Τι «κάνει» σε έναν παίκτη ο Ολυμπιακός;

Μαντί Καμαρά. Άλλο ένα, πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα, του Olympiacos… effect στην καριέρα αλλά, πρωτίστως, το παικτικό πακέτο ενός ποδοσφαιριστή. Θυμάστε τον Αφρικανό όταν πρωτοήρθε στον Ολυμπιακό; Ένα νέο και ενθουσιώδες παιδί που έπαιζε περισσότερο με το ένστικτο. Γι’ αυτό και ο Πέντρο Μαρτίνς που αποδεικνύεται μετρ της διαχείρισης και της εξέλιξης παικτών, τον άφησε ουκ ολίγες φορές στον πάγκο.


Ακόμα και φέτος στην αρχή της σεζόν ο Μαντί έβλεπε τα ματς από τον πάγκο. Εκεί ήταν και στα έξι ματς των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ. Εκεί συνήθως ήταν και στα πρώτα ματς του πρωταθλήματος, περίπου ως και τον Νοέμβριο. Και ειδικά μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, ο Μαρτίνς εμφανίζει έναν νέο Καμαρά. Ενα παιδί που διατήρησε τον ενθουσιασμό του αλλά περιόρισε το ένστικτο και έβαλε περισσότερη σκέψη και τακτική στο παιχνίδι του.

Πλέον μοιάζει να είναι… άλλος παίκτης. Έτοιμος για μεγάλα πράγματα. Εξακολουθεί να τρέχει στο γήπεδο αλλά πλέον ξέρει γιατί τρέχει κάθε στιγμή, όχι άσκοπα όπως το έκανε πολλάκις στο παρελθόν. Ήταν τυχερός ο Καμαρά να βρεθεί στο δρόμο του ο Ολυμπιακός. Ακόμα κι αν κάποιες στιγμές έβλεπε τα ματς πικραμένος από τον πάγκο, τώρα αντιλαμβάνεται ότι ήταν μια απαραίτητη διαδικασία για τη δική του ποδοσφαιρική ωρίμανση.

Και, αναμφίβολα, έχει πολλά ακόμα να μάθει αλλά ήδη έκανε άλματα εξέλιξης. Είναι ολοφάνερο ότι στον Ολυμπιακό, από την κορυφή ως τα… νύχια του συλλόγου, ξέρουν πολύ καλά τη δουλειά τους. Ρωτήστε και τον Μαντί.
Πηγή Gavros.gr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0