ΚΟΛΟΜΒΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ : Στοιχηματικά TIPS από τους Betarades (19:00-ΝΕΡΙΤ)

ΚΟΛΟΜΒΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ : Στοιχηματικά TIPS από τους Betarades (19:00-ΝΕΡΙΤ)

Ο τρίτος όμιλος ‘ανοίγει’ με μία αναμέτρηση μεταξύ δύο ομάδων που διέπονται από διαφορετική κουλτούρα και αγωνιστικά χαρακτηριστικά.

colombia vs greece

Από τη μία πλευρά η Κολομβία παίζει ανοιχτό ποδόσφαιρο, διαθέτει ταχυδύναμη και επιθετική ορμητικότητα. Από την άλλη, η Ελλάδα βασίζεται στον ποδοσφαιρικό κυνισμό, τη συστηματικά παθιασμένη άμυνα και την εκμετάλλευση των ελάχιστων ευκαιριών. Πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικές σχολές, που αναμένεται να προσφέρουν ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον παιχνίδι από τακτικής άποψης.

ΕΛΛΑΔΑ: Ο ρεαλιστής Σάντος θα επιδιώξει την επιβολή αργού tempo, με έμφαση στο physical game ώστε να ‘μπλοκάρει’ η ανάπτυξη της Εθνικής Κολομβίας και να διατηρηθεί το μηδέν στην άμυνα. Η πετυχημένη συνταγή της ανασταλτικής αποτελεσματικότητας προβλέπει τακτική αναμονής (position), οπισθοχωρημένες γραμμές, δύο αμυντικά χαφ που κρατάνε τη θέση τους και ακραίους μέσους με άμεση συμβολή στην αμυντική λειτουργία.

Είναι προφανές ότι το 4-2-3-1 θα μετατρέπεται σε συμπαγές 4-5-1 όταν η Κολομβία επιτίθεται, προκειμένου να διασφαλιστεί η απουσία κενών χώρων και η ομοιογένεια της μεσοαμυντικής γραμμής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανασταλτική λειτουργία της Ελλάδας δεν είναι προσωποκεντρική. Βασίζεται, κυρίως, στη συνολική προσπάθεια των διεθνών, τα πολλά τρεξίματα και τις αλληλοκαλύψεις. Ως εκ τούτου, ανεξάρτητα με την επιλογή προσώπων στο κέντρο της άμυνας, δεν αναμένεται να παρουσιαστεί πρόβλημα στη χημεία μεταξύ των ποδοσφαιριστών.

Σημαντικό ρόλο στην απορρόφηση των κραδασμών και την εν γένει διαμόρφωση του αποτελέσματος θα παίξει η παρουσία των αμυντικών χαφ. Αν καταφέρουν να κερδίσουν τις προσωπικές μονομαχίες και να ελέγξουν το ρυθμό στον άξονα, τότε η εθνική θα ισορροπήσει το παιχνίδι δημιουργώντας προϋποθέσεις ορθολογικής ανάπτυξης. Σε διαφορετική περίπτωση, η ομάδα θα ‘κοπεί στα δύο’ με τις γραμμές να αποκτούν μεγάλη απόσταση.

Η εύρυθμη λειτουργία του κέντρου εξαρτάται, φυσικά, και από τον κεντρώο επιτελικό χαφ που θα κληθεί να παίξει πολυδιάστατο ρόλο. Αφενός θα πρέπει να συμμετέχει στην ανασταλτική λειτουργία αφετέρου να κρατήσει μπάλα, να κερδίσει ‘φάουλ τακτικής’ και να τροφοδοτήσει τις πτέρυγες σε πρώτο χρόνο. Αναμφίβολα, η αγωνιστική συμπεριφορά του συνδετικού κρίκου μεταξύ της μεσοαμυντικής γραμμής αποτελεί το μεγάλο στοίχημα ώστε να παρουσιαστεί ένα σύνολο που (εκτός από άμυνα) θα έχει και επιθετικό προσανατολισμό.

Στα πλάγια της επίθεσης, ο Σαλπιγγίδης κερδίζει τη θέση στη δεξιά πλευρά για να καλύψει τις τάχιστες προωθήσεις του αντιπάλου μπακ Αρμέρο και να ντουμπλάρει αμυντικά τον Τοροσίδη. Δευτερεύον καθήκον του Σάλπι είναι να ‘’τιμωρήσει’’ ενδεχόμενη αφέλεια του Αρμέρο που θα οδηγήσει σε κενό στα μετόπισθεν. Από την αριστερή πλευρά, ο Σαμαράς θα προσπαθήσει ομαλοποιήσει την κυκλοφορία και να καταστεί ‘πηγή κινδύνου’ με την μπάλα στα πόδια. Η σωματοδομή του δεν επιτρέπει συχνές με κινήσεις στο χώρο ή στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας. Επομένως, καλείται να συγκλίνει διαγώνια προς τη μεσαία γραμμή ώστε να αποτελέσει το ΄σκαλοπάτι’ για την τροφοδοσία του προωθημένου επιθετικού.

Το διαχρονικό πρόβλημα της Εθνικής Ελλάδος είναι η δυσκολία δημιουργίας ευκαιριών. Για την ακρίβεια, πρόκειται για το πλέον κομβικό ζήτημα όταν μιλάμε για μια ομάδα με φιλοδοξίες πρόκρισης από τον Όμιλο. Ο Μήτρογλου (κατά πρώτο λόγο) και Γκέκας (κατά δεύτερο) έχουν σαν έμφυτη θαρρείς την ικανότητα του ‘απρόσμενου’ γκολ. Ο Σάντος προτιμά τον Γκέκα, λόγω έμφυτου ταλέντου στις αντεπιθέσεις. Δεν αποκλείεται, όμως, να χρησιμοποιηθεί και ο killer Μήτρογλου σε κάποιο σημείο του αγώνα. Αμφότεροι διανύουν ‘’άνυδρη’’ περίοδό τη δεδομένη χρονική στιγμή. Είθε οι..καιροί νερό να φέρουν!

Απουσίες: –

Η πιθανή ενδεκάδα της Εθνικής Ελλάδος (4-3-2-1): Καρνέζης – ΤοροσίδηςΜανωλάς,ΠαπασταθόπουλοςΧολέβας – ΤζιόληςΚατσουράνηςΜανιάτης – ΣαλπιγγίδηςΣαμαράς -Γκέκας.

ΚΟΛΟΜΒΙΑ: Το σοκ του τραυματισμού του Φαλκάο (top scorer και super star) της ομάδας ήταν μεγάλο. Ωστόσο, το προπονητικό team ήταν υποψιασμένο και έθεσε σε εφαρμογή τα εναλλακτικά πλάνα από τη αρχή της προετοιμασίας. Άλλωστε, δε μιλάμε για “οποιονδήποτε προπονητή” αλλά για τον Χοσέ Νέστορ Πέκερμαν. Έναν άνθρωπο ο οποίος, προ ολίγων ετών, αντιμετωπιζόταν από τους Αργεντίνους συμπατριώτες του ως “σοφός της προπονητικής” όταν καθόταν στον πάγκο της εθνικής τους ομάδας.

Σήμερα, ο Πέκερμαν έχει την ευτυχία να κοουτσάρει ορισμένους από τους πιο ταλαντούχους ποδοσφαιριστές του κόσμου αρχής γενομένης από τον τερματοφύλακα Όσπινα που αποτελεί “εγγύηση” κάτω από τα δοκάρια.

Επιλέγει, συνήθως, 4-4-2 με έμφαση στην ανάπτυξη από τα άκρα και το γρήγορο transition game. Τα πλάγια χαφ (Κουαδράδο –δεξιά- και ο Χαμές Ροντρίγκεζ –αριστερά-) είναι οι άνθρωποι που κρατούν την μπαγκέτα της δημιουργίας, της επιβολής ρυθμού και ενίοτε της εκτέλεσης με μακρινά σουτ (όταν οι φορ δε βρίσκουν χώρους). Είναι, επομένως, αναμενόμενο να παρακολουθήσουμε πλειάδα πλαγιοκοπήσεων με στόχο τη δημιουργία ρηγμάτων και την επίτευξη τέρματος από τα πλάγια.

Το επιθετικό δίδυμο απαρτίζεται από τους ταχείς και γρήγορους στην εκτέλεση Γκουτιέρεζ – Μπάκα, οι οποίοι κάνουν συχνά κινήσεις εκτός περιοχής για να τραβούν προς τα έξω τα αντίπαλα στόπερ και να δημιουργείται κενό στην περιοχή για κάθετη κίνηση του “κρυφού for”. Για εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν πάντα ο killer περιοχής Τζάκσον Μαρτίνεζ και ο φορμαρισμένος εκ Μπουντεσλίγκας ορμώμενος Ράμος. Αν, λοιπόν, δυσκολέψει το παιχνίδι υπάρχει δυνατότητα φρεσκαρίσματος στην όμάδα κρούσης’.

Το αδύνατο σημείο της κολομβιανής 11άδας είναι η σύνθεση των κεντρικών αμυντικών, εκεί όπου ο γερόλυκος Γέπες και ο ασταθής Ζαπάτα συνθέτουν ένα προβληματικό δίδυμο. Ως αποτέλεσμα, μεγάλο ερωτηματικό για την αμυντική αποτελεσματικότητα των λατινοαμερικάνων αποτελεί η αγωνιστική συμπεριφορά των ακραίων μπακ Ζούνιγκα και Αρμέρο. Αμφότεροι έχουν έμφυτα επιθετικά χαρίσματα, αλλά χαρακτηρίζονται από τακτική ανωριμότητα. Δεν κρατάνε τη θέση τους, αδυνατούν να επιστρέψουν στην άμυνα και προκαλούν πρόβλημα στην αμυντική γραμμή. Αν ελέγξουν το…ταμπεραμέντο τους, τότε θα συμβάλλουν στην ανασταλτική σταθερότητα και την επικράτηση της Βολιβίας. Σε διαφορετική περίπτωση, θα χαρίσουν στην Ελλάδα τη δυνατότητα να ΄χτυπήσει’ στην αντεπίθεση και να ΄κλέψει’ το αποτέλεσμα.

Απουσίες: Γκουαρίν

Η πιθανή ενδεκάδα της Εθνικής Κολομβίας (4-4-2): Οσπίνα – ΖουνίγκαΖαπάταΓιέπεςΑρμέρο –KουαρδάδοΑγκιλάρΣάντσεςΡοντρίγκεζ – ΓκουτιέρεζΜπάκα.

Συμπέρασμα

Αν η εθνική κρατήσει το low tempo ρυθμό όσο το δυνατό περισσότερη ώρα ενδέχεται να κουράσει νοητικά τους ορμητικούς Κολομβιανούς διαταράσσοντας την ηρεμία στο παιχνίδι τους. Σε κάθε περίπτωση, καμία ομάδα δεν πρόκειται να ρισκάρει από το ξεκίνημα του παιχνιδίού καθώς αμφότεροι θεωρούν την ισοπαλία ‘θετικό αποτέλεσμα’. Επομένως, κρίνεται εξαιρετικά πιθανό το Χ στο ημίχρονο. 

Στοιχηματική Επιλογή

Αποτέλεσμα Ημιχρόνου: Χ σε απόδοση 2.00 (Mybet)

Σύνολο τερμάτων: 2-3 σε απόδοση 2.02 (Stoiximan)

Δείτε αναλυτικά για όλους τους σημερινούς αγώνες εδώ : http://www.betarades.gr/

Share and Enjoy !

0Shares
0 0