ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ Η ΕΕΑ: Αποβάλλονται ΠΑΟΚ και Ξάνθη από το πρωτάθλημα

Δικαίωση του Ολυμπιακού, μετά την καταγγελία στην ΕΕΑ. Με ψήφους 3-2 αποφάσισε την ανάκληση του πιστοποιητικού τους, του ΠΑΟΚ για την πολυϊδιοκτησία της Ξάνθης για το μετοχολόγιο. Αυτό σημαίνει ότι υποβιβάζονται στην αμέσως επόμενη κατηγορία. Αρχικά η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού έκανε ψηφοφορία αν υπήρξαν παραβάσεις από τις δυο ομάδες και με ψήφους 4-1 κρίθηκε ότι υπήρχαν.

Το πόρισμα πρέπει να επικυρωθεί από το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Οργανο της Λίγκας. Δηλαδή, θα υπάρξει κανονική εκδίκαση της υπόθεσης, ενώ ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη θα έχουν δικαίωμα προσφυγής και στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.

Η απόφαση της ΕΕΑ πάρθηκε μετά από διάσκεψη που κράτησε έξι ώρες και ελάχιστοι περίμεναν να βγει σήμερα απόφαση. Πάντως, αξίζει να αναφερθεί ότι η καταγγελία του Ολυμπιακού, μετά τις αποκαλύψεις του One Channel για τη σκανδαλώδη σχέση των Σαββίδη, ΠΑΟΚ και Ξάνθης έγινε στις 5 Δεκεμβρίου και η ΕΕΑ έθεσε το θέμα σε προτεραιότητα, άσχετα αν χορήγησε δυο αναβολές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του One Channel, το 2018 ο ανιψιός του Ιβάν Σαββίδη από το Κιλκίς, ονόματι Ιωάννης Καλπαζίδης, αγόρασε τις εγκαταστάσεις της Ξάνθης μέσω της κυπριακής εταιρείας RFA, μέσω της αγοράς της Vialand, η οποία άνηκε στους Πανόπουλο και Συγγελίδη. Μάλιστα, πάντα σύμφωνα με το One Channel, λίγο πριν την εξαγορά, δέκα εκατομμύρια ευρώ μπήκαν σε μετρητά στην κυπριακή εταιρεία RFA από τον ανιψιό του Σαββίδη, ο οποίος δούλευε σερβιτόρος! Πάντως, η ΕΕΑ έκανε έρευνα για την προέλευση των χρημάτων ενώ ζήτησε και τις φορολογικές του δηλώσεις.

Επίσης, έρευνα έγινε και για τη μετοχική σύνθεση της Ξάνθης, δεδομένου ότι η ΕΕΑ ζήτησε έγγραφα για το μετοχολόγιο της ΒΙΑΜΑΡ από 1/1/2018 έως σήμερα, το μετοχολόγιο INSPORTS IKE από ίδρυση έως σήμερα, όπως και τις φορολογικές δηλώσεις 2016-2018 των Συγγελίδη και Πανόπουλου.

Σύμφωνα πάντα με το One Channel και με την καταγγελία στην ΕΕΑ η ΒΙΑΜΑΡ κατείχε έως τον Νοέμβριο του 2018 το 94,38% των μετοχών της Ξάνθης. Στις 23 Νοεμβρίου 2018 οι Πανόπουλος, Συγγελίδης έκαναν την «INSPORTS» ΙΚΕ, με μετοχικό κεφάλαιο μόλις 40.000€ για να αποκτήσουν το προαναφερόμενο ποσοστό μετοχών της ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ με μόλις 150.000 ευρώ.
Πηγή Gavros.gr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0