Μιχάλης Μουρούτσος: «Σεβασμός στον αντίπαλο και πειθαρχία είναι οι αρχές του ΤαεΚβοΝτο»

mouroutsoss

Την εποχή που τα πάντα συρρικνώνονται ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός καταβάλει προσπάθεια να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο. Με το βλέμμα στο μέλλον και με αρωγό τον φίλαθλο κόσμο του, ο Ολυμπιακός φιλοδοξεί να φέρει ακόμη περισσότερα παιδιά στις Ακαδημίες όλων των αθλημάτων που καλλιεργεί. Ο Ολυμπιακός έχει ως προτεραιότητα να δώσει στα μικρά παιδιά τη δυνατότητα να ασχοληθούν σωστά και σε όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες με το άθλημα που αγαπούν.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ο Ερασιτέχνης ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες,  πως εντάσσει στην ερυθρόλευκη οικογένεια ένα άθλημα ιδιαίτερα δημοφιλές στη χώρα μας,  καθώς το ΤαεΚβοΝτο έχει χαρίσει σημαντικές επιτυχίες στον Ελληνικό Αθλητισμό. Ένα από τα πιο ευγενή αθλήματα σε όλο τον κόσμο που διδάσκεται με βασικές αρχές τον σεβασμό στον αντίπαλο και την πειθαρχία.
Επικεφαλής του τμήματος ΤαεΚβοΝτο του Ερασιτέχνη ανέλαβε ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Σίδνεϊ, Μιχάλης Μουρούτσος,  ο οποίος μιλάει για το σχεδιασμό που βρίσκεται σε εξέλιξη,  ώστε πολύ σύντομα να ξεκινήσουν οι προπονήσεις στο Στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης» το οποίο θα αποτελέσει τη στέγη του αθλήματος.

-Μιχάλη, πως αισθάνθηκες όταν σου έκαναν την πρόταση να αναλάβεις το νεοσύστατο αυτό άθλημα του Ολυμπιακού;
«Αισθάνθηκα μοναδικά. Χαρά, υπερηφάνεια. Εκπληρώθηκε ένα όνειρο που είχα από μικρό παιδί. Ποτέ δεν έχω κρύψει τα συναισθήματά μου για τον Ολυμπιακό. Να το πω, έτσι όπως το λέμε οι Ολυμπιακοί. Είμαι Ολυμπιακός από κούνια. Πάντα είχα μία κρυφή ελπίδα, ένα τρελό όνειρο ότι το άθλημα που υπηρετώ θα ενταχθεί στα σπορ που καλλιεργεί ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός.
Η κίνηση του προέδρου του Ερασιτέχνη, Μιχάλη Κουντούρη να με προσκαλέσει και να  μου εμπιστευτεί το τμήμα ΤάεΚβοΝτο του Ολυμπιακού με κάνει να αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή. Τον κ. Κουντούρη τον γνώριζα. Εχει προσφέρει πάρα πολλά στον Ολυμπιακό και ειδικότερα τα τελευταία χρόνια στον Ερασιτέχνη. Δεν χρειάζεται να πω περισσότερα καθώς μιλάει το έργο της Διοίκησής του».

Πότε έγινε η πρώτη συζήτησή σου με τη Διοίκηση του Ολυμπιακού;
«Η πρώτη συνάντηση και συζήτηση που είχα με τη Διοίκηση του Ολυμπιακού ήταν πριν από περίπου τέσσερις μήνες. Τότε έγινε η πρώτη επαφή και για να πω την αλήθεια δεν χρειάστηκε δεύτερη για να επιτευχθεί η συνεργασία μας. Θεωρώ πως ήταν η κατάλληλη στιγμή και για τον Ερασιτέχνη αλλά και για εμένα».

-Υπήρξε παλιότερα κάποια άλλη επαφή με τον Ολυμπιακό;
«Η αλήθεια είναι ότι είχε υπάρξει πριν από αρκετά χρόνια μία συζήτηση μου με τον Ολυμπιακό. Δεν γνωρίζω τους λόγους που δεν προχώρησε τότε ο Ερασιτέχνης στη δημιουργία τμήματος ΤαεΚβοΝτο.
Ισως να μην ήταν τότε ώριμες οι συνθήκες ακόμη και οι οικονομικές συγκυρίες για να συντηρήσει ο σύλλογος ένα επιπλέον τμήμα.
Επειδή παρακολουθώ τα δρώμενα του Ερασιτέχνη, διαβάζω και ενημερώνομαι συνεχώς, ξέρω πολύ καλά τα προβλήματα που αντιμετώπισε. Βήμα – βήμα και με τη βοήθεια των φιλάθλων όλα αυτά αποτελούν μία κακή ανάμνηση. Σήμερα ο Ερασιτέχνης είναι έτοιμος ώστε να αναπτύξει και νέα τμήματα. Να δώσει τη δυνατότητα σε περισσότερα παιδιά να ενσωματωθούν στους κόλπους του και να διαπαιδαγωγηθούν με τις αξίες που πρεσβεύει ο αθλητισμός».

-Το τμήμα ΤάεΚβοΝτο του Ολυμπιακού θα πέσει απευθείας στα βαθιά του πρωταθλητισμού ή θα δώσετε μεγαλύτερο βάρος στην Ακαδημία και στα μικρά παιδιά;

«Δεν μπορούμε να μιλήσουμε, αυτή τη χρονική περίοδο,  για πρωταθλητισμό. Θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες. Πρώτα απ΄ όλα από το εύρος των ηλικιών και το επίπεδο των αθλητών που θα εγγραφούν στον Ολυμπιακό. Όπως είναι λογικό, ένα μικρό παιδάκι δεν μπορεί να κάνει απευθείας πρωταθλητισμό. Το ίδιο ισχύει και για έναν ενήλικο, ο οποίος δεν έχει εμπειρίες πρωταθλητισμού και δεν βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο.
Μόνο στην περίπτωση που έρθουν στον Ολυμπιακό αθλητές που είναι σε πολύ προχωρημένο στάδιο ή έχουν κάνει πρωταθλητισμό με άλλους συλλόγους θα μπορέσουμε να πούμε πως θα δούμε άμεσα κάποιον αθλητή μας να κερδίζει διακρίσεις»
.

-Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε πως αναλαμβάνεις επικεφαλής του τμήματος ΤάεΚβοΝτο, δέχθηκες κρούση από κάποιον πρωταθλητή ή κάποια πρωταθλήτρια για να ενσωματωθούν στην ομάδα του Ολυμπιακού;
«Για να πω την αλήθεια όχι, δεν έχω μιλήσει με αθλητές που μπορούν άμεσα να κερδίσουν τίτλους. Όμως,  με έχουν πλησιάσει δεκάδες λάτρεις του ΤάεΚβοΝτο που με ρωτούν με ποιον τρόπο μπορούν να έρθουν οι ίδιοι ή τα παιδιά τους στον Ολυμπιακό».

-Οι γονείς τι θα πρέπει να γνωρίζουν γενικότερα για το άθλημα και ειδικότερα για τις εγγραφές στο τμήμα ΤάεΚβοΝτο του Ολυμπιακού;
«Δεχόμαστε παιδιά από την ηλικία των τεσσάρων ετών και θα υπάρξουν άμεσα και τμήματα αρχάριων ενηλίκων στο πλαίσιο του μαζικού αθλητισμού.
Από τον τρόπο που θα γίνονται τα μαθήματα θα έχουμε τη δυνατότητα να ξεχωρίζουμε τα παιδιά με ταλέντο. Τα ταλέντα, λοιπόν, που θα προκύψουν θα συνθέσουν ένα ξεχωριστό τμήμα που θα το ονομάσουμε προαγωνιστικό. Αυτό θα αποτελέσει τη βάση μας, την αφετηρία του Ολυμπιακού για το μέλλον και τον πρωταθλητισμό».

-Τι προσφέρει το ΤάεΚβοΝτο ως άθλημα, ειδικά στα μικρά παιδιά;
«Το ΤαεΚβοΝτο παγκοσμίως έχει την ίδια φιλοσοφία. Αυτή τη φιλοσοφία την αντιλαμβάνεται ο οποιοσδήποτε από τα πρώτα κιόλας μαθήματα, από τα πρώτα βήματα στο  άθλημά μας. Η φιλοσοφία του ΤαεΚβοΝτο βασίζεται στον σεβασμό και στην πειθαρχία.
Αυτές είναι δύο αρχές που βοηθούν όλους τους ανθρώπους. Είναι δύο αρχές που πλάθουν σωστά τον χαρακτήρα των παιδιών και θα τα συντροφεύουν,  ώστε να στέκονται δυνατά στα πόδια τους σε όλη τους τη ζωή.
Παρόλο που το ΤαεΚβοΝτο είναι ένα άθλημα με χτυπήματα και με άμυνες δεν έχει καμία σχέση με τη βία. Είναι ένα ευγενή άθλημα που μόνο καλά προσφέρει σε όλους όσοι το υπηρετούν».

-Τα παιδιά θα έχουν προπονητή τον Μιχάλη Μουρούτσο;
«Τα παιδιά θα έχουν προπονητή ΚΑΙ τον Μιχάλη Μουρούτσο. Οι προπονητές που θα ενσωματωθούν στο τεχνικό επιτελείο θα έχουν άμεση σχέση με εμένα. Ανθρωποι που έχουν δουλέψει στο παρελθόν μαζί μου. Θα διδάσκουν αυστηρά με τον τρόπο που επιθυμώ εγώ».

-Πως ένιωσες όταν έμαθες ότι θα στεγαστείτε μαζί με την Πυγμαχία και το Κικ Μπόξινγκ στο Καραϊσκάκη;
«Κάθε φορά που περνάω από το Καραϊσκάκη, ανατριχιάζω. Σκεφτείτε, λοιπόν, πως μπορεί να νιώθω από τη στιγμή που γνωρίζω πως όλες αυτές τις γνώσεις που έχω μέσα από την εμπειρία μου στον αθλητισμό, θα έχω τη δυνατότητα να τις μεταλαμπαδεύσω σε νέα παιδιά μέσα στο Καραϊσκάκη. Νομίζω ότι όλος ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός οφείλει πολλά στον πρόεδρο της ΠΑΕ, τον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη. Το ελάχιστο που μπορούμε να πούμε, για την πρωτοβουλία του να μας παραχωρήσει μία τεράστια αίθουσα στο ποδοσφαιρικό μας σπίτι,  είναι ένα τεράστιο ευχαριστώ».

-Τι θα ήθελες να πεις στους φιλάθλους του Ολυμπιακού;
«Να συνεχίσουν να κάνουν αυτό που ξέρουμε να κάνουμε καλά όλοι μας. Να στηρίζουμε τον αγαπημένο μας σύλλογο, ώστε να είμαστε πρώτοι παντού. Δεν χρειάζεται όμως να το ακούσουν από εμένα. Ο κόσμος με την ιδιότητα του μέλους αλλά και με την απόκτηση της Κάρτας Φιλάθλου του Ολυμπιακού έχει αποδείξει ότι παραμένει ο μεγάλος αρωγός για να διατηρηθούν σε  πορεία πρωταθλητισμού όλες οι ομάδες του Ερασιτέχνη. Για αυτό το λόγο η ευθύνη που νιώθω απέναντί τους είναι τεράστια και θα προσπαθήσω και το δικό μας τμήμα να τους κάνει υπερήφανους».

Οι εγγραφές για το τμήμα ΤαεΚβοΝτο του Ολυμπιακού όπως επίσης και για τα τμήματα πυγμαχίας και κικ μπόξινγκ που επίσης θα φιλοξενούνται από εφέτος στο Στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης» έχουν ήδη ξεκινήσει.
Πληροφορίες στη γραμματεία του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π.: 2104190902-4 και 6943626252.