Το τρόπαιο στους πανάξιους Πρωταθλητές!

klo_0058

Ζώντας στιγμές μοναδικές, αμέσως μετά το τέλος του αγώνα με τον Λεβαδειακό, στο γήπεδο Καραϊσκάκη, οι ποδοσφαιριστές της ομάδας Νέων του Ολυμπιακού σήκωσαν ψηλά στον ουρανό το τρόπαιο του Πρωταθλητή Ελλάδας, για τη σεζόν 2012-2013, στο Πρωτάθλημα Νέων της Super League!

Οι ποδοσφαιριστές του Μπερντ Στορκ, ο ίδιος ο Γερμανός τεχνικός και όλο το επιτελείο της ομάδας Κ20 του συλλόγου μας, αποθεώθηκαν από τον κόσμο που βρέθηκε στις εξέδρες του γηπέδου μας, για το δύσκολο αυτό επίτευγμά τους. Μετά την εξαιρετική παρουσία τους στη διοργάνωση του NextGen Series, οι Νέοι του Ολυμπιακού «σφράγισαν» μία υπέροχη σεζόν με αυτό τον τίτλο, συγκεντρώνοντας μέχρι στιγμής (εκκρεμεί ένα ματς με τον Πανθρακικό την Πέμπτη, 2 Μαΐου 2013) 66 βαθμούς και αφήνοντας πίσω τους τον Ατρόμητο, στην κούρσα του Πρωταθλήματος!

Μετά το τέλος του ματς, εξ αναβολής από τη 2η αγωνιστική της Super League Νέων, οι «ερυθρόλευκοι» παρέλαβαν τα μετάλλιά τους, από τον Πρόεδρος της Super League, κ. Γιάννη Μώραλη και αμέσως μετά, ο αρχηγός Κώστας Ρουγκάλας, έλαβε από τον κ. Μώραλη την κούπα, την οποία μαζί με τους συμπαίκτες του σήκωσε ψηλά, επιβεβαιώνοντας με τον καλύτερο τρόπο την ανωτερότητα του Ολυμπιακού σε ακόμη μία «ερυθρόλευκη» σεζόν!

«Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση του συλλόγου και τον Πρόεδρο, κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, αλλά και όλη την Ακαδημία του Ολυμπιακού, για την πολύτιμη βοήθεια που μας παρείχαν, σε μία δύσκολη σεζόν. Αλλάξαμε πολλά στην Ακαδημία του Ολυμπιακού, κάναμε μία μικρή… επανάσταση, αν μπορούμε να το πούμε και έτσι. Στάθηκαν όλοι δίπλα μας και τους ευχαριστούμε. Η φετινή σεζόν, κατά την οποία είχαμε παρουσία και στην Ευρώπη και πήγαμε πολύ καλά, πρέπει να αποτελέσει οδηγό για το μέλλον, για τον τρόπο με τον οποίο θα δουλεύουμε. Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους ποδοσφαιριστές μας», ήταν τα λόγια του κ. Μπερντ Στορκ.

Μετά και την απονομή, οι ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο της ομάδας Νέων του Ολυμπιακού γευμάτισαν στο V’Ammos, γιορτάζοντας την κατάκτηση ενός ακόμη τίτλου για τον σύλλογό μας!

Κυρίαρχος και με ωραία μπάλα

Στα του αγώνα, τώρα, ο Ολυμπιακός ήταν σε όλη τη διάρκεια καλύτερος του αντιπάλου του. Ο Λεβαδειακός εμφανίστηκε στο γήπεδο και παρουσίασε ένα πολύ καλό πρόσωπο, όμως οι ποδοσφαιριστές του κ. Στορκ κυριάρχησαν και έφτασαν δίκαια σε ακόμη μία νίκη.

Στο 17’, έπειτα από κάθετη πάσα του Παπασάββα, ο Ιωαννίδης βγήκε τετ-α-τετ με τον Τσιντώντα, πλάσαρε και είδε την μπάλα να σταματάει στο δεξί δοκάρι της εστίας του Λεβαδειακού.

Το γκολ για την ομάδα μας δεν άργησε να έρθει, πριν συμπληρωθεί μάλιστα μισή ώρα αγώνα. Στο 27’ ο Βουτσιώτης εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, γεμίζοντας στην περιοχή και ο Λεάντρο σηκώθηκε μόνος του, νικώντας με κεφαλιά τον Τσιντώντα και ανοίγοντας το σκορ.

Στην επανάληψη η ομάδα μας έφτασε και σε δεύτερο γκολ, στο 62’, με τον Νίκο Ιωαννίδη. Ο Σακκάς ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Δημήτρη Σιώπη, σε ωραία προσπάθεια του νεαρού άσου της ομάδας μας και ο Ιωαννίδης ανέλαβε να εκτελέσει εύστοχα την εσχάτη των ποινών, κάνοντας δύο τα γκολ για τον Ολυμπιακό.

Για τον Λεβαδειακό μείωσε στο 87’ ο Πινέιρο, με ωραία γυριστή κεφαλιά, παρά την καλή προσπάθεια του Αριστείδη Βλάχου, να αποσοβήσει το γκολ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ20: Βλάχος, Καραγκούνης, Δημακάκος (24’ Γκούτσιος), Ρουγκάλας, Λεάντρο, Παπασάββας, Παιδάκης (57’ Δ. Σιώπης), Βουτσιώτης, Ιωαννίδης, Σούκιας, Λύρας (81’ Φουκαράς).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ Κ20: Τσιντώντας, Αντωνίου, Σακκάς, Μανωλάς, Ζανιάς (82’ Σπάρος), Μάγκας, Τόπι, Πέπλας, Σούφλας (66’ Λιακόπουλος), Πινέιρο, Μκίεβιτς.

ΓΗΠΕΔΟ: «Γ. Καραϊσκάκης»
ΣΚΟΡΕΡ: 27’ Λεάντρο, 62’ πέν. Ιωαννίδης / 87’ Πινέιρο
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σπ. Σταθόπουλος (Δ. Αττικής)
ΒΟΗΘΟΙ: Γ. Κρετσίμος, Δ. Ντζουροπάνος (Δ. Αττικής)
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Σπ. Βούλγαρης (Πειραιά)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ρουγκάλας, Παπασάββας / Τόπι
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: – / –
ΔΟΚΑΡΙΑ: 17’ Ιωαννίδης / 80’ Πινέιρο