Πρωτάθλημα ξανά στον Πειραιά!

Πρωτάθλημα ξανά στον Πειραιά!

Πρωτάθλημα ξανά στον Πειραιά!

Ο Ολυμπιακός δεν άφησε ανεκμετάλλευτη την προ ημερών νίκη στον Λαιμό και με την Αλεξάνδρα Ασημάκη να θυμίζει ημέρες 2011, όταν και είχε αναδειχθεί κορυφαία πολίστρια στον κόσμο και την Χρυσή Διαμαντοπούλου να έχει… κατεβάσει ρολά,  δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο στον ΝΟΒ, φτάνοντας στο εμφατικό 13-8, που έφερε την πολυπόθητη τρίτη ερυθρόλευκη νίκη και την κατάκτηση ενός ακόμα πρωταθλήματος. Εκτός της καταπληκτικής Ασημάκη (5 γκολ) και της απροσπέλαστης Διαμαντοπουλου,  εξαιρετική εμφανίστηκε και η Μπιανκόνι με 4 τέρματα, ενώ από πλευράς Βουλιαγμένης, ξεχώρισαν οι Ξενάκη και Τσουκαλά, με δύο τέρματα.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι αποφασισμένος να μην αφήσει περιθώρια στον ΝΟΒ και με την Αλεξάνδρα Ασημάκη να μπαίνει… αγριεμένη (σημείωσε δύο τέρματα με το ξεκίνημα), προηγήθηκε με 3-1 με το φινάλε του πρώτου οκταλέπτου.

Από τα μισά του πρώτου οκταλέπτου και μετά, η άμυνα της Βουλιαγμένης φαίνεται πως βρήκε την λύση πάνω στην Ασημάκη, όμως οι όποιες επιθέσεις των φιλοξενούμενων έπεσαν πάνω στην εκπληκτική Χρυσή Διαμαντοπούλου. Αντίθετα, η Μπιανκόνι στάθηκε πιο ψύχραιμη, δίνοντας για πρώτη φορά προβάδισμα τριών τερμάτων στην ομάδα της (4-1), ενώ λίγο αργότερα, η Μανωλιουδάκη ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 5-1. Τα γκολ των Ξενάκη και Κοντογιάννη για το 5-3 έβαλε και πάλι στο παιχνίδι τον ΝΟΒ, όμως η Νικολ Ελευθεριάδου στον παραπάνω παίκτη έφερε και πάλι το +3 (6-3), σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο.

Η Ασημάκη συνέχισε να κάνει… όργια και στο τρίτο οκτάλεπτο, κερδίζοντας το πέναλτι από το οποίο ήρθε το 7-3 από την Μπιανκόνι, ενώ αμέσως μετά από τα χέρια της ήρθε και το 8-3. Το γκολ της Μπιανκόνι για το 9-3, έδειχνε πως το παιχνίδι είχε λάβει τέλος. Όχι όμως. Όπως και στον τέταρτο τελικό, έτσι και σήμερα, η Βουλιαγμένη τα έπαιξε όλα για όλα και με τις  Τσουκαλά, Ξενάκη και Πρωτοπαππά μείωσε σε 9-6, προτού, όμως, έρθει και πάλι η απίστευτη Αλεξάνδρα Ασημάκη, να γράψει το 10-6, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε η τρίτη περίοδος.

Ο Ολυμπιακός, όμως, ήταν αποφασισμένος να μην επιτρέψει στην ομάδα της Βουλιαγμένης να πιστέψει στην ανατροπή. Ασημάκη και Μπιανκόνι συνέχισαν να κάνουν… όργια, με το τελικό 13-8 να διαμορφώνει το 3-2 της σειράς των τελικών και να χαρίζει το τρόπαιο στην ομάδα του Πειραιά.

 

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 3-2, 4-3, 3-2

Ολυμπιακός: Ασημάκη 5, Έμολο, Μπιανκόνι 4, Μανωλιουδάκη, Ελευθεριάδου, Β. Πλευρίτου

Βουλιαγμένη: Ο’ Ντόνελ, Ξενάκη 2, Κοντογιάννη, Τσουκαλά 2, Πρωτοπαππά, Χυτηριώτη