Η επίσκεψη της ομάδας στον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Σταύρο Κοντονή (video)

Η επίσκεψη της ομάδας στον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Σταύρο Κοντονή.

1253313

 

Αναλυτικά οι δηλώσεις στο Υφυπουργείο Αθλητισμού:
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ: «Να είσαστε καλά, να έχετε υγεία, μας δώσατε μεγάλη χαρά που μια ελληνική ομάδα βρέθηκε στον τελικό. Και γι’ αυτό ήρθα και σας είδα στη Μαδρίτη. Το παλέψατε όσο γινόταν, αλλά η κούραση φαίνεται κόουτς… Και η αστοχία έρχεται από την κούραση. Εσείς τα ξέρετε καλύτερα. Εγώ έπαιζα μπάσκετ στο λύκειο. Μέχρι εκεί…».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Ο Υπουργός μας φώναξε για να μας συγχαρεί για την πολύ μεγάλη προσπάθεια που κάναμε. Ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη την τελευταία εφταετία και είναι πολύ σημαντικό που η ελληνική κυβέρνηση και ο Υπουργός προσωπικά μας φώναξαν σήμερα για να μας τιμήσουνε και να μας συγχαρούνε ενώ ο Ολυμπιακός δεν κατέκτησε το ευρωπαϊκό, νομίζω ότι το μήνυμα είναι σαφές και ξεκάθαρο. Ότι η διαδρομή μετράει, η προσπάθεια μετράει και να μας ευχηθεί τα καλύτερα για τη συνέχεια. Είχαμε μια πολύ καλή συζήτηση, νομίζω ότι η πολιτική βούληση είναι δεδομένη για να αντιμετωπιστούν τα θέματα στον ελληνικό αθλητισμό και στο μπάσκετ, ο κύριος Υπουργός τα γνωρίζει πολύ καλά και αυτό είναι πολύ θετικό».

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Ο κύριος Υπουργός έδειξε με την κίνηση που έκανε σήμερα ότι τιμάει την προσπάθεια που κάνουμε τόσα χρόνια, είναι πολύ σημαντικό αυτό. Του είπα και εγώ ότι είναι ακόμη πιο σημαντικό, το ότι κάνει αυτή την κίνηση να μας καλέσει εδώ σήμερα αν και δεν κατακτήσαμε τον τελικό της Ευρωλίγκας. Ο άνθρωπος ήρθε να δει τον Ολυμπιακό στον τελικό και μόνο με αυτή του την κίνηση έδωσε ένα μήνυμα, άσχετα αν τελικά δεν κερδίσαμε τον τελικό, δείχνει ότι είναι γνώστης των θεμάτων και ότι έχει τη βούληση να τα αντιμετωπίσει. Πρέπει να του δώσουμε τον χρόνο να τα κάνει πράξη».

Μιλήσατε καθόλου για τα θέματα του νέου αθλητικού νόμου ή τα θέματα της βίας που έχουν συζητηθεί πολύ τον τελευταίο καιρό;

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Συγκεκριμένα όχι, γενικά ναι. Γιατί είμαστε μαζί και με τους παίκτες».

Είπε κάτι ιδιαίτερο σε εσάς προσωπικά ή στους παίκτες;

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Θα σας τα πουν οι παίκτες τώρα που είναι πίσω».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Να ευχαριστήσουμε τον κύριο Υπουργό που μας δέχτηκε. Είναι μεγάλη τιμή για εμάς που η πολιτεία αναγνωρίζει την προσπάθεια των παικτών και όλων στην ομάδα να μπορέσουμε να φτάσουμε μέχρι έναν τελικό Ευρωλίγκα για άλλη μια φορά και επίσης είναι σημαντικό ότι ενώ δεν πήραμε την πρώτη θέση, μας κάλεσε εδώ να μας συγχαρεί για την προσπάθεια που έγινε από όλους. Επίσης είναι σημαντικό πως ο ίδιος έδωσε το παρών στον τελικό στέλνοντας το δικό του μήνυμα ότι όλοι οι Έλληνες πρέπει να είναι υπερήφανοι για κάθε ομάδα που φτάνει ψηλά και πηγαίνει σε έναν τελικό. Τον ευχαριστήσαμε και εμείς με τη σειρά μας, θέλουμε να συνεχίσουμε την προσπάθεια που κάνουμε μέσα στο γήπεδο και πάντα να τηρούμε, παρόλο που είμαστε μια επαγγελματική ομάδα, το ευ αγωνίζεσθαι».

Σας είπε κάτι επί προσωπικού ίσως;

«Όλους τους ρώτησε από κάτι, πόσο δουλεύουμε, πόσες ώρες ή τους ξένους από πού είναι και που έπαιζαν πριν, γενικά ήταν πολύ εγκάρδιος, πολύ φιλικός και ήθελε να μάθει λεπτομέρειες του πως λειτουργεί η ομάδα μας μέσα στο γήπεδο».

Γνώστης του μπάσκετ είναι;

«Βεβαίως, μας είπε ότι έπαιζε μπάσκετ στα μαθητικά του χρόνια».

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ: «Για την ομάδα μας είναι πολύ σημαντικό που μας κάλεσε ο κύριος Υπουργός εδώ πέρα να μας συγχαρεί παρότι δεν καταφέραμε να πάρουμε το ευρωπαϊκό. Κάναμε μια καταπληκτική πορεία φέτος στην Ευρωλίγκα, κάτι που το αξιολόγησε όλος ο κόσμος σε όλη την Ευρώπη, ο κύριος Υπουργός έδωσε το σύνθημα ότι είναι κοντά σε κάθε ελληνική ομάδα που θα πετυχαίνει κάτι πολύ μεγάλο, οποιαδήποτε είναι αυτή, και αυτό είναι πολύ σημαντικό το να υπάρχει ισονομία στη χώρα μας και σε τέτοια γεγονότα πρέπει όλοι οι Έλληνες να χαίρονται και να είναι όλοι μαζί με την ελληνική ομάδα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ήρθαμε εδώ πέρα και εύχομαι τα πράγματα να πάνε από το καλό στο καλύτερο σε πολλά πράγματα του αθλητισμού».

Ως παίκτης του Ολυμπιακού και ως άνθρωπος που σε αναγνωρίζουν όλοι, σου είπε κάτι επί προσωπικού;

«Όχι, με ρώτησε πως μου φάνηκε το Final Four, πως μου φάνηκαν τα παιχνίδια, γενικά είχαμε μια πολύ ειλικρινή και ωραία συζήτηση και είναι πολύ σημαντικό για εμάς που την κάναμε σήμερα με τον κύριο Υπουργό».

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ: «Δέχτηκα σήμερα στο γραφείο μου την ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού για να τη συγχαρώ για τη μεγάλη της επιτυχία να παίξει στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Είναι μεγάλη χαρά να βρίσκονται οι ελληνικές ομάδες στους τελικούς των πρωταθλημάτων των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Και είναι μεγάλη χαρά για όλους τους Έλληνες φιλάθλους και μιλάω για τους φιλάθλους αυτούς που μπορούν να καταλάβουν και να αντιληφθούν τις χαρές του αθλητισμού. Και όχι αυτούς, οι οποίοι προσέρχονται στα γήπεδα με μόνο γνώμονα τη μισαλλοδοξία, τον φανατισμό και τον τυφλό οπαδισμό. Θέλω να πω λοιπόν σήμερα προς όλους, μιας και έχουν ξεκινήσει και διεξάγονται αυτή την περίοδο οι τελικοί στο πρωτάθλημα μπάσκετ, ότι όλοι οι φίλαθλοι θα πρέπει να παρακολουθήσουν τους αγώνες με την ευπρέπεια που πρέπει να διακρίνει τον κάθε πολιτισμένο άνθρωπο, να μην βάλουν κατά των αντιπάλων ομάδων και κατά των διαιτητών, και οι διαιτητές άνθρωποι είναι και θα κάνουν και αυτοί κάποια λάθη, δεν είναι δυνατόν όλα να τα εντάσσουμε σε ένα κλίμα καχυποψίας και δόλου. Εάν αντιληφθούμε ότι ο αθλητισμός είναι μια ευλογία και μόνο καλά μπορεί να προσφέρει, μπορούμε να αποκαταστήσουμε το καλό κλίμα στα γήπεδα και να χαιρόμαστε το θέαμα που βλέπουμε. Και ας κερδίσει ο καλύτερος, αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει όλοι να παίρνουμε και να δίνουμε. Να κερδίζει ο καλύτερος και από εκεί και πέρα όλα θα κριθούν περαιτέρω, εάν υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να δούμε. Αυτό είναι το μήνυμα που έστειλα σε όλους τους φιλάθλους προσερχόμενος στη Μαδρίτη για να παρακολουθήσω το παιχνίδι του Ολυμπιακού. Αυτό είπα και σήμερα στους διοικούντες και τους παίκτες του Ολυμπιακού, αυτό είπα και σε όλους τους Έλληνες. Να προστατέψουμε τον αθλητισμό στη χώρα μας και ο κάθε φίλαθλους που αγαπά μια ομάδα να προστατέψει πρώτα και κύρια την ομάδα του με τη συμπεριφορά του και με τον τρόπο που παρακολουθεί τον αγώνα. Δεν έχω να πω κάτι άλλο».

Κύριε Κοντονή το μήνυμα είναι σαφές, αλλά μοιάζει δύσκολο να γίνει αντιληπτό τόσο που να αλλάξει η πραγματικότητα στην Ελλάδα. Η πολιτεία τι είναι προετοιμασμένη να κάνει ενόψει τελικών;

«Κοιτάξτε, στον γαλλικό Μάη οι φοιτητές που εξεγέρθηκαν είχαν ένα σύνθημα, είμαστε ρεαλιστές, διεκδικούμε το αδύνατο, αυτό εδώ σας λέω ότι δεν είναι αδύνατον, όλοι όσοι αντιλαμβάνονται το πρόβλημα στον ελληνικό αθλητισμό, πιστεύουν ακράδαντα ότι μπορούμε να δώσουμε λύσεις. Στο πλαίσιο της καλής πίστης και της συμφωνίας ορισμένων πραγμάτων που όλοι θεωρούμε πως είναι απαραίτητα για να προχωρήσουμε. Σε κάθε περίπτωση η ελληνική κυβέρνηση και το τονίζω θα κάνει αυτό που πρέπει. Και θα το κάνει προς πάσα κατεύθυνση, το τονίζω αυτό. Χωρίς να ευνοήσει και χωρίς να αδικήσει κανένα σωματείο. Από εκεί και πέρα να δουν και οι Ομοσπονδίες πως θα λειτουργήσουν με τον ίδιο κανόνα, τον κανόνα της ισονομίας. Διότι αυτό απαιτεί ο Έλληνας φίλαθλος, απαιτεί να υπάρχει ισονομία και καθαρά πρωταθλήματα, αυτά λοιπόν εμείς κάνουμε προσπάθεια να τα διασφαλίσουμε».

Εάν και εφόσον Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός βρεθούν και πάλι στους τελικούς του πρωταθλήματος, είστε διατεθειμένος να καλέσετε εδώ τους διοικητικούς ηγέτες των δύο ομάδων;

«Εγώ θα κάνω όλες εκείνες τις απαραίτητες προσπάθειες έτσι ώστε όλοι να αντιληφθούν ότι πρώτα από όλα είναι καθήκον τους και χρέος τους απέναντι στην ελληνική κοινωνία και στην ελληνική νεολαία να δείχνουν το καλύτερο δυνατό πρόσωπο ως διοικούντες και το δεύτερο, να το πω σε όλους, το έχω πει πολλές φορές, ότι ο Νόμος θα εφαρμοστεί με αυστηρότητα. Αν θέλουν να κάνουν κακό στις ομάδες τους, ας το επιχειρήσουν. Θα δουν ότι θα βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων. Αν και νομίζω πως αυτά που προδιαγράφει ο Νόμος δεν είναι εκπλήξεις, είναι τα λογικά επακόλουθα».

Δείτε το video:

Share and Enjoy !

0Shares
0 0