ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΛΟ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΑΝΔΡΩΝ!

1 (2)
Ο Στέφανος Γαλανόπουλος και το ταξίδι της ζωής του.
Γεννημένος το 1993. Έπαιξε μπάσκετ, λόγω ύψους, κολύμπησε κατέληξε στο πόλο. Όλα στον Ολυμπιακό. Εκεί με την πατέρα του να τον πηγαίνει καθημερινά στις προπονήσεις. Ψηλός, με χέρια σαν πλοκάμια, με μυαλό και παιδί με αρχές. Ο Στέφανος Γαλανόπουλος ξεκίνησε από την Ακαδημία Πόλο του Ολυμπιακού στα 12 του και σήμερα έφτασε να είναι στους “13” που θα ταξιδέψουν στην Βουδαπέστη για να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών. Με τις εθνικές ομάδες Εφήβων και Νέων έχει πάρει παγκόσμια και ευρωπαϊκά μετάλλια αλλά τώρα είναι στέλεχος της εθνικής Ανδρών.
Ο “ψηλος” που σπουδάζει διατροφολογία και ήταν άριστος στο σχολείο του περιμένει πως και πως την έναρξη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (14/7) και περιμένει την ευκαιρία του. Ο “μικρός” που μεγάλωσε στα.. χέρια του Δημήτρη Κραβαρίτη μας μιλάει για όλα.
-Το περίμενες πως θα είσαι στην ομάδα του Ευρωπαϊκού;
“Απο την αρχή της προετοιμασίας και της χρονιάς αυτής είχα στόχο τη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού και χαίρομαι ιδιαίτερα που κατάφερα να ειμαι στην ομάδα. Βεβαίως προσπαθώ να μην το σκέφτομαι μέχρι να τελειώσει για να έχουμε όλη η ομάδα μια σκέψη μόνο την επίτευξη των στόχων μας”.
-Μπορεί αυτή η εθνική να πάρει το πρώτο της μετάλλιο στη διοργάνωση;
“Η εθνική απο πέρσι που έκανε νέα αρχή πάει αρκετά καλά. Φέτος είχε αγώνες στο World League με ισχυρούς αντιπάλους που έδειξε οτι δεν εχει τόσο μεγάλη διαφορα από εκείνους”.
-Ποιός σου έμαθε πόλο;
“Πόλο δεν σου μαθαίνει ένας αλλά όλοι οι προπονητές σου. Έχω επηρεαστεί σίγουρα πάρα πολύ από τον Δημήτρη Κραβαρίτη και από τους προπονητές του Ολυμπιακού”.
-Έχεις κάποιο αθλητικό πρότυπο;
“Ναι είναι αρκετοί οι αθλητές που σέβομαι και θαυμάζω γι’ αυτά που έχουν κάνει. Τον Σόσταρ, τον Βολτυράκη, τον Δεληγιάννη, τον Μπουφόν και τον Σπύρο Γιαννιώτη”.

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0