Καζάζης: «Όλα πάνε βάσει σχεδίου»

volley

Ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» αναφέρθηκε στην θετική πορεία της προετοιμασίας, τονίζοντας ότι όλα κυλούν χωρίς απρόοπτα.

Αναλυτικά όσα είπα ο προπονητής των νταμπλούχων Ελλάδας στην επίσημη σελίδα του συλλόγου:

-Κύριε Καζάζη είστε ευχαριστημένος από την έως τώρα πορεία της προετοιμασίας;

«Ναι, όλα κυλούν ομαλά. Η πρώτη περίοδος ήταν πολύ σκληρή για την ομάδα. Δώσαμε μεγάλο βάρος στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης. Αυτή τη στιγμή οι παίκτες μας βρίσκονται  στο υψηλότερο επίπεδο κούρασης που μπορεί να έχουν. Το πολύ ευχάριστο, για εμένα, είναι ότι υπάρχει φοβερή διάθεση και όλοι καταβάλουν τεράστια προσπάθεια δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό. Εξίσου σημαντικό είναι,  πως δεν παρουσιάστηκε κανείς τραυματισμός. Βαδίζουμε βάσει του πλάνου που έχουμε ετοιμάσει, χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Κλείνει, λοιπόν, ένας πολύ επίπονος κύκλος με συνεχόμενες διπλές προπονήσεις το πρωί και το απόγευμα».

-Οπότε το δεύτερο κομμάτι της προετοιμασίας που περιλαμβάνει φιλικά παιχνίδια θα το περιμένουν με ανυπομονησία οι παίκτες.

«Έτσι είναι. Εξάλλου, το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας, σε όλα τα αθλήματα, χαρακτηρίζεται κυρίως από σωματική κούραση και επαναλαμβάνω ότι βρισκόμαστε στο ανώτατο σημείο κόπωσης. Φτάσαμε όμως στο τέλος και περνάμε σε αγωνιστικούς ρυθμούς. Βέβαια, δεν είμαστε καθόλου έτοιμοι. Είμαστε πολύ σφιγμένοι από όλη αυτή την επίπονη προσπάθεια. Θα μπούμε σταδιακά σε ρυθμούς δράσης,  με στόχο να είμαστε σε υψηλό βαθμό ετοιμότητας με την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεών μας».

-Τι περιμένετε να δείτε στα πρώτα φιλικά παιχνίδια;

«Το πρώτο φιλικό παιχνίδι στο οποίο θα παιχθεί ελεύθερο βόλεϊ θα διεξαχθεί το Σάββατο με τον ΠΑΟΚ. Την Παρασκευή, επίσης με τον ΠΑΟΚ θα έχουμε μία αναμέτρηση καθαρά προπονητικής μορφής. Μέσα από αυτή τη διαδικασία θα έχουμε ομαλή μετάβαση από τις προπονήσεις φυσικής κατάστασης, στο στάδιο μονταρίσματος της ομάδας. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν βρισκόμαστε σε σημείο για να εξάγουμε συμπεράσματα για το αγωνιστικό μας προφίλ».

-Πότε θα μπορέσετε να βγάλετε τα πρώτα ασφαλή συμπεράσματα;

«Κατά τη διάρκεια των αγώνων στα τουρνουά. Με την αρωγή της Διοίκησης καταφέραμε να οργανώσουμε το πρόγραμμα της προετοιμασίας σύμφωνα με τις αυξημένες υποχρεώσεις της ομάδας. Οργανώσαμε πολύ προσεκτικά κάθε βήμα μας. Θα παίξουμε δυνατά φιλικά σε τουρνουά και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και μέσα από αυτά τα παιχνίδια θα έχουμε τη δυνατότητα να εντοπίζουμε τα σημεία που θα πρέπει να βελτιώνουμε στις προπονήσεις.

Πιστεύω ότι η άριστη συνεργασία που έχουμε Διοίκηση, τεχνικό επιτελείο και παίκτες θα αποτελέσει τη βάση της επιτυχίας σε μία χρονιά που θα είναι δυσκολότερη από την περσινή».

-Πέρυσι το χτίσιμο της ομάδας ξεκίνησε από το μηδέν. Φέτος από πού ξεκινήσατε;

«Σίγουρα όχι από το μηδέν,  αλλά δεν έχουμε ακόμη την ομοιογένεια που είχαμε αποκτήσει στο τέλος της περσινής αγωνιστικής περιόδου. Αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό και θα πρέπει να συνυπολογίσουμε και την αλλαγή στη θέση του πασαδόρου. Όμως, τα παιδιά που ήρθαν στην ομάδα με την ποιότητα και την εμπειρία που διαθέτουν κατάφεραν να προσαρμοστούν πολύ γρήγορα».

-Καθώς την Πέμπτη θα γίνει η κλήρωση της Α1 θα θέλατε εύκολο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα;

«Δεν πιστεύω σε εύκολες ή δύσκολες κληρώσεις. Εμείς ούτως ή άλλως μπαίνουμε στα βαθιά από τον Οκτώβριο όπου θα παίξουμε Λίγκ Καπ, πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ. Πρέπει να είμαστε σε αρκετά καλό αγωνιστικό επίπεδο από το ξεκίνημα των επίσημων παιχνιδιών. Οπότε, όποιο και να είναι το πρόγραμμα που θα προκύψει από την κλήρωση δεν μας απασχολεί».