Σφαιρόπουλος: “Παιχνίδι για να δούμε που βρισκόμαστε”

Σφαιρόπουλος: “Παιχνίδι για να δούμε που βρισκόμαστε”

Τον ενθουσιασμό του για την παρουσία αρκετών διεθνών παικτών που στελεχώνουν το υπάρχον ρόστερ του Ολυμπιακού, εξέφρασε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

d673127397619b79cc3cd917e2a23ae7_L

Ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» σε συνέντευξη που παραχώρησε μετά το τέλος του «παρθενικού» φετινού φιλικού με τα Τρίκαλα, εστίασε στην ποιότητα, που συνθέτει το έμψυχο υλικό των Πειραιωτών, αλλά και στην αξία που έχει για τον Ολυμπιακό γενικότερα το γεγονός να προοδεύουν οι παίκτες του με τα αντιπροσωπευτικά τους συγκροτήματα:

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Σφαιρόπουλου:

Για την πορεία της προετοιμασίας: «Καταρχήν θέλω να ευχαριστήσω την πόλη του Μετσόβου, όλους, τις Αρχές, τον Περιφερειάρχη, τον Δήμαρχο, τον υπεύθυνο του γυμναστηρίου για όλες τις διευκολύνσεις και τις εξυπηρετήσεις που παρείχαν στην ομάδα μας ώστε αυτή να προετοιμαστεί όσο καλύτερα μπορεί, τους ευχαριστούμε, όπως ευχαριστούμε και τη διεύθυνση του ξενοδοχείου που μένουμε, για όλη την φιλοξενία που μας παρείχαν. Σε ό,τι αφορά το φιλικό, ήταν ένα φιλικό προπόνησης, θέλαμε να κλείσουμε την τρίτη εβδομάδα προετοιμασίας παίζοντας το πρώτο μας παιχνίδι, σιγά-σιγά βάζουμε κάποια κομμάτια στο παιχνίδι μας και τις αρχές στο παιχνίδι μας, και στο αμυντικό και στο επιθετικό κομμάτι και αυτό το παιχνίδι ήταν μια πρώτη ευκαιρία για να δούμε που βρισκόμαστε ανάλογα με τις προπονήσεις που έχουμε κάνει και να δούμε την κατάσταση που είναι οι παίκτες. Από την άλλη, ήταν ένα φιλικό για να ξεμουδιάσουν και λίγο οι παίκτες από τις προπονήσεις, ένα φιλικό προετοιμασίας το οποίο το θεωρούμε ότι είναι και λίγο προπόνηση και τίποτα παραπάνω».

Για τις μεταγραφές των άλλων ομάδων: «Για εμάς το πιο σημαντικό είναι η δική μας η ομάδα, το πόσο έτοιμοι είμαστε να κάνουμε αυτά που πρέπει μέσα στο γήπεδο, το πόσο σωστά συνεργαζόμαστε, το πόσο σωστά ακολουθούμε το πλάνο σύμφωνα με τις αρχές μας σε άμυνα και επίθεση, περισσότερο αυτό μετράει. Μετράει επίσης ότι φέραμε στην ομάδα νέους παίκτες οι οποίοι είναι υψηλού επιπέδου, πολύ σημαντικοί για το παιχνίδι μας και μπολιάζοντας τους με τον βασικό κορμό που ήδη έχουμε από πέρσι, και σε Έλληνες και σε ξένους παίκτες, και να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό σύνολο. Τώρα αν οι άλλες ομάδες δυνάμωσαν ή αποδυναμώθηκαν, θα το δούμε στην πορεία. Εμείς κοιτάμε μόνο τη δική μας ομάδα».

Για τους διεθνείς που απουσιάζουν λόγω Ευρωμπάσκετ: «Είναι ένα κομμάτι το οποίο όλες οι ομάδες που έχουν διεθνείς παίκτες το αντιμετωπίζουν. Για εμάς είναι σημαντικό ότι κάποιοι παίκτες, κυρίως οι Έλληνες, έχουμε συνεργαστεί και πέρσι, οπότε ξέρουν την φιλοσοφία και τον τρόπο που θέλω να παίζουμε και στην άμυνα και στην επίθεση, οπότε η προσαρμογή τους θα είναι πολύ πιο γρήγορη. Σίγουρα τα νέα παιδιά που θα έρθουν στην ομάδα θα χρειαστούν ίσως λίγο παραπάνω χρόνο να προσαρμοστούν, αλλά πιστεύω ότι έχουν την ποιότητα για να κάνουν μια γρήγορη προσαρμογή».

Για την παρουσία των διεθνών στο Ευρωμπάσκετ: «Είναι μεγάλη υπόθεση για τον Ολυμπιακό να έχει διεθνείς, έχουμε τρεις διεθνείς στην Εθνική Ελλάδος και σε τρεις άλλες εθνικές ομάδες, που σημαίνει ότι έχουμε ποιότητα στο παιχνίδι μας. Σίγουρα χαιρόμαστε όταν οι παίκτες μας πηγαίνουν καλά και βοηθάνε τις εθνικές ομάδες που αγωνίζονται».

Για την παρουσία της Εθνικής Ελλάδος στο Ευρωμπάσκετ: «Το μπάσκετ είναι έτσι, να απαντήσω πρώτα στο δεύτερο ερώτημα, όποια ομάδα αποδώσει καλύτερα μέσα στο γήπεδο μπορεί να κερδίσει. Τα μεγάλα ονόματα δεν παίζουν ρόλο, παίζει ρόλο ποια ομάδα δίνει τον καλύτερο της εαυτό και ποια ομάδα είναι στην καλύτερη κατάσταση την δεδομένη στιγμή. Σε ό,τι αφορά το πρώτο σκέλος της ερώτησης, πιστεύω πως η Εθνική Ελλάδος μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά, αποτελείται από το καλύτερο υλικό τη δεδομένη στιγμή και ευχόμαστε όλοι να πάει όσο καλύτερα μπορεί να φτάσει στην κορυφή».

 

πηγή: gavros.gr