Διέγραψε την ΕΠΣ Θεσσαλίας η ΕΠΟ!

Διέγραψε την ΕΠΣ Θεσσαλίας η ΕΠΟ!

Στην αντεπίθεση η ΕΠΟ!Μετά την προσφυγή της ΕΠΣ Θεσσαλίας στο Ειρηνοδικείο με την οποία ζητεί έκπτωση του ΔΣ της ομοσπονδίας,αποφάσισε να τη διαγράψει από μέλος της και κάνει λόγο για κίνδυνο… Grexit

epo

Πόλεμος ξέσπασε ανάμεσα στην ΕΠΣ Θεσσαλίας και την ΕΠΟ. Μετά την προσφυγή της πρώτης στο Ειρηνοδικείο, με την οποία ζητεί την έκπτωση του ΔΣ της ομοσπονδίας και τον ορισμό προσωρινής διοίκησης, η ομοσπονδία με απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της αποφάσισε να διαγράψει από μέλος της τη συγκεκριμένη Ένωση.

Μάλιστα, στην απόφαση της ΕΠΟ αναφέρεται πως ενημερώθηκαν σχετικά οι ελληνικοί σύλλογοι που θα παίξουν την ερχόμενη σεζόν στην Ευρώπη, γιατί «…στην περίπτωση που η προσφυγή της ΕΠΣ Θεσσαλίας γίνει δεκτή από το Ειρηνοδικείο Αθηνών, τότε ακυρώνεται η ρήτρα ανεξαρτησίας της ΕΠΟ» και κατά την ομοσπονδία θα υπάρξει… Grexit.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας αποφάσισε να αναστείλει την ιδιότητα μέλους της ΕΠΣ Θεσσαλίας, όπως προβλέπεται στο άρθρο 14 του Καταστατικού.
Η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων συνεδρίασε μετά την κοινοποίηση της αίτησης έκπτωσης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΟ και διορισμού προσωρινής διοίκησης, την οποία κατέθεσε η ΕΠΣ Θεσσαλίας προς το Ειρηνοδικείο Αθηνών, παραβιάζοντας τις διατάξεις του Καταστατικού της ΕΠΟ, των Καταστατικών της FIFA και της UEFA και τη ρήτρα ανεξαρτησίας της Ομοσπονδίας (άρθρο 17).

Η ΕΠΟ ενημέρωσε σχετικά όλες τις Ενώσεις-Μέλη της, καθώς επίσης τις ΠΑΕ Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος Αθηνών, διότι στην περίπτωση που η προσφυγή της ΕΠΣ Θεσσαλίας γίνει δεκτή από το Ειρηνοδικείο Αθηνών, τότε ακυρώνεται η ρήτρα ανεξαρτησίας της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (διεθνής αποκλεισμός ελληνικού ποδοσφαίρου) όπως αυτή περιγράφεται ρητώς στο άρθρο 17 του Καταστατικού της και στα άρθρα 17 και 13 των Καταστατικών FIFA και UEFA, αντίστοιχα».

Share and Enjoy !

0Shares
0 0