Ο Ολυμπιακός τους χάλασε το… σόου!

Ωρα 00:30, μετά από συνεδρίαση 6,5 ωρών η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ διέκοψε για την Τρίτη 17/03 και ώρα 15:00. Η διακοπή επήλθε μετά από συνεδρίασε 6,5 ωρών και η κεντρική ιδέα, αν προτιμάτε ο τίτλος είναι ότι ο Ολυμπιακός τους χάλασε το… σόου! Αφού πρώτα, έπεσε στο κενό η προσπάθεια να αποβάλλουν τους νομικούς εκπροσώπους του.

Ηταν η τρίτη αποτυχία τους, αφού το ίδιο ήθελαν και στην ΕΕΑ, το ίδιο και στο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Οργανο της Superleague, το οποίο τιμώρησε ΠΑΟΚ και Ξάνθη με αφαίρεση επτά βαθμών για την πολυϊδιοκτησία, ενώ στην Ξάνθη επιβλήθηκε αφαίρεση πέντε ακόμη βαθμών για την υπόθεση με το μετοχολόγιό της.

Η υπερασπιστική γραμμή του ΠΑΟΚ, τουλάχιστον αυτή η εντύπωση δόθηκε, είναι ότι δεν διέφερε από τις προηγούμενες. Απόδειξη πως από τους νομικούς του ειπώθηκε ότι «οι κανονισμοί της ΕΠΟ σε κανένα σημείο δεν τιμωρούν την πολυιδιοκτησία». Όμως, αυτό έρχεται σε αντίθεση με το γεγονός ότι στη συνέχεια, η ομάδα της Θεσσαλονίκης ζήτησε από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ να μπει στην ουσία!

Η… απελπισία του ΠΑΟΚ φαίνεται από το εξής νομικό επιχείρημα: «Για διάταξη που δεν προβλέπεται στους κανονισμούς, δεν μπορείτε να τιμωρήσετε. Ή δέχεστε ότι δεν προβλέπεται καθόλου στον κανονισμό και δεν μπορείτε να επιβάλλεται ποινή, ή πάτε με το άρθρο 5 της ΟΥΕΦΑ, οπότε η όλη διαδικασία είναι λάθος, γιατί δεν έγινε δίωξη από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα»!

Όμως, δεν έμειναν μόνο σε αυτό! Αρκεί να σημειώσουμε ότι ο επικεφαλής των νομικών του ΠΑΟΚ, ο Τάκης Μπαλτάκος πάλι ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, καθώς είπε: «Ο ΠΑΟ παίζει στο ΟΑΚΑ δηλαδή όποιος ελέγχει ασκεί και επιρροή;». Εδώ πρέπει να μπουν πολλά θαυμαστικά!!!

Παράλληλα δεν αντέχει σε κριτική, παρά τους εκθέτει, και το εξής επιχείρημα: «Είναι δυνατόν ο Καλπαζίδης να ασκεί κυριαρχικό έλεγχο σε έναν οικονομικό κολοσσό όπως ο Συγγελίδης». Σχόλιο: Σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση επιρροή δεν ασκεί ο Καλπαζίδης αλλά κάποιος άλλος που λέγεται Ιβάν Σαββίδης!

Επίσης, για να ξεπεράσει ο ΠΑΟΚ το… εμπόδιο της πολυϊδιοκτησίας «ανακάλυψε» ότι η Ξάνθη δεν προπονείται στα γήπεδα που υπάρχουν στο Σαλέ»!

Τώρα, τι ήθελαν να πουν με τη φράση «αν μια παράβαση είναι βαρεία, είναι αρμοδιότητα της ΕΠΟ να το κρίνει», παραμένει άγνωστο. Τούτο δεν είναι νομικό επιχείρημα, δεν προκύπτει από πουθενά!

Όμως, η πλευρά του Ολυμπιακού «άστραψε και βρόντηξε». Πιο συγκεκριμένα:

Σουλούκου: «Με τον ισχυρισμό της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ότι δεν προβλέπεται ποινή στον νόμο για την πολυϊδιοκτησία, σημαίνει ότι έχουν το ακαταδίωκτο; Αυτό δεν έχει έρεισμα στο νόμο και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό».

Χατζησαββάογλου: «Ο λόγος που αγόρασε η RFA τη VIALAND ήταν επειδή η VIALAND ήλεγχε την ΠΑΕ Ξάνθη». Σε αυτό το σημείο έγινε διακοπή για 10′ επειδή οι δικηγόροι Ξάνθης φώναζαν…

Ο Χατζησαββάογλου πρόσθεσε: «Δεν έχουμε πάρει απαντήσεις ακόμα και στα πιο απλά ζητήματα. Που βρήκε τα λεφτά; Γιατί αγόρασε εκεί πέρα; Θέλουμε απαντήσεις. Όλη η Ελλάδα θέλει απαντήσεις. Η ΕΕΑ εφάρμοσε το νόμο άρα δεν δεσμεύεστε από μια στείρα απόφαση, δεσμεύεστε από το νόμο όπως και όλοι μας. Είτε με το άρθρο 4 του Πειθαρχικού της ΕΠΟ, είτε από το καταστατικό της ΕΠΟ, τιμωρείται η πολυϊδιοκτησία. Δεν έχουμε πάρει απαντήσεις ακόμα και στα πιο απλά ζητήματα. Που βρήκε τα λεφτά ο κ. Καλπαζίδης; Γιατί αγόρασε εκεί πέρα; Ο Καλπαζίδης είχε μηδενικά εισοδήματα, 10.000, 20.000 ευρώ. Πως βρήκε τα λεφτά και αγόρασε την RFA; Εμείς καταγγείλαμε ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ και οι μέτοχοι της έχουν δικαίωμα διοίκησης δια της RFA επί μιας άλλης εταιρίας, της Ξάνθης».

Καρπετόπουλος: «Ο κύριος Πανόπουλος δεν ήρθε μια φορά στην ΕΕΑ να μας πει: ρε παιδιά, τι λέτε; Εγώ είμαι εδώ. Κανείς δεν ήρθε στην ΕΕΑ να δώσει μία διευκρίνιση. Από το 2016 και μετά υπάρχουν δημοσιεύματα ότι ο Πανόπουλος πουλάει την Ξάνθη πακέτο με τις εγκαταστάσεις. Η ιδιοκτησία είναι ενιαία. Δεν μπορούσες να πουλήσεις το ένα αν δεν πουλούσες και το άλλο. Αν πουλήσεις την ομαδα μόνη της, αυτό που θα την πάρει πρέπει να βρει προπονητικό κέντρο μετά».

Τσιρωνάς: «Υπάρχει ένας κρίκος ανθρώπων και εταιριών, όλοι αυτοί μαζί οδηγούν σε συνδεδεμένες εταιρίες».

Βενιέρης: «Σε 12 σελίδες της πρωτόδικης απόφασης η δικαστής εξηγεί γιατί το πόρισμα είναι δεσμευτικό».

Εκτός από τον Ολυμπιακό, εφέσεις έκαναν και οι ΑΕΛ και Πανιώνιος (σ.σ. μόνο κατά της Ξάνθης), ζητώντας τον υποβιβασμό τους. Ο γνωστός ποινικολόγος και μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ έκανε μια αποκάλυψη που κατέρριψε όλη την υπερασπιστική γραμμή του ΠΑΟΚ, καθώς τόνισε: «Η δεσμευτικότητα του πορίσματος έχει λυθεί πλέον. Επικαλούμαι την απόφαση της Επιτροπή σας (σ.σ. Εφέσεων) το 2015 για τη δεσμευτικότητα του πορίσματο».

Επίσης πρόσθεσε: «Ο κ. Μάρκου, πρωτοδίκης, αθλητικός δικαστής λέει ότι αν η Βουλή ήθελε να αναφέρει ότι το πόρισμα της επιτροπης δεν είναι δεσμευτικό, θα το έλεγε στην τροπολογία και δεν θα περιοριζόνταν μόνο στην κύρωση. Η ΕΕΑ έκανε έρευνα και συγκέντρωσε στοιχεία. Ήρθε αυτός ο άνθρωπος, ο Καλπαζίδης, πήγε έδωσε 3, 5 εκατομμύρια ευρώ και αγόρασε ένα Σαλέ που δεν έχει μείνει ποτέ κανείς, εκτός από τους παίκτες της Ξάνθης. Κύριε πρόεδρε, αν περιοριστείτε στην αφαίρεση βαθμών, δεν θα κάνετε αυτό που πρέπει. Γιατί αυτές οι δύο ομάδες, που έχουν τον ίδιο ιδιοκτήτη, θα συνεχίσουν να μετέχουν στο πρωτάθλημα και η παράβαση θα συνεχίζεται. Όταν ελέγχεις 5-6 ομάδες, τότε ελέγχεις το πρωτάθλημα. Καθορίζεις ποιος θα το πάρει, ποιος θα παίξει Ευρώπη, ποιος θα υποβιβαστεί».

Τέλος, στο κενό πέφτει το νομικό επιχειρήματα του Κώστας Χριστοδούλου, δικηγόρου Ξάνθης ότι «με την ίδια λογική ο Μαρινάκης επειδή δεν άλλαξε το όνομα του Ολυμπιακού εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Κόκκαλη», που περισσότερο δείχνει πόσο χαμένα τα έχουν!

Όμως, δεν έμεινε μόνο σε αυτό, καθώς είπε: «Ένα μέρος του Ρέντη άνηκε στην Ιντρακατ, ο Μαρινάκης ήταν παρένθετος του Κόκκαλη. Η ίδια λογική είναι».

Αφενός ο Κόκκαλης δεν έχει ομάδα, αφετέρου ότι ένα «κομμάτι» στου Ρέντη ανήκε στην Ιντρακάτ δεν ήταν κρυφό. Όμως, η αγορά των εγκαταστάσεων της Ξάνθης από εταιρία που ανήκει στον ανιψιό του Καλπαζίδη αποκαλύφθηκε, μετά την καταγγελία του Ολυμπιακού στην ΕΕΑ.

Από την Ξάνθη υπέπεσαν σε ένα ακόμη… ατόπημα. Ανέφεραν ότι ο κύριος Πανόπουλος ποτέ δεν πήγαινε σταθερά στα ΔΣ της Λίγκας, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση των δικηγόρων του Ολυμπιακού, οι οποίοι τόνισαν ότι υπάρχουν τα πρακτικά των συνεδριάσουν της διοργανώτριας που τους βγάζουν… οφσάιντ!
Πηγή Gavros.gr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0