«Πρόκριση με την βοήθεια του κόσμου»

vlaxopoulos

Την βοήθεια του κόσμου χαρακτήρισε το μεγάλο όπλο του Ολυμπιακού ο Άγγελος Βλαχόπουλος ενόψει των υποχρεώσεων για το Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στην Γιούνγκ.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Άγγελου Βλαχόπουλου: 

Είσαι νέος στον Ολυμπιακό, πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι στο Ντουμπρόβνικ, σε μια από τις πιο «καυτές» έδρες της διοργάνωσης. Έχεις παίξει ξανά εκεί;
«Έχω αγωνιστεί μια φορά με την εθνική ομάδα κόντρα στην Κροατία. Όντως είναι μια από τις πιο “καυτές” έδρες. Ο κόσμος είναι φανατισμένος και ασχολείται πολύ με το πόλο. Αυτό όμως για τον Ολυμπιακό δεν σημαίνει τίποτε. Εμείς θα πάμε για να κάνουμε το παιχνίδι μας και να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό για την ομάδα».

Η Γιουγκ έφτασε πέρσι στον τελικό αλλά έχασε το τρόπαιο από τον Ερυθρό Αστέρα. Το γεγονός ότι είναι φιναλίστ σας φοβίζει;
«Σε καμία περίπτωση. Πιστεύω σ’ ένα θετικό αποτέλεσμα. Η Γιουγκ πάντα είναι μια μεγάλη παραδοσιακή δύναμη στο πόλο αλλά σε σχέση με πέρσι έχουν φύγει κάποιοι παίκτες και δεν έχει το βάθος που είχε στον πάγκο».

Ο όμιλος σας κατά γενική ομολογία με δυο κροατικές ομάδες (Ριέκα, Γιουγκ), την Προ Ρέκο, την Μπαρτσελονέτα και την Έγκερ είναι πολύ δύσκολος. Τι μπορεί να περιμένει ο κόσμος από τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη αυτή τη χρονιά;
«Όντως ο όμιλος αυτός θα μπορούσε να είναι κάλλιστα το final-6. Είναι δύσκολος αλλά πρέπει να παλέψουμε για να πάρουμε μια από τις δυο θέσεις που οδηγούν στην εξάδα. Εάν η ομάδα ήταν στον άλλο όμιλο θα είχε πάρα πολλές πιθανότητες να πάει στην τελική φάση ακόμη και στους αγώνες των μεταλλίων. Στον όμιλο μας καμία ομάδα δεν είναι άτρωτη. Όλες μπορεί να χάσουν και να κερδίσουν».

Το μεγάλο σας όπλο ποιο είναι;
«Η έδρα μας. Με τη βοήθεια του κόσμου μας θέλουμε να κερδίσουμε και τα πέντε ματς στον Πειραιά και να κυνηγήσουμε και βαθμούς εκτός έδρας. Θα τα δώσουμε όλα για την πρόκριση».

Έχεις αγωνιστεί σε δυο παιχνίδια με τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα αλλά έφτασε η ώρα της Ευρώπης. Πως αισθάνεσαι που θα παίξεις στο ChampionsLeagueμε μια ομάδα που έχει να επιδείξει δυο Ευρωπαϊκούς τίτλους και τρεις συμμετοχές σε final-4 στη διοργάνωση;
«Ο Ολυμπιακός είναι αναγνωρίσιμη δύναμη στην Ευρώπη. Είναι σίγουρα μεγάλη ευθύνη να παίζεις στην Ευρώπη με τον Ολυμπιακό και όλοι στην ομάδα θα προσπαθήσουμε να τον φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Η ομάδα έχει ειδικό βάρος στην Ευρώπη και πιστεύω πως είναι κοντά η μεγάλη διάκριση και εκτός συνόρων. Είμαι υπερήφανος που θα παίξω με τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη».