Σίλβα : «Είμαι ικανοποιημένος στον Ολυμπιακό, οι συνθήκες είναι ιδανικές»

Σίλβα : «Είμαι ικανοποιημένος στον Ολυμπιακό, οι συνθήκες είναι ιδανικές»

Χαρούμενος που βρίσκεται σε έναν μεγάλο ευρωπαϊκό σύλλογο όπως είναι ο Ολυμπιακός δήλωσε ο Μάρκο Σίλβα.

silva

Διαβάστε ένα μέρος της συνέντευξης του Σίλβα στη Nova:

Πρωταθλητής από τον Φεβρουάριο, τι σημαίνει αυτό για έναν νέο προπονητή που κάνει το βήμα μακριά από την χώρα του;
«Είναι πολύ σημαντικό για τον σύλλογο γιατί ήταν ο πρωταρχικός στόχος του συλλόγου. Δεν υπήρχε άλλη επιλογή και όταν έρχεται τόσο νωρίς είναι πολύ καλό».

Συγκριτικά ήταν πιο εύκολη η δουλειά σας εδώ; Γιατί ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει την φήμη του προέδρου που δίνει τα κλειδιά στον προπονητή.
«Είναι μία δύσκολη δουλειά και δεν είναι ποτέ εύκολη η δουλειά του προπονητή. Το γεγονός ότι ο πρόεδρος έχει την απαίτηση για το πρωτάθλημα σημαίνει ότι σου δίνει και τις συνθήκες για να το κερδίσεις. Βρίσκομαι σε μία ομάδα που έχει όλες τις συνθήκες για να το κερδίσεις. Ο πρόεδρος είναι απαιτητικός, αλλά οι συνθήκες είναι ιδανικές για να το πετύχεις».

Στο ντέρμπι με τον ΠΑΟ ήταν η σκέψη σας αυτή και να γίνουν οι αλλαγές κατά την διάρκεια του ματς ή δεν ήταν έτοιμοι Ερνάνι και Πάρντο;
«Καταρχήν δεν ήμασταν έτοιμοι γι’ αυτό το παιχνίδι. Ο Πάρντο δεν ήταν έτοιμος και δεν θα μπορούσε να βγάλει όλο το παιχνίδι. Επίσης είχαμε την δυσκολία με τον Τζίμι που δεν ήταν σε κατάσταση να παίξει. Σκεφτήκαμε να ξεκινήσουμε έτσι γιατί πιστεύαμε ότι το παιχνίδι θα είναι πιο κλειστό και έγινε πιο κλειστό από το γκολ του ΠΑΟ και μετά. Ετσι βάλαμε τον Πάρντο και τον Ερνάνι».

Οταν ακούτε ότι ο Ολυμπιακός αμφισβητείται και οι αντίπαλοι προπονητές ποτέ δεν έχουν κάνει κάτι τέτοιο. Νιώθετε ότι η ομάδα σας αδικείτε όταν σας αναγνωρίζουν οι αντίπαλοι;
«Πιστεύω ότι η βαθμολογία δεν μπορεί να πει ψέματα όταν παίρνεις το πρωτάθλημα τόσο νωρίς με τόσο μεγάλη διαφορά όταν έχεις κάνει τόσο καλά παιχνίδια δεν νομίζω ότι χωράει αμφιβολία. Καταλαβαίνω γιατί συμβαίνει αυτό. Σέβομαι τους αντιπάλους και τους οπαδούς τους, αλλά με ενδιαφέρει η άποψη των δικών μας φιλάθλων. Θέλουμε να έχουμε τους καλύτερους ποδοσφαιριστές και έτσι θέλουμε να σχεδιάσουμε την ομάδα μας. Να είστε σίγουρος ότι κατά την διάρκεια της εβδομάδας επικρατεί το ίδιο με την Ελλάδα και στην Πορτογαλία με μεγάλο μίσος. Μόνο που αυτό δεν μεταφέρεται μέσα στο γήπεδο. Δεν έχουμε σκηνές βίας και δεν παίζουμε με κλειστά γήπεδα. Το σημαντικό είναι αυτά να μην μεταφέρονται μέσα στο γήπεδο».

Θεωρείτε ότι ο Κώστας Φορτούνης μπορεί να είναι ο ηγέτης του Ολυμπιακού την επόμενη σεζόν;
«Ο Φορτούνης για εμάς ήταν ένα στοίχημα. Πιστέψαμε πολύ σε αυτόν. Απέδειξε ότι έχει τις ικανότητες και μπορεί να σταθεί στον ανταγωνισμό. Εδειξε ότι έχει την ικανότητα κι αν σταθεί στην ομάδα και να κερδίσει τις ευκαιρίες που έχει. Όλα θα εξαρτηθούν από τον ίδιο. Ο Φορτούνης έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης. Εχει όλα τα φόντα να γίνει ο επόμενος ηγέτης της ομάδας. Φέτος έπαιξε πρώτη φορά στο Champions League και θα πρέπει να υιοθετήσει τις συνήθειες του μεγάλου επαγγελματία ποδοσφαιριστής και θα εξαρτηθεί από τον ίδιο τι θα γίνει».

Share and Enjoy !

0Shares
0 0