Ο Ολυμπιακός στηρίζει την εκστρατεία #MoreThanFootball

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ξεκίνησε το 2016 το πρόγραμμα «Μαζί στη Ζωή – Μαζί στον Ολυμπιακό» με σκοπό να δώσει την ευκαιρία σε επιλεγμένους μαθητές δύο Ειδικών Σχολείων του Πειραιά, να ενταχθούν στην Ακαδημία ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού.
Οι  βασικοί στόχοι του προγράμματος είναι:
• Να παρέχεται σε παιδιά με νοητική στέρηση η δυνατότητα να μάθουν το άθλημα που τους αρέσει, το ποδόσφαιρο, με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες, με επαγγελματική και υπεύθυνη παρακολούθηση και καθοδήγηση.
• Να ενισχύεται η αυτοπεποίθηση και οι επικοινωνιακές ικανότητες των ειδικών αθλητών και να βοηθηθούν οι γονείς τους στην διαδικασία κοινωνικής ένταξης.
• Να συμμετέχουν οι αθλητές και το προσωπικό της Ακαδημίας στο πρόγραμμα, δημιουργώντας σχέσεις με τους ειδικούς αθλητές και προάγουν τις έννοιες της κοινωνικής ένταξης, της καταπολέμησης των διακρίσεων, της εκπαίδευσης και της άσκησης.
Η ομάδα «Μαζί στη Ζωή – Μαζί στον Ολυμπιακό» προπονείται στις εγκαταστάσεις του Προπονητικού Κέντρου του Ολυμπιακού δύο φορές την εβδομάδα, υπό την επίβλεψη δύο προπονητών με πτυχίο ειδικής αγωγής και με την πλήρη υποστήριξη του τεχνικού και ιατρικού επιτελείου της Ακαδημίας.
Εκτός από τις προπονήσεις, η ομάδα αγωνίζεται σε φιλικούς αγώνες Μικτών ομάδων (ομάδες που απαρτίζονται από παιδιά με νοητική στέρηση μαζί με αθλητές χωρίς νοητικά προβλήματα) με την συνδρομή αθλητών της ομάδας Κ-16 της Ακαδημίας.
Η μικτή ομάδα αγωνίζεται κατά την διάρκεια της ποδοσφαιρικής περιόδου σε φιλικούς αγώνες με τις Σχολές Ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού. Επίσης συμμετέχει και στην ετήσια Εβδομάδα Ποδοσφαίρου των Special Olympics με αγώνες “UNIFIED”, η οποία πραγματοποιήθηκε τα τελευταία δύο έτη στο Προπονητικό Κέντρο του Ολυμπιακού στον Αγ. Ι. Ρέντη.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0