Τους “βαρέθηκε” ο Σίφο!!! Γυρίζει στην πατρίδα του!

Τους “βαρέθηκε” ο Σίφο!!! Γυρίζει στην πατρίδα του!

Τους “βαρέθηκε” ο Σίφο!!! Γυρίζει στην πατρίδα του!

Ο Γκόρντον Σίλντενφελντ υποστήριξε ότι η παρουσία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά και το συναίσθημα είναι οι λόγοι που τον οδήγησαν στην επιστροφή στην Ντίναμο Ζάγκρεμπ.

sildefeld

Αναλυτικά, όσα είπε:

«Όλοι με ρωτούν συνεχώς γιατί γυρίζω τώρα στην Κροατία και στη Ντίναμο στα καλύτερά μου ποδοσφαιρικά χρόνια. Τους απαντώ ‘γιατί όχι;’. Είναι ένας σύλλογος με μεγάλη ιστορία, παίζει κάθε χρόνο στην Ευρώπη, Θεού θέλοντος στο Τσάμπιονς Λιγκ και αν όχι, έστω στο Γιουρόπα Λιγκ. Αποφάσισα να γυρίσω στην ομάδα μου. Δεν βλέπω την ώρα να παίξω στην Ευρώπη. Έχω μεγάλο κίνητρο να βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ».

Για τον Παναθηναϊκό:
«Φέρνω εμπειρία, κάτι ανεκτίμητο στο σημερινό ποδόσφαιρο που δεν αγοράζεται με χρήματα και κανείς δεν μπορεί να στη διδάξει. Νομίζω ότι έχω σπουδαία εμπειρία να βοηθήσω τη Ντίναμο στην Ευρώπη. Προσδοκούμε στη συμμετοχή μας στο Τσάμπιονς Λιγκ, κάτι που δεν είναι εύκολο και μπορεί να βρίσκεται πάνω από τις δυνατότητες της Ντίναμο αυτή τη στιγμή. Συνέβη και στον Παναθηναϊκό τα προηγούμενα χρόνια. Ο Παναθηναϊκός είναι ένα μείγμα εμπειρίας και νιάτων, ενώ ο Ολυμπιακός είναι όπως η Ντίναμο που βάζει χρήματα στην ομάδα. Παρ’ όλα αυτά τρεις φορές στα τελευταία τέσσερα ματς έχασε από εμάς».

Για πιθανή επιστροφή του Ντάνιελ Πράνιτς στην Κροατία:
«Μου είπε “είσαι τρελός και γυρίζεις; Ξέρεις τι έγραφαν αυτοί για σένα;”. Όταν τον ρώτησα εάν θα με ακολουθήσει μου απάντησε “όχι. Οι δημοσιογράφοι φταίνε γι’ αυτό».

Για τον Άντε Ρουκάβινα:
«Μιλήσαμε τηλεφωνικά και είναι χαρούμενος που θα παίξουμε μαζί. Δεν μπορώ να πω ότι εκπλήρωσε τις προσδοκίες που υπήρχαν γι’ αυτόν. Έκανε μια καλή καριέρα. Ίσως κάποιοι πουν ότι έκανε καλύτερη καριέρα από μένα. Αυτά είναι απόψεις».