Για το 1-0 με Παμβοχαϊκό

124412

Το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του 26ου πρωταθλήματος της ιστορίας του θέλει να κάνει ο Ολυμπιακός, που αντιμετωπίζει στο Ρέντη τη Δευτέρα (19:00) τον Παμβοχαϊκό στην παρθενική του συμμετοχή σε τελικούς.

Τον τίτλο του φαβορί καλούνται να επιβεβαιώσουν οι «ερυθρόλευκοι» κόντρα στην ομάδα του Βραχατίου, που κατάφερε να κάνει τη μεγάλη έκπληξη και να βρεθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του σε τελικούς της Α1 βόλεϊ Ανδρών. Ο Παμβοχαϊκός είναι παράλληλα και η τρίτη μόλις επαρχιακή ομάδα που προκρίνεται στους τελικούς μετά την Ορεστιάδα και τον Φοίνικα Σύρου, φιλοδοξώντας να γίνει η πρώτη που θα κατακτήσει και το πολυπόθητο τρόπαιο.

Έχοντας πάρει ήδη το Κύπελλο και το Λιγκ Καπ, οι Πειραιώτες θέλουν να πανηγυρίσουν και το πρώτο τους τρεμπλ, έχοντας μοναδική απουσία αυτή του Σωτήρη Σωτηρίου. Έξι φορές έχουν αναμετρηθεί για το πρωτάθλημα την τελευταία διετία οι δύο ομάδες, με τον Παμβοχαϊκό μάλιστα να έχει το προβάδισμα στις νίκες, μετρώντας τέσσερις εναντίον δύο. Στα δύο ματς του Κυπέλλου ωστόσο, «ερυθρόλευκοι» μέτρησαν ισάριθμες νίκες.

Να σημειώσουμε ότι τον τίτλο κατακτάει όποια ομάδα φτάσει πρώτη στους τρεις τίτλους.
Δείτε τι δήλωσαν οι προπονητές των δύο ομάδων:

Καζάζης: «Τώρα αρχίζουν τα πραγματικά παιχνίδια»

Αρχικά ο τεχνικός του Ολυμπιακού είπε: «Τώρα αρχίζουν τα πραγματικά παιχνίδια, οι πραγματικοί τελικοί. Αντικειμενικά στον τελικό έφτασαν οι δύο καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Σεβόμαστε απόλυτα τον αντίπαλο μας και είμαστε σε καλή κατάσταση με εξαίρεση την απουσία του Σωτήρη Σωτηρίου που την Πέμπτη έκανε εγχείριση».

Ποια είναι η άποψη σου για τον Παμβοχαϊκό;

«Είναι πολύ καλή και έμπειρη ομάδα με παίκτες που έχουν πάρει τίτλους και ξέρουν από τελικούς. Είναι μια ομάδα που διψάει για διακρίσεις και θέλει να αποδείξει πολλά. Είναι ομάδα υπερπλήρης με πολλές εναλλακτικές λύσεις και με παίκτες που μπορεί να σου κάνουν σοβαρές ζημιές. Έχει πλουραλισμό στην επίθεση με ακραίους και κεντρικούς αλλά αδύνατο σημείο είναι η υποδοχή. Αν καταφέρουμε και δημιουργήσουμε προβλήματα εκεί απλοποιούμε το παιχνίδι του αντιπάλου μας, αλλά αν δεν χαλάσουμε την αντίπαλη υποδοχή θα έχουμε προβλήματα. Γενικά, όμως και οι δύο ομάδες έδειξαν με τις εμφανίσεις τους στα ημιτελικά πως βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση και αυτό θα μας βοηθήσει πολύ στο να δώσουμε καλό θέαμα στον κόσμο».

Έχετε χάσει στο Βραχάτι με 3-0 αλλά νικήσατε εύκολα 3-0 στον ημιτελικό του Κυπέλλου. Τι σημαίνουν αυτοί οι αγώνες;

«Είναι διαφορετικά παιχνίδια. Δεν μπαίνουμε σε αυτή τη λογική. Κάθε αγώνας έχει ξεχωριστές ιδιαιτερότητες. Πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση και προσεκτικοί σε όλη τη σειρά των αγώνων».

Που θα κριθούν οι τελικοί;

«Στο πόσο το θέλουν οι παίκτες και στο πόσο θα αντέξουν αυτή την εβδομάδα. Μην ξεχνάμε πως το υπάρχουν σύστημα με τους δύο τελικούς σε 24 ώρες να είναι αρκετά επίπονο για τους παίκτες. Το ιδανικό θα ήταν να υπήρχε ένα ενδιάμεσο ρεπό ώστε οι ομάδες να αποδίδουν καλύτερο και ποιοτικότερο βόλεϊ».

Θα γίνουν τρεις ή πέντε τελικοί;

«Το μόνο που έχω στο μυαλό μου είναι το πρώτο ματς. Το θεωρώ πολύ σημαντικό. Δεν σκέφτομαι όλη τη σειρά των τελικών. Βήμα, βήμα θα φτάσουμε στο πρωτάθλημα με την ευχή να είναι όλα τα παιδιά γερά και είμαι σίγουρος πως θα κάνουμε ότι πρέπει για να κατακτήσουμε τον τίτλο ώστε να κλείσουμε με επιτυχία την χρονιά όπως άλλωστε έκανε και το γυναικείο τμήμα το οποίο οφείλω να συγχαρώ και για την κατάκτηση του νταμπλ. Επίσης θέλω να ευχυθώ γρήγορη ανάρρωση στον Σωτήρη Σωτηρίου».

Ζάλμας: «Θα κυνηγήσουμε την υπέρβαση»

«Αυτό που κοιτάμε τώρα είναι το πρώτο ματς. Θα αντιμετωπίσουμε τους τελικούς πόντο πόντο, σετ με σετ, ματς με ματς. Παίζουν δύο πλήρεις ομάδες με λύσεις στον πάγκο τους. Σαφέστατα ο Ολυμπιακός έχει τον πρώτο λόγο, καθώς έχει αποδείξει με τη φετινή του πορεία πως δίκαια τερμάτισε πρώτος και κατέκτησε τους δύο πρώτους τίτλους».

Τι πρέπει να κάνετε για να σπάσετε την έδρα του Ολυμπιακού;

«Η αποστολή μας είναι πολύ δύσκολη απέναντι στον Ολυμπιακό, που είναι πολύ δυνατός και αήττητος στην έδρα του. Χρειαζόμαστε πολύ καλή απόδοση στην υποδοχή και στην επίθεση, όπως και στο κομμάτι της αντεπίθεσης, στο οποίο, δεν ήμασταν καλοί στον ημιτελικό του Ρεθύμνου. Το ζητούμενο είναι να είμαστε ανταγωνιστικότεροι και ποιοτικά καλύτεροι στη διάρκεια πολλών σετ, ειδικά στα 2 πρώτα παιχνίδια και το αποτέλεσμα θα μας απασχολήσει μετά. Επίσης σημαντικό ρόλο θα παίξουν κι άλλα στοιχεία, όπως η ψυχολογική και η φυσική κατάσταση καθ’ όλη τη διάρκειας της σειράς. Το πάθος, η ενέργεια του κάθε αθλητή στις δύσκολες στιγμές μέσα σε κάποιο σετ. Δεν είναι εύκολο να λέμε ότι θα σπάσουμε την έδρα του Ολυμπιακού ή ότι θα πάρουμε το πρωτάθλημα, κάτι που θα δούμε στο τέλος της σειράς ή στα 4 ματς».

Πως αισθάνεστε που για πρώτη φορά μια ομάδα από την περιφέρεια και ειδικά την Κορινθία θα αγωνιστεί σε τελικούς;

«Θέλουμε να τραβήξουμε τη σειρά των τελικών και να παίξουμε μπροστά στον κόσμο μας, σε γεμάτο γήπεδο. Να ζήσει η τοπική κοινωνία μια ιδιαίτερη στιγμή, που παρόμοια της δεν έχει ξαναζήσει σε κανένα ομαδικό άθλημα η Κορινθία. Είμαστε χαρούμενοι που πετύχαμε τον στόχο του τελικού. Ευχαριστούμε τη διοίκηση, τους χορηγούς, τους απλούς φιλάθλους που μας στήριξαν και βοήθησαν να κάνουμε μια καλύτερη σεζόν από την περσινή. Μένει να δούμε, αν θα βάλουμε ένα γυαλιστερό κερασάκι πάνω σε μια ωραία τούρτα».

Τι υπόσχεση δίνετε στον κόσμο του Βραχατίου;

«Το βέβαιο είναι πως θα κυνηγήσουμε με όλες τις δυνάμεις μας την τελευταία υπέρβαση. Είτε να σπάσουμε την έδρα, είτε να κάνουμε δύο νίκες στο Βραχάτι και να πάμε στο 5ο ματς. Το πρώτο και σημαντικότερο ζητούμενο πάντως, είναι η μεγιστοποίηση της απόδοσης μας απέναντι στην καλύτερη ομάδα. Στην κατάλληλη στιγμή να βγάλουμε την καλύτερη μας απόδοση. Μόνο έτσι μπορούμε να μιλάμε για τίτλο».