυτικά όσα είπαν οι νταμπλούχες Ελλάδας στην εκπομπή «Στο φιλέ» της Nova: 

Για την χρονιά που έφυγε: 
Κοσμά: «Κάθε χρονιά έχει τις δικές της δυσκολίες. Πέρυσι ήταν πιο δύσκολα. Και φέτος χάσαμε το πλεονέκτημα έδρας αλλά παρότι χάσαμε το πρώτο ματς παίξαμε δυνατά στα επόμενα δύο κάτι που δείχνει πόσο το θέλαμε και πόση δύναμη ψυχής είχαμε. Κάναμε πολύ σκληρή δουλειά στην προπόνηση και το αξίζαμε». 

Γιώτα: «Στον Ολυμπιακό έρχεται κάποιος για να πάρει τίτλους. Το περίμενα. Δεν ξέρω αν ήμουν το αντικλείδι της νίκης, νομίζω ότι το άθλημα είναι ομαδικό». 

Κωνσταντίνου: «Αρχίσαμε με τις ίδιες σχεδόν παίκτριες, είχαμε καλό κλίμα, είμαστε καλές φίλες, σαν οικογένεια. Είχαμε μια συνέχεια από πέρυσι και τα  όμορφα συναισθήματα επαναλήφθηκαν. Είχε διαφορετική γλύκα το φετινό και είμαστε περήφανες γι’ αυτό». 

Για την  MVP: 
Κονόμη: «Από το 2003 όταν και βγήκε MVP η Γιάννα Βλάχου είχε να βγει λίμπερο. Είναι μοναδική στιγμή για μένα. Μιλούν οι άλλοι για μένα. Εγώ κάνω την βρώμικη δουλειά, υποδοχή και άμυνα. Στις αγκαλιές των άλλων εκτονώνομαι». 

Για τον προπονητή τους Γιάννη Νικολάκη: 
Κοσμά: «Άγχος δεν είχαμε, είχαμε πάθος και αυτό οφείλεται και στον προπονητή. Εφόσον φτάσαμε στο τελευταίο ματς είπαμε να δώσουμε την ψυχή μας. Έχει δικούς του τρόπους ο κ. Νικολάκης να μιλάει στ’ αποδυτήρια. Μας παθιάζει αλλά δεν αποκαλύπτουμε πως τα καταφέρνει. Το πως ζει το παιχνίδι, μας ανεβάζει». 

Κονόμη: «Είχε τον ίδιο στόχο με μας και δέσαμε καλά μαζί του. Έτσι ήρθε το αποτέλεσμα». 

Γιώτα: «Έχουμε ξαναδουλέψει στις Εθνικές μαζί, τον ξέρω σαν άνθρωπο και είχαμε μια πολύ ευχάριστη χρονιά». 

Κωνστναντίνου: «Είναι ένας άνθρωπος που δίνει την ψυχή του. Αφιέρωσε πολλές ώρες στο γήπεδο και την προπόνηση, τα ζούσε όλα στο γήπεδο και μας μετέφερε ενθουσιασμό και πάθος». 
  
Για την αποχώρηση της Κάταλιν Κις: 
Κονόμη: «Χαιρόμαστε για εκείνη, ήταν το καλύτερο κλείσιμο με νταμπλ. Δεθήκαμε μαζί της». 

Γιώτα: «Η Κις είναι από εκείνες τις παίκτριες όπως και η Μονζόνι που μας έδειξαν επαγγελματικό τρόπο δουλειάς». 

Κωνσταντίνου: «Ήταν το ιδανικό να απαρτίζεται η ομάδα από νεαρές και η Κάταλιν ήρθε με την εμπειρία της να βοηθήσει πολύ. Της εύχομαι ότι καλύτερο. Εγώ την ξεκούραζα σαν αλλαγή της και χαίρομαι που βοήθησα». 

Για τον κόσμο και την παρουσία του Μαρινάκη: 
Κοσμά: «Είχαμε ακούσει πως θα έχει κόσμο αλλά πραγματικά δεν περίμενα τόσο κόσμο. Ήταν φανταστικό συναίσθημα, από την εποχή του Μίλκοβιτς είχα να δω τόσο κόσμο στο γήπεδο. Κάναμε την αρχή και ο κόσμος θέλει επιτυχίες. Ξαφνιάστηκα με την παρουσία του κ. Μαρινάκη δεν περίμενα να έρθει στο γήπεδο». 

Για την επόμενη χρονιά: 
Κονόμη: «Η διοίκηση μας στήριξε όλη την χρονιά και είναι βασικό στοιχείο της επιτυχίας. Μας μιλάνε μας στηρίζουν και είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους. Ασχολούμαστε μόνο με το αγωνιστικό». 

Κοσμά: «Πιστεύω πως η νέα χρονιά θα είναι πιο δύσκολη. Βελτιώνονται οι ομάδες, όπως ο Παναθηναϊκός. Εγώ το εύχομαι να είναι καλύτερο το πρωτάθλημα και μακάρι να γυρίσουμε στις παλιές καλές εποχές». 

Για τους πανηγυρισμούς και το τραγούδι: 
Κοσμά: «Ακόμη πανηγυρίζουμε και θα χαιρόμαστε για καιρό.» 

Κωνσταντίνου: «Εγώ είμαι πανέτοιμη για τραγούδι. Όταν ανταμείβονται οι κόποι με τίτλους φεύγει ένα βάρος κι εγώ τραγουδάω. Του χρόνου περιμένω προτάσεις από δισκογραφικές εταιρείες». 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0