Μαρτίνς: «Περνάω όλο το χρόνο μέσα στο σπίτι, αποφεύγω την πολυκοσμία»

Συνέντευξη για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, με τον κορονοϊό, καθώς και για τον Ολυμπιακό, παραχώρησε ο Πέδρο Μαρτίνς στην Πορτογαλία…

Ο Πορτογάλος κόουτς του Θρύλου δήλωσε, αρχικά: «Νομίζω, πως η κατάσταση στην Αθήνα είναι ίδια με την Πορτογαλία. Η Κυβέρνηση παίρνει οδηγίες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ίδιες ισχύουν και στην Πορτογαλία. Ο τρόπος ζωής είναι εφάμιλλος… Περνάω όλη την ώρα στο σπίτι μου, όπως όλος ο κόσμος, με το αίσθημα της ευθύνης και περιμένοντας περαιτέρω οδηγίες για την συνέχεια».

Για την αναβολή των πρωταθλημάτων, υπογράμμισε: «Σίγουρα, ήταν η καλύτερη απόφαση, καθώς -δυστυχώς- εκτιμάται, πως έρχονται τα χειρότερα και ενδεχομένως να υπάρξουν περισσότερα κρούσματα σε μερικές ημέρες ή εβδομάδες… Αλλά ακόμη υπάρχουν πολλές αμφιβολίες… Αντιλαμβάνομαι πλήρως, ότι τα μέτρα έχουν ληφθεί για την επιβίωση των ανθρώπων και όχι για την οικονομική τους προστασία. Αυτό, είναι απόφαση των πολιτικών, προκειμένου να προστατεύσουν τον πληθυσμό και να αποτρέπουν την περαιτέρω έξαρση, η οποία είναι αναπόφευκτη. Ωστόσο, παίρνουν πολύ δραστικά μέτρα, όπως το κλείσιμο των συνόρων και την απαγόρευση της ελεύθερης κυκλοφορίας και αυτά φέρνουν αντιδράσεις…».

Για τα μέτρα που παίρνει ο ίδιος, τόνισε: «Περνάω σχεδόν όλον τον χρόνο μέσα στο σπίτι μου. Εκτός από χθες (18/3), όπου είχα μία συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή της ομάδας… Πλένω συχνά τα χέρια μου, κρατάω τις αποστάσεις από τους υπόλοιπους που είναι στον ίδιο χώρο με εμένα και αποφεύγω την πολυκοσμία. Όμως, είμαι σχεδόν συνέχεια στο σπίτι, εκτός μόνο εάν χρειαστεί κάτι για να βγω».

Αναφορικά με το πλάνο των Πειραιωτών, είπε: «Φυσικά και δεδομένα και μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες μου είναι οι παίκτες του Ολυμπιακού. Έχουμε πλάνο προπόνησης, αλλά περιμένουμε από εβδομάδα σε εβδομάδα, για να δούμε τι θα κάνουμε, ακολουθώντας στο μάξιμουμ τις οδηγίες για την προστασία των πολιτών. Αυτή την στιγμή, τους έχουμε δώσει ένα πλάνο για να γυμνάζονται στο σπίτι και μετά, θα δούμε σε τι κατάσταση θα είναι. Είναι καθήκον μας να ακολουθήσουμε τις οδηγίες υγιεινής, προκειμένου να προστατέψουμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα και τους άλλους… Αυτή την στιγμή, το πιο σημαντικό είναι η δική μας υγεία, αλλά και του πληθυσμού. Σίγουρα, είναι πιο σημαντική από το ποδόσφαιρο, αλλά αυτό λυπεί κάποιον, καθώς το ποδόσφαιρο είναι πολύ αγαπητό στην Ελλάδα, όσο και στην Πορτογαλία. Ωστόσο, εδώ τίθεται θέμα επιβίωσης».

Για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ανέφερε: «Είναι αλήθεια, πως ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού είχε προσληφθεί από τον κορονοϊό. Ήταν μαζί μας στο ματς με την Άρσεναλ, πριν από 15 ημέρες, αλλά κανείς άλλος από την ομάδα δεν βρέθηκε θετικός… Παραμονές του ματς με τη Γουλβς, όλοι υποβληθήκαμε σε εξετάσεις και βγήκαν όλες αρνητικές… Ελπίζω και πιστεύω, πως οι παίκτες ακολουθούν τους κανόνες υγιεινής, προκειμένου να αποτρέψουν την εξάπλωση του ιού».

Για τις συμβουλές που δίνει, δήλωσε: «Δυστυχώς, αυτήν την στιγμή δεν μπορώ να είμαι με τα παιδιά μου, αλλά αν είχα αυτή την ευκαιρία θα περνούσα ποιοτικό χρόνο μαζί τους… Αυτό θα έλεγα να κάνουν όλοι οι φίλαθλοι και όχι μόνο του Ολυμπιακού, αλλά σε όλους… Το να είσαι με την οικογένειά σου ή τους ανθρώπους που αγαπάς, αναπτύσσει διαφορετικά τις σχέσεις! Πλέον, δεν έχουμε πολύ χρόνο, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να βρίσκουμε».
Πηγή Gavros.gr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0