Εννιά αγωνιστικές στον Σουάρες!

Εννιά αγωνιστικές στον Σουάρες!

Βαρύς έπεσε ο… πέλεκυς στον Λουίς Σουάρες για τη δαγκωνιά στον Τζιόρτζιο Κιελίνι, καθώς η Πειθαρχική Επιτροπή της FIFA του επέβαλε ποινή αποκλεισμού εννιά αγώνων με την εθνική ομάδα της Ουρουγουάης!

165701

Ο Λουίς Σουάρες, με τη δαγκωνιά του στο Τζιόρτζιο Κιελίνι, στην αναμέτρηση της εθνικής ομάδας της Ουρουγουάης με την Ιταλία, φρόντισε να γίνει ο αρνητικός πρωταγωνιστής του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας. Έτσι, η FIFA αποφάσισε να αντιδράσει και μάλιστα να εξαντλήσει τη αυστηρότητά της!

Όπως ανακοινώθηκε, η Πειθαρχική Επιτροπή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου επέβαλε στον Ουρουγουανό επιθετικό ποινή αποκλεισμού εννιά αγώνων με τη «σελέστε», τετράμηνο αποκλεισμό από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα -όπου θα του απαγορεύεται να μπει σε οποιοδήποτε γήπεδο- και χρηματικό πρόστιμο 66.000 λιρών (82.000 ευρώ)!

Η ποινή του Λουίς Σουάρες θα αρχίσει να «τρέχει» από την προσεχή αναμέτρηση της εθνικής ομάδας της Ουρουγουάης κόντρα στην Κολομβία, το Σάββατο (28/6), για τους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Εκτός φυσικά από τις υποχρεώσεις του με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας, ο 27χρονος επιθετικός δεν θα είναι σε θέση να συμμετέχει και στους αγώνες με το σύλλογό του, καθώς θα ξαναπατήσει γήπεδο τον Οκτώβρη!

«Συμπεριφορές τέτοιου είδους δεν θα πρέπει να γίνονται αποδεκτές σε οποιοδήποτε ποδοσφαιρικό γήπεδο και ειδικά, στο Παγκόσμιο Κύπελλο, όταν παρακολουθούν τους ποδοσφαιριστές εκατομμύρια άνθρωποι. Η Πειθαρχική Επιτροπή έλαβε υπόψη της όλους τους παράγοντες της υπόθεσης, αλλά και το βαθμό ενοχής του κυρίου Σουάρες, όσον αφορά τον Κανονισμό. Η απόφαση τίθεται σε ισχύ από τη μέρα που ανακοινώθηκε», ήταν η δήλωση του προέδρου του της Πειθαρχικής Επιτροπής της FIFA, Κλαούντιο Σούλσερ.

Μέχρι σήμερα, η μεγαλύτερη τιμωρία που επιβλήθηκε σε ποδοσφαιριστή από την Πειθαρχική Επιτροπή της FIFA, ήταν ο αποκλεισμός οκτώ αγώνων στον Μάουρο Τασότι, ο οποίος είχε ρίξει αγκωνιά στον Λουίς Ενρίκε, στην αναμέτρηση της Ιταλίας με την Ισπανία, στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1994.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0