Να σταματήσει το κρυφτό στην ΕΕΑ..

Στο επίκεντρο του ελληνικού ποδοσφαίρου επιβάλλεται, μετά από δυο αναβολές στην ΕΕΑ, να μπουν οι αποκαλύψεις του One Channel, μετά την καταγγελία του Ολυμπιακού στις 4 Δεκεμβρίου, για την υπόθεση των Σαββίδη, ΠΑΟΚ, Ξάνθης, η οποία έχει χαρακτηριστεί και σκάνδαλο. Μετά την αναβολή της ακρόασης στις 19/12, τη δεύτερη αναβολή στις 10/01, το πρωί (10 π.μ.) της Πέμπτης (16/01) πρέπει ο φάκελος να ανοίξει και να λάμψει η αλήθεια.

Η ΕΕΑ καλείται να πάρει αποφάσεις που θα συνταράξουν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι δυο ΠΑΕ και η RFA έχουν κληθεί να προσκομίσουν διάφορα έγγραφα, ενώ στην διαδικασία θα παραστεί ο Ολυμπιακός που στην προηγούμενη συνεδρίαση οι ΠΑΟΚ και Ξάνθη «λύσσαξαν» να μην τον έχουν απέναντί τους, όμως δεν τους πέρασε.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του One Channel, το 2018 ο ανιψιός του Ιβάν Σαββίδη από το Κιλκίς, ονόματι Ιωάννης Καλπαζίδης, αγόρασε τις εγκαταστάσεις της Ξάνθης μέσω της κυπριακής εταιρείας RFA, μέσω της αγοράς της Vialand, η οποία άνηκε στους Πανόπουλο και Συγγελίδη. Μάλιστα, πάντα σύμφωνα με το One Channel, λίγο πριν την εξαγορά, δέκα εκατομμύρια ευρώ μπήκαν σε μετρητά στην κυπριακή εταιρεία RFA από τον ανιψιό του Σαββίδη, ο οποίος δούλευε σερβιτόρος! Πάντως, η ΕΕΑ κάνει έρευνα για την προέλευση των χρημάτων και ζήτησε τις φορολογικές του δηλώσεις.

Επίσης, υπό έρευνα είναι και η μετοχική σύνθεση της Ξάνθης, δεδομένου ότι η ΕΕΑ ζήτησε έγγραφα για το μετοχολόγιο της ΒΙΑΜΑΡ από 1/1/2018 έως σήμερα, το μετοχολόγιο INSPORTS IKE από ίδρυση έως σήμερα, όπως και τις φορολογικές δηλώσεις 2016-2018 των Συγγελίδη και Πανόπουλου.

Σύμφωνα πάντα με το One Channel και με την καταγγελία στην ΕΕΑ η ΒΙΑΜΑΡ κατείχε έως τον Νοέμβριο του 2018 το 94,38% των μετοχών της Ξάνθης. Στις 23 Νοεμβρίου 2018 οι Πανόπουλος, Συγγελίδης έκαναν την «INSPORTS» ΙΚΕ, με μετοχικό κεφάλαιο μόλις 40.000€ για να αποκτήσουν το προαναφερόμενο ποσοστό μετοχών της ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ με μόλις 150.000 ευρώ.

Για να επανέλθουμε στα της ακρόασης:

-Πέντε ώρες με βροχή αιτημάτων από ΠΑΟΚ, Ξάνθη, με τρεις διακοπές για το… τίποτα, για να δοθεί τελικά αναβολή από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού για την Πέμπτη 16/01! Ο λόγος είναι περισσότερο τυπικός, παρά ουσιαστικός, καθώς η νέα αναβολή δόθηκε, επειδή η Ξάνθη δεν γνώριζε (τάχα) ότι είχε κληθεί με τη διάταξη παράβασης του νόμου περί πολυϊδιοκτησίας!

-Στις 19/12, στην πρώτη ακρόαση, ο Ολυμπιακός πίεζε να εξεταστεί η υπόθεση από την ΕΕΑ, επειδή επηρεάζει την ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος, όμως ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη επικαλούνταν την (τότε) αποχή των δικηγόρων.

Συνεπώς, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού πρέπει να αποδείξει ότι η έρευνα για τη σχέση των Σαββίδη, ΠΑΟΚ, Ξάνθης αποτελεί άμεση προτεραιότητα… Αλλωστε, πρόκειται για υπόθεση που δεν έχει συνταράξει αλλά επηρεάζει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Πηγή Gavros.gr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0