Τέλος εποχής

Τέλος εποχής

“Η εποχή των παχέων αγελάδων ανήκει στο παρελθόν και φταίμε αποκλειστικά εμείς για αυτό. Δεν είναι κάθε μέρα Πασχαλιά και είναι βέβαιο ότι, όταν παίζεις με τη φωτιά, κάποια στιγμή θα καείς. Ψἀχνοντας συνεχώς για λαχεία, σε παίχτες και προπονητές, είναι αδύνατον να σου βγαίνουν πάντα και αυτό φάνηκε με τον πιο τραγικό τρόπο” γράφει ο dp11.

campiasco_19Θεωρώ συμβολική αυτή τη φωτογραφία για τη συνέχεια της χρονιάς… Ένας σπουδαίος παίχτης προσπαθεί να μας δείξει τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε την επόμενη μέρα, αν θέλουμε να ανακάμψουμε και να ξαναμπούμε στη λεωφόρο των επιτυχιών. Οι μεγάλες ομάδες χτίζονται από σοβαρούς προπονητές και στηρίζονται σε μεγάλους παίχτες, σαν αυτούς που είχαμε την τύχη να δούμε πολλούς με τα ερυθρόλευκα χρώματα τις τελευταίες δεκαετίες.

Όμως, τα τελευταία χρόνια είδαμε την ομάδα μας να μοιάζει με super market, όπου όλα τα προϊόντα είναι αναλώσιμα. Κόσμος πάει κι έρχεται, η αγωνιστική φιλοσοφία είναι ζητούμενο μετά τη φυγή του Βαλβέρδε, ο έγκαιρος προγραμματισμός και ο σοβαρός σχεδιασμός είναι επίσης ζητούμενα. Έτσι δεν γίνεται δουλειά, κύριοι της Διοίκησης…

Δεν έχω καμία διάθεση να ασχοληθώ με τα παχιά λόγια που έχουμε ακούσει κατά καιρούς, από επίσημα στόματα που μιλούσαν εκ μέρους της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Θυμίζω όμως σε αυτούς που τα εκστόμισαν ότι υπάρχει και ο δρόμος της παραίτησης, για όσους διαθέτουν έστω και λίγη τσίπα. Αυτή η ομάδα δεν μπορεί να διοικείται με τη λογική που ισχύει σε οποιαδήποτε ανώνυμη εταιρεία, η οποία απευθύνεται στους πελάτες της. Ούτε με τη νοοτροπία των ηγεμόνων που εξουσιάζουν στην υπηκόους τους.

Αυτή η ομάδα είναι σημαντικό μέρος της ζωής για εμάς, τους πιστούς οπαδούς της… Απαιτούμε σεβασμό από αυτούς που κρατάνε τις τύχες της μεγάλης μας αγάπης στα χέρια τους. Υπάρχει χρόνος για να διορθωθούν αρκετά από τα κακώς κείμενα, έτσι ώστε ο αποκλεισμός από τους ομίλους του Champions League να αποτελέσει μία κακή παρένθεση και όχι η αρχή του τέλους για την ερυθρόλευκη ποδοσφαιρική δυναστεία. Στον ΘΡΥΛΟ δεν αρμόζουν άλλα πέτρινα χρόνια !

 

dp11 – Δημήτρης Παπαχρήστος

 

 • ΤΡΕΞΕ ΖΕΛΑ ΤΡΕΞΕ

  χαίρετε, χαίρετε!
  το ότι είμαστε σκασμένοι όλοι είναι γεγονός και γι’ αυτό και θεωρώ φρόνιμο ότι δεν αναλώθηκες στην αγωνιστική ανάλυση, διότι το …φαρμάκι θα έρρεε άφθονο!

  μιας και επεκέντρωσες στη ρίζα, στα διοικητικά δηλαδή, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι εμένα το πλάνο, που κατέθεσε ο Μαρινάκης άμα τη αναλήψει της ΠΑΕ, με ικανοποίησε.
  για να γίνω πιο συγκεκριμένος, η πρόθεσή του να κάνει τον Ολυμπιακό αυτάρκη, ώστε να μην χρειάζεται τον οιονδήποτε μονήρη επενδυτή, θεωρώ ότι είναι προς όφελος της ΠΑΕ.

  α, μάλιστα! ΠΑΕ, Ποδοσφαιρική Ανώνυμος ΕΤΑΙΡΕΙΑ!!!
  δυστυχώς ή ευτυχώς (δεν θα ζυγίσω στο παρόν τα υπέρ και τα κατά) οι ΟΜΑΔΕΣ της καρδίας του καθενός από εμάς είναι ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ, και ως τέτοιες πρέπει να λειτουργούν! αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει ή αναμένεται να εκλείπει το συναίσθημα και η ψυχή βεβαίως, μιας και στο θυμικό ημων των οπαδών βασίζονται οι ΠΑΕ, αυτές οφείλουν να μας παρέχουν θέαμα και συναισθήματα κι εμείς τη στήριξη και τον οβολόν μας.

  στο δια ταύτα, ο Μαρινακης οφείλει να κριθεί διττά, ως επιχειρηματίας, αλλά και ως ηγέτης!

  όμως οι κρίσεις που ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να γίνουν, εν θερμω δεν αποτελούν καλό οδηγό.

  υ.γ. θεωρώ ότι την αναφορά περί «πέτρινων χρόνων», βλέποντας και το χάλι των …συνδιεκδικητών, μόνο ως υπερβολή μπορώ να την εκλάβω.

  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑ ΕΥΚΟΛΑ
  ΘΡΥΛΟΣ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ!!!

 • Makis Angelidis

  Δημήτρη ξέρω ότι δεν γράφεις ποτέ κάτι, χωρίς να το σκεφτείς διπλά.
  Σίγουρα αυτό έκανες και τώρα, μιας και με λίγα λόγια, είπες τόσα πολλά.
  Όπως λέει και ο Αντώνης στό σχόλιό του, με το δικό του …χαμόγελο, “Π.Α.Ε.” , και πρέπει
  καλώς ή κακώς, να ζήσουμε με “αυτήν” την πραγματικότητα.
  Το συναίσθημα ΔΕΝ θα λείψει ποτέ φίλε Αντώνη, γιατί δεν γίναμε “Γαύροι”,
  Ούτε για τον Μαρινάκη ή Κόκκαλη, αλλά και ούτε για τους τελευταίους τίτλους που πήρε η ομάδα .
  Γαύροι γίναμε για την Ιστορία που έγραψαν κάποιοι που κάνανε πιο έντονο το κόκκινο χρώμα της
  φανέλας, ποτίζοντάς την με Ιδρώτα, αλλά και με αίμα πολλές φορές.

  Αν κάποιοι σημερινοί παίκτες, αναφέρουν τα ονόματα των …
  ΜΟΥΡΑΤΗ, ΜΟΥΣΤΑΚΛΗ, ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ, ΣΙΔΕΡΗ, ΥΦΑΝΤΗ, ΣΤΕΦΑΝΑΚΟΥ, ΜΠΕΜΠΗ, ΔΕΛΗΚΑΡΗ, ΜΠΟΤΙΝΟΥ, ΔΑΡΙΒΑ, ΚΡΗΤΙΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΔΑΒΟΥΡΛΗ, ΚΑΡΑΠΙΑΛΗ, ΣΤΟΛΤΙΔΗ
  και τόσων άλλων Ερυθρόλευκων Ηρώων, …η αναφορά και μόνο στα αυτιά μου θα ηχεί σαν …ύβρις.

  Γαύροι Γίναμε και Είμαστε, για την ιδέα που λέγεται ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ,

  Αυτήν την ιδέα, που την δημιούργησαν οι …παραπάνω στο ποδόσφαιρο,
  αλλά και τόσοι άλλοι θρύλοι, που έπαιξαν Μπάσκετ, Έτρεξαν στους στίβους, Κολύμβησαν σε … πισίνες !!!

  Ζήτω ο “ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ”,
  και όποιος έχει αντίρρηση για αυτό, …
  Μπορεί να πάει και να ….κάνει κάνα ντουζ, να …συνέλθει !!!

  • ΤΡΕΞΕ ΖΕΛΑ ΤΡΕΞΕ

   Μάκη μου,
   το συναίσθημα των οπαδών είναι δεδομένο και πύρινο.
   στο συναίσθημα που πρέπει, ισορροπημένο με τους …ισολογισμούς, να προσθέτει η διοίκηση ανεφέρθην.

   χαιρετισμούς εξ Ιονίου!

   • Makis Angelidis

    Την καλησπέρα μου και από μία σχεδόν “άδεια” Αθήνα!